STORFORSHEI IDRETTSPARK. Litt informasjon om idrettslaget  Idrettslaget ble startet i 1964  Det er i dag 320 medlemmer, noe som tilsvarer 1/3 av befolkningen.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
NÆRMILJØANLEGG.
Advertisements

NYE BYGDØHUS Aktivitetshuset på Bygdøy.
Den vesle gutten og julenissetoget
Verveaksjon mars starter verveaksjonen i morgenrushet på Oslo S • Øke medlemstallet med 1% årlig • 8. – 24. mars ekstra innsats • Filmsnutter.
I.
IDRETTSLIG AKTIVITET BLANT ELEVER I VIDEREGÅENDE SKOLE
Inkluderingsarbeid i idrettslaget. INKLUDERINGSKONFERANSE januar – 2011 Svein Femtehjell.
HVORFOR VELGER ELEVEN Å DELTA NÅ?
Presentasjon Oppvekst og kultur
FRA PROSJEKT TIL FERDIG KUNSTGRESSBANE
KITING SOM EN DEL AV NSF. BÅT OG SAMFUNN: NSF arbeider mot myndighetene for å sikre områder/vannspeil å seile i. På lik linje vil vi kunne jobbe for områdene.
BASISHALL som grunnlag for rekruttering v/Paal-Mogens Furuseth
Høken legger kunstgress våren2013
”Laget med størst aktivitet på Nordmøre”. Strategi Styrker (Strength)Svakheter (Weakness) Muligheter (Opportunities)Trusler (Threats) 1.Engasjement.
Styret har bestått av: Leder: Geir Maldal Nestleder: Gry Wiik Sekretær: Simon Pedersen Kasserer: Espen Andersen Medlem: Alexander Skoland Medlem: Inger.
HOBERG SKOLE.
Varhaug Idrettslag Alltid best sammen
“NIL-klubben” Pilotprosjekt Mars 2012.
Idrettspolitisk dokument
Grei - så mange som mulig så lenge som mulig Utdanning og kompetanse i SF Grei GREI HVOR DET ER GODT Å VÆRE HVOR DET ER GODT Å LÆRE.
 Fair Play Emblem. Hva gjør Emblem I.L  Foreldrevett regler deles ut på alle hjemmekamper.  Fair Play hilsen før og etter kamp.  Mot Klubb fra Våren.
Foreldresamarbeid Kan vi gjøre det enda bedre ?
Bidra på Anleggsdagen 2009! Den 29. august i år går idrettslag, forbund og kretser over hele landet ut i sitt nærmiljø for å vise at noe må gjøres med.
Vi dro til Sverige med store forhåpninger – ikke bare forhåpninger om det å få kunnskap om det vi skulle gjøre på skolen, men også det å få være litt.
Fosterbarn, minoritetsbarn, barnevernsbarn, eller barn?
FYSISK AKTIVIETET OG SKJERMAKTIVITETER
- Verdsettende ledelse
KUNSTGRESS - PROSJEKTET
Selfors Idrettspark Bilder fra den imponerende dugnadsinnsatsen som utrolig mange har deltatt i. Fra anleggsstart frem til åpningsfest. Selfors UL.
Stormøte i Bødalen.
FORPROSJEKT / FORHÅNDSGODKJENNING
FARGERIK FOTBALL I ULLENSAKER KOMMUNE
Diskusjonsopplegg om ungdom og alkohol - for foreldre med tenåringer
De 100 mest brukte ordene i bøker i klasse..
HVORFOR er jeg Rotarianer ? Distriktssamling 20. mars 2010
Brukerundersøkelse av Trivselsprogrammet Høst 2013 (utdrag)
FORELDREMØTE MELHUS FOTBALL G95 GRUVA
Kongsvinger tennishall
Kommunens nye retningslinjer og forslag til praktisk gjennomføring Sofiemyrtoppen skole FAU.
Oppsummering fra work-shop mellom hovedstyret og styrene i håndball og fotball Verdiene våre Virksomhets- ideen Visjonen vår Lokal- miljøet Idrettslig.
100 lure ord å lære.
Kvalitetsklubb – NFF regi
Hvilke familietilbud trenger de yngste
FJØSHAUGEN BARNEHAGE UTSIKTEN
Og.
Foreldremøte Gutter ’99 Mandag Agenda / Saker: Spillere og foreldre Kort oppsummering fra trenermøte / sesongen ’08 Spiller / foreldres feedback.
Gutter som lekeressurser HOSLE BARNEHAGE
Idrettsrådets ansvar og rolle
Utfordringer Foreldre som ressurs Tanker rundt: Engasjement Rekruttering Deltagelse.
 Utbyggingsavtale er helt nødvendig for å avklare kostnadsfordeling mellom privat offentlig.  Kommunen må være flikere til å bidra med kostandstilførsel.
ER IDRETTEN FOR ALLE? Er idretten blitt for dyr? Har alle mulighet for å delta? Innlegg på seminar Asker idrettsråd 27. mai 2015 Åse Strandbu, Norges idrettshøgskole.
Ekstraordinært årsmøte i Sportsklubben Rollon Tirsdag 16. juni 2009.
Ekstraordinært Årsmøte Hakadal IL 20. Mai Ekstraordinært årsmøte 20. mai Saker: 1) Kunstgress Kirkeby Skole 2) Valg av 2 styremedlemmer ? 3) Valg.
FAIR PLAY. Fair Play - et ansvar for hele fotballfamilien - spillere, trenere, ledere, foreldre, publikum og media Troms Fotballkrets er blant Nord-Norges.
Falkeidhallen Hallen ønskes plassert på Troppene i enden av kunstgressbanen med utsyn over vågen.
Handlingsplan Plogen Skiklubb GØY PÅ SKI FOR ALLE!
KLUBBEN FOR ALLE. VÅR VISJON FL Fart – «klubben for alle på og utenfor banen» Fart jobber bevisst med holdningsskapende arbeid, og tenker Fair Play på.
Myke trafikanter Falkeid idrettslag ønsker å legge til rette for myke trafikanter og vil ha mest mulig av trafikken bort fra selve idrettsområdet.
Vi skal videre! ”Fra Herdbana til AMFI Moa Stadion!”
Nulltoleranse mot mobbing - nytt regelverk om skolemiljø
Nulltoleranse mot mobbing - nytt regelverk om skolemiljø
SPILLEMIDLER 2017 I forbindelse med mottatte spillemiddelsøknader for søknadsperiode 2017 viser det seg nødvendig å gjennomføre en rullering av handlingsprogrammet.
Oppstartsmøte National ballskole
Barn og ungdomsundersøkelsen 2016 Norsk Friluft
Klubben for alle.
Fremtidens Steimoegga idrettspark
Oppstartsmøte National ballskole
Nulltoleranse mot mobbing - nytt regelverk om skolemiljø
Bli samarbeidspartner med Charlottenlund sportsklubb Junior
Nulltoleranse mot mobbing - nytt regelverk om skolemiljø
Utskrift av presentasjonen:

STORFORSHEI IDRETTSPARK

Litt informasjon om idrettslaget  Idrettslaget ble startet i 1964  Det er i dag 320 medlemmer, noe som tilsvarer 1/3 av befolkningen her oppe.  Idrettslaget har 4 undergrupper : 1.Fotball 2.Ski 3.Turn 4.Barneidrett

•Den første tomta til idrettsbane var plassert på stormyra på den andre siden av vegen mot Fjellbakken ved Rana Gruber. SIF fikk den av RG. Dette var nok på tidlig 60-tallet. •Dette ble stoppet grunnet sprutfare fra dagbruddet. •Ny tomt på dagens plassering. Også denne tomta ble gitt av RG. •Mye ble gjort på doning. Arbeidere på RG jobbet ekstra i gruva uten lønn. For dette betalte RG ca. kr ,- til SIF. •Det ble søkt tippemidler. Lornts Schreiner dro til Oslo med søknad. Da han fortalte om doningen på Storforshei fikk han med seg ca. samme beløpet i tippemidler som doningen innbrakte (kr ,-). Historikk om SIF banen

•Skogrydding ble utført på doning. Arne Kvam, Einar Johannessen, Leonhard Bjøllånes, Erling Skonseng og han de kalte Gamle Lande var av de ivrigste. •Mye av grunnarbeidet ble utført av Holger Møllersen. Det var svært mye leire i tomta, og noen tilbakeslag ble det da det seig ned mer leire fra lia ovenfor og ned i tomta etter det var gravet ut. Da var det bare å starte på nytt. •Tomta ble drenert med rør og bakved fra bl.a. gårdssaga på Tullgranhei. •Stolper til lys ordnet adm. dir. Sven Edin med fra Svabo på Jernverket. •Armaturer ble kjøpt inn av SIF og montert av arbeidere fra RG. •Strømforsyning ordnet Erling Skonseng med fra Helgeland Kraftlag. Kraftlaget ville ikke ha det på seg at de ikke bidro til et slikt tiltak, og satte opp trafo og strømforsyning gratis. •Grusen som banen er fylt opp med kommer fra et lokalt grustak ned mot elva ved banen Forts.

Dagens Grusbane

Utvikling i SIF fotball siste 8 år  2 trenere på hvert lag som lager bedre stabilitet for ungene  Aktivitet på sponsorsiden. Alle drakter og trenings klær har sponsorlogo fra Helgeland Sparebank. De har hjulpet oss svært mye i vår satsning.  Oppgradering av trenere som har fått kurs gjennom kretsen  Samarbeid med Skonseng Fotball og Selfors Fotball  Utdannede klubbdommere  Vi har i regi av kretsen også avholdt keepertrenerkurs  Vi har fått treningstid både i Stålhallen og på Moheia kunstgress

Fra 2003 og fram til idag har fotballgruppa økt fra ett syver-lag til: 1 ellever-lag gutter 2 ellever-lag jenter 1 syver-lag gutter 2 blandede lag i de minste årsklassene

Fordelene med kunstgress er mange :  Ingen avlyste kamper, uansett regnmengde  Ubegrenset trening på anlegget  Alltid topp fotball  Alltid ferdigmerket bane  Større muligheter for andre arrangementer  Vesentlig større økonomisk bidrag fra spillemidler

Muligheter for bruk av anlegget: Denne banen ligger sammen med skiløypa, akebakke, gapahuk og klubbhus. Det er et stort potensiale for samdrift av felles interesser. Lysanlegg vil være en stor og viktig oppgradering for felles anlegg.  Stevner for barn og voksne i turngruppa  Barneidretten, som ofte bruker området i forbindelse med ski leiker om våren, får bedre muligheter på grunn av bedre drenering.  Aktivitetsuke på sommeren for alle undergrupper.  Sommerskole istedenfor en fotballskole.

Byggingen av et kunstgressanlegg for fotball i et lite bygdesamfunn som Storforshei, er ikke utelukkende et spørsmål om aktiviteten fotball. Det dreier seg om selvfølelse, samhold og verdien av å lykkes sammen. Verdien av å lykkes sammen, er i så måte essensiell. For at dugnadsånden, positiviteten og samholdet skal ha en overføringsverdi til neste sak og neste prosjekt, er vi helt avhengige av å lykkes sammen og utløse de positive følelsene knyttet opp mot mestring og det å kunne bygge noe. Samfunnsmessig er det i så måte uhyre viktig for Storforshei som bygd, at vi opplever suksess for fellesskapsløsninger.

Skolens nytte og bruk av kunstgressbanen. Fysisk aktivitet og læring går hånd i hånd. Det er viktig at ungene får utviklet sine fysiske og sosiale ferdigheter gjennom en meget godt planlagt idrettsaktivitet.

«Det skal en hel landsby til for å oppdra et barn» Dette er et fokus som SIF har tatt på alvor. For et barn er det viktig å oppleve voksne som snakker med én tunge. Vi må ha noen felles verdier. En slik holdning i lokalmiljøet er med på å gi både skole, foreldre og samfunn hjelp i denne oppdragerfunksjonen. Vi skaper på denne måten et lokalsamfunn som blir et flott sted å vokse opp. Carl Aage With - Rektor ved Storforshei Skole

Viktighet av positive oppvekstvilkår på Storforshei Storforshei har periodevis ”utmerket” seg negativt med henblikk på ungdomsmiljøet, hvor det har kommet frem i samtaler og undersøkelser at ungdommen har et dårligere fritidstilbud enn i andre bydeler i Rana kommune. Jeg er overbevist om at en utbygging av en kunstgressbane på Storforshei, vil være av stor betydning for en positiv utvikling i ungdomsmiljøet på Storforshei. Roar Åsland SLT- koordinator i Rana kommune

Adkomst: Vi ser for oss en oppgradering av adkomsten til banen fra skolen. En bedret adkomst vil gjøre fotballbanen mer brukt.

Banestørrelse •Spilleflate: 64X100 m •Gressareal: 68X106 m •Bruttomål: 72X110 m Hovedposter, entreprise kostnad: •Rigg og drift kr ,- •Planering, grunnarbeid og drenering kr ,- •Oppbygging av banen (masser, transport og utlegging) kr ,- •Kunstgress, mål, innbytterbenk og asfaltering kr ,- •Belysning kr ,- •Øvrig (adkomstvei, gjerder og porter) kr ,- •Prosjektoppfølging kr ,- Totalsum kr ,- Inkl. en post for uforutsette kostnader på 10% ender prosjektet på kr ,- Teknisk informasjon