©NMWL Bonusrapport: Talisker (ikke i Speyside…)
©NMWL
Talisker washbacks
©NMWL Talisker stills
©NMWL Talisker washstill – legg merke til lyne arm’en
©NMWL Fortsettelsen av lyne arm’en på utsiden av bygget
©NMWL Talisker warehouse
©NMWL Talisker-butikken
©NMWL Noe tid senere… Speyside
©NMWL 4. mai: Glenburgie – ikke normalt åpent for allmennheten
©NMWL Glenburgie mill
©NMWL Glenburgie washbacks
©NMWL Glenburgie stills
©NMWL Ingen sak når barnet sover seg gjennom det hele… Det var ikke like lett ved alle arrangementene
©NMWL Her er det Orden i sysakene…
©NMWL The old excise building - Omgjort til tasting room med en Liten ”warehouse”-kjeller under
©NMWL
5. mai: Ian goes international Nese: vanilje, eik, solbær, tømmer - mild og "smooth" Smak: Furunål, tømmer, flis, vanilje, bitterhet som blir sterkere med vann Best uten vann! Poeng: 5/10 Nese: sitron, lemon curd, malt Smak: krydder, bitter vanilje, sitron, "tangy" Poeng: 7/10 Nese: shortbread og solbær, tømmer, mer karamell med vann Smak: custard pie, flis, smooth, tørrhet på tunga Poeng: 3,5/10
©NMWL Flaskefylling på Glenfiddich – rimelig sikre kilder sier dette er Solera cask…
©NMWL Douglas Laing talk & taste med Susan webster
©NMWL Innlagt pause for drampåfyll (med skrytebilde…)
©NMWL 6. Mai - busstur til elgins 8 destillerier 1. stopp: Linkwood
©NMWL Linkwood mill, mash tun og washbacks
©NMWL 2. stopp: Benriach maltings floor
©NMWL Benriach mash tun hadde de lagt lokk over siden vi var der sist, og det var nok lurt
©NMWL For utenfor var det sandstorm og destilleribyggninger er ikke tette…
©NMWL Endelig fikk vi smake litt wash
©NMWL Dette liker vi
©NMWL 3. stopp: Longmorn (fotoforbud inne)
©NMWL 4. stopp: Glen elgin worm tubs
©NMWL Glen elgin mill - IKKE en portheus…
©NMWL Glen elgin stills
©NMWL 5. stopp: Glenlossie Mill - ikke en portheus dette heller…
©NMWL Glenlossie still - Og spirit safe, med mottakskar i metall
©NMWL 5. Stopp: mannochmore (dvs. egentlig samme stopp som 4, da de ligger vegg i vegg) Mash tun og kontrollpanel washbacks Ser dette kjent ut?
©NMWL Caol ila…
©NMWL Mannochmore stills
©NMWL 7. stopp: miltonduff (fotoforbud inne, men jeg hadde glemt det…) produksjonsByggning og Mash tun
©NMWL Nose og drikke aberlour til glede for dagbladets fotograf?
©NMWL It’s a dirty job, but somebody’s gotta do it…
©NMWL Vi andre var velvillige og hjalp til å drikke opp restene…
©NMWL Ny drammepause - og nytt skrytebilde av et tålmodig barn
©NMWL 7. mai: breakfast at cardhu Lagerbyggninger og ”the spiritual home of johnny walker”
©NMWL Meny: Pancakes, bacon and maple syrup - anbefalt whisky: Clynelish 14 yrs OB Scrambled eggs and smoked salmon - anbefalt whisky: Johnny Walker Red Label Scones (cheese and fruit) with whipped cream and rasberry jam - anbefalt whisky: Cardhu 12 yrs OB
©NMWL Ragnhilds tasting notes: (Vi blandet alle whiskyene 50/50 med vann, siden dette tross alt var frokost.) Den første kombinasjonen var en fulltreffer, Clynelishen funket bra sammen med sirupens sødme. Her var JWRL bare kjedelig og Cardhu klart kræsj og ikke å anbefale. Med eggene og laksen synes jeg både JWRL og Clynelish var kjedelige kombinasjoner, maten gjorde ingenting for whiskyen og omvendt. Men med Cardhuen fikk maten fram et krydderpreg som definitivt ikke "er der" når man drikker whiskyen alene, så den komboen fikk pluss i margen fra meg. Til sconesen funket Cardhu fint, men var ikke særlig spennende. Både Clynelish og JWRL kræsjet litt, så de ville jeg holdt meg unna.
©NMWL The glenlivet
©NMWL The glenlivet - utvikling av etikettdesign 1853: Usher’s Old Vatted Glenlivet Whisky 1930-tallet: single malt1980-tallet 1990-tallet: delt etikett Fra 2004
©NMWL dregs
©NMWL dregs
©NMWL Knocked out by the vapours?
©NMWL grei fangst