SLÅTTHAUG VIDEREGÅENDE SKOLE Bilskade, lakk og karosseri 2TPBLK

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Vask, stell og bevaring av tekstiler
Advertisements

Rosèvin.
Elektroniske verktøy Diakonhjemmet nov 2011.
Prosjekt rekruttering fagarbeidere: hvor kommer vi fra
Studietur til Silkeborg tekniske skole. Alle kandidatene startet med en front fra en Toyota Yaris 2004 mod.
Live|work nordic AS Utdanningsetaten 2010 Skoleutviklingsprosjektet på Risløkka KonseptretningerKonseptretninger Anders Kjeseth Valdersnes.
Laget av Embret Lund 1BAA. Hovedlærer når vi lærte det praktiske av ‘’gamle metoder’’ og var flink i det han viste oss. Det syntes også godt at han hadde.
Knut Grønvold •Eidsvoll videregående skole •Fagbrev som forskalingssnekker •Svennebrev som tømrer •Hovedfag i pedagogikk •Utdannet innen karriereveiledning.
Elektroniske verktøy Diakonhjemmet nov Verktøyene Disse verktøyene blir brukt på Diakonhjemmet •Epost •PPS •Studentweb •Its learning.
Kompleksiteten i arbeidet vil øke dramatisk for bilbransjen de neste årene. For å imøtekomme denne utfordringen må fokus økes på følgende områder;
Norges Bilbransjeforbund ”Samhandling mellom forsikrings- og bilbransjen for samfunnsansvar” Skade- og lakk konferanse Gardermoen 22. mars 2011.
Betongelementproduksjon Av Dat, Hans og Marius. Alt fra de tidligste tider har menneskene benyttet prefabrikkerte elementer til sine byggverk.
1 Oslo og Omegn Bilbransjeforening 20 oktober 2009 • Ny lakkveiledning og generell utnyttelse av DBS • Ny lakkveiledning og generell utnyttelse av DBS.
TIP Teknikk og industriell produksjon.
Slåtthaug videregående skole
NHO og partnerskap for karriereveiledning
Informasjon til minoritetsspråklige elever og foresatte
Dokument med bilde, formatere i Word
Velkommen til foreldremøte 27.aug 2013
INFORMASJONSDAG.
NY PKK Tor Simonsen.
Programområde ELEKTROFAG
Oppstart Hoveddel Avslutning Hver elev taster et 7-sifret tall. Det skal ha fire tall før komma og tre sifre etter komma og det skal ikke inneholde.
44 Hector om skikk og bruk I Norge
Dokumentasjon av en prosess
EUs VOC-lovgivning •Den første EU-lovgivningen, 1999/13/EF (”Direktivet”), fastsetter EU-regler for å begrense mange industriprosessers utslipp av flyktige.
Orientering om fagtilbudet ved U. Pihl videregående skole
Skade- og lakk-konferanse Gardermoen 22 mars 2011 If skadeforsikring ved Teknisk fagsjef Vidar Brustad.
Regler for å ta ett år i utlandet som utvekslingselev
VELKOMMEN TIL FORELDREMØTE FOR VG1
ELEVMEDVIRKNING.
Velg tømreryrket - bruk hodet og kroppen!
REKRUTTERING TIL BILBRANSJEN
Ca 900 elever og lærlinger fordelt på ca 50 klasser 3 HTArbeidstreningskl HTHverdagslivstreningkl HT Grunnkompetansekl elever.
+ Wiki i klassen Tonje Hilde Giæver og Louise Mifsud TOS IKT1.
Kommentarer til rapportene «En av flokken?» og «Langt igjen?» v. Pia Paulsrud, Utdanningsdirektoratet.
Elektroniske verktøy Diakonhjemmet nov Verktøyene Disse verktøyene blir brukt på Diakonhjemmet Epost PPS NEL Studentweb Its learning.
” Når jeg hører vidregående skole, tneker jeg på at jeg gleder meg SYNSYKT til å holde på med noe som intriserer meg, å være sammen med folk som også liker.
RISØR VIDEREGÅENDE SKOLE 2010/2011 PROGRAMFAG TIL VALG Fag og timefordeling i programfagene Vg1Vg2Vg3 Fellesfag 30timer/uke Fellesfag 12/15 timer/uke Fellesfag.
Pilotprosjekt læreplan kjemiprosess i den videregående skolen (VGS)
Temabasert undervisning
Velkommen til presentasjon
Tanks videregående skole
Av Åge Særnmo MALERKURS I MORA. KURSHOLDERE OG LÆRERNE FRA TRYVIS Kursholdere: Örjan Nilsson Hans Wikström Per Inge Peterson Lærere fra Tryvis: Einar.
Olsvikåsen videregående skole. - ny skole i Bergen. - søknadsfrist 1
Overgangsprosjektet – NY GIV
Utdanningsvalg 10.klasse
Godkjenning av fag til fag-/svenneprøve Styremøte NOOS-nettverk
Foreldreskolen del 1 Norskfaget.
SKADE/LAKK KONFERANSEN 12 MARS 2015
Samarbeid med NAV for elever med store funksjonsnedsettelser ved Steinkjer videregående skole.
Main metoden n public static void main(String[] args){ } n Inni denne metoden skjer alt! n Det kan bare finnes en main metode per program. n Den kan ligge.
Kapittel 4 oppgave f. Sett inn riktig form av eiendomspronomenene.
ETTERMARKEDSFORUM BIL 30 januar 2013
Hva tilbyr Gand? Vg1 TIP  vg2 Kjøretøy og vg2 bilskade/lakk og karosseri Vg1 Bygg- og anleggsteknikk  vg2 Byggteknikk Vg1 Helse- og oppvekstfag 
VELKOMMEN TIL STRØMMEN VIDEREGÅENDE SKOLE BILAVDELINGEN Vi er et bilteam som består av 9 lærere som deler områder innen: 2 2 på bilskade - Bjørn og Arild.
Den aller første månedene, umiddelbart etter fødselen av en valp; er svært viktig for sosial utvikling av valper. Fremtiden trivsel noen valp avhenger.
Eksempler og problemstillinger i opplæringa fra Ole Vig vgs. Generelt om opplæring av minoritetsspråklige. Erfaringer fra ulike organiseringsformer og.
Norsk skole.
VELKOMMEN TIL INFORMASJONSMØTE - Videregående opplæring
Lys og farger Jeg skal lære om: hva lys er hvordan vi kan se farger.
Utdanningsvalg 10.klasse
VELKOMMEN TIL STRØMMEN VIDEREGÅENDE SKOLE
Selfie-time… Lage et selvportrett i flere farger, gjennom trykk og digitalt fotoarbeid.
Fargelære.
Brukstips! Tekstfeltene i denne filen er vanlige tekstbokser. Du kan endre skrifttype, størrelse, flytte dem rundt og kopiere dem hvis du vil. Skrifttypene.
Brukstips! Tekstfeltene i denne filen er vanlige tekstbokser. Du kan endre skrifttype, størrelse, flytte dem rundt og kopiere dem hvis du vil. Skrifttypene.
Brukstips! Tekstfeltene i denne filen er vanlige tekstbokser. Du kan endre skrifttype, størrelse, flytte dem rundt og kopiere dem hvis du vil. Skrifttypene.
Brukstips! Tekstfeltene i denne filen er vanlige tekstbokser. Du kan endre skrifttype, størrelse, flytte dem rundt og kopiere dem hvis du vil. Skrifttypene.
Brukstips! Tekstfeltene i denne filen er vanlige tekstbokser. Du kan endre skrifttype, størrelse, flytte dem rundt og kopiere dem hvis du vil. Skrifttypene.
Utskrift av presentasjonen:

SLÅTTHAUG VIDEREGÅENDE SKOLE Bilskade, lakk og karosseri 2TPBLK

2TPBLK bygger på vg1 mekaniske fag Skoleåret gir grunnutdanningen i Bilskade, lakk og karosserimakerfaget. Skoleåret inneholder også den teoretiske delen av fagprøven for disse tre bilfagene (Læreplanmål vg.3). Skoleåret kan inneholde flere utplasseringsperioder på karosseri og lakkverksted. Det legges stor vekt på praktisk arbeid og praktiske ferdigheter under denne utdanningen.

SKOLENS KAROSSERIVERKSTED I skolens karosseriverksted får du undervisning i bruk av moderne retteutstyr til reparasjon av kjøretøy. Vi vil også utføre karosseri reparasjoner og utskifting av karosserideler på dette verkstedet. Sparkling og sliping er en viktig del av bilskade og lakkererfaget . Dette er et arbeid som krever mye trening.

ARBEID PÅ RETTEJIGG I KAROSSERIVERKSTEDET. Her arbeider to elever med å trekke ut en skade i venstre bakskjerm og bakplate på en B.M.W. Slikt arbeid utføres ved hjelp av hydraulikk. På en slik skade må deler av bakskjermen ofte «krympes» tilbake til sin opprinnelige fasong.

BAKSKJERMEN ER KLAR FOR LAKKAVDELINGEN. Her er bakskjermen ferdig rettet. Den er også sprøytet med fyller. Fylleren skal slipes, og bakskjermen skal så dekkes opp for lakkering. Dette arbeidet gjøres av elever på lakkavdelingen. Deretter blir bilen kjørt inn i sprøytekabinen for lakkering.

Her har to elever utført en rustreparasjon på en dør Her har to elever utført en rustreparasjon på en dør. Reparasjonsdelene som er sveist inn i døren har elevene laget selv. Falsing av stålplater og påfølgende sparkling er en viktig del av dette arbeidet.

HER VISES EN DETALJ FRA SVEISING I RUTERAMMEN PÅ EN VOLVO. Skoleåret inneholder undervisning og opplæring i de forskjellige sveisemetodene som brukes ved karosserireparasjoner på kjøretøy.

SKOLENS LAKKVERKSTED

LAKKBLANDEROM På blanderommet lagres og blandes alle lakkprodukter som blir brukt i lakkeringsarbeidet. Her lages også fargene til bilen som skal lakkeres ut i fra blandeformler og fargeprøver. Fargelære er en viktig del av utdanningen.Her foregår også rengjøringen av lakkeringsutstyret.

VALG AV RIKTIG FARGENYANSE Å velge riktig fargenyanse kan være svært vanskelig. Her er øynene, og god fargekunnskap ditt viktigste verktøy. Lampen som brukes gir et «korrekt» lys når du skal bedømme fargenyansen .

ARBEIDET I SPRØYTEKABINEN Basefargen er sprøytet på, og lakkereren er i gang med å legge på klarlakk. I sprøytekabinen brukes kullfiltermaske eller friskluftsmaske under arbeidet. Bilen er ferdig inndekket, vasket helt ren for støv og smuss. Den er videre støvtørket og er deretter klar til sprøytelakkering.

Stian er klar for neste jobb Stian er klar for neste jobb. Plaststøtfangeren foran er plastsveist og sparklet. Den skal nå lakkeres i 2 sjikt metalic, som betyr at han først må sprøyte metallic fargen på bilen og deretter sprøyte to strøk med klarlakk utenpå.

FERDIG UTFØRT ARBEID, OG BILEN KAN LEVERES TIL EN FORNØYD KUNDE.

- og noen ganger er «den fornøyde kunden» en av elevene i klassen, som her med nylakkert moped!

BILBRANSJEN TRENGER DYKTIGE FAGARBEIDERE PÅ SINE KAROSSERI OG LAKKVERKSTEDER. KANSJE ER DETTE ER DET RETTE FOR DEG ? Er motivasjonen på plass, og du trives i et travelt verkstedsmiljø, er kansje et år på 2TPBLK ved Slåtthaug videregående skole det du skal «strekke» deg etter !