Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Betongelementproduksjon Av Dat, Hans og Marius. Alt fra de tidligste tider har menneskene benyttet prefabrikkerte elementer til sine byggverk.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Betongelementproduksjon Av Dat, Hans og Marius. Alt fra de tidligste tider har menneskene benyttet prefabrikkerte elementer til sine byggverk."— Utskrift av presentasjonen:

1 Betongelementproduksjon Av Dat, Hans og Marius

2 Alt fra de tidligste tider har menneskene benyttet prefabrikkerte elementer til sine byggverk.

3 Pyramider, palasser og vanlige hus ble oppført av elementer som var produsert et annet sted enn byggeplassen

4 Produkter De forskjellige produktene blir delt inn i forskjellige klasser etter bruksområder: De forskjellige produktene blir delt inn i forskjellige klasser etter bruksområder: *Elementer til bygninger (hulldekke- elementer) *Vann og avløpsformål (V/A produkter) Kummer, avløp *Gate, veg og park produkter (kantstein, belegningstein, kabelkanaler)

5

6 Betongelementer  Prefabrikkerte elementer kan være dekkeelementer, søyler, bjelker og fasadeelementer. Til framstilling av elementer brukes to forskjellige typer armering: Slakkarmering og spennarmering. For bjelker og dekker er spennarmerte elementer det mest vanlige. Dekker utføres svært ofte med forspente hulldekkeelementer. Der det ofte er ønskelig med store søyleavstander, kan vi bruke ribbeplater av spennbetong.

7 Produksjonsutstyr Hovedkravet til maskinene er at de må tilberede betongen slik at den blir effektivt komprimert og fyller formen helt. Dette gjøres for å unngå reir og utette partier. Rør -maskiner: maskinen består av en kjerne med innebygd vibrator som er fastmontert i en brønn under golvplanet. En matekasse skyver betongen fram, og under vibrasjon pakker betongen seg i rørveggen. I en annen produksjonsmetode blir bunnringen sluppet ned samtidig, og gummiringen blir da støpt inn i røret under vibrasjonen.

8 BBBBlokk- og hellemaskiner Består av tre enheter: 1111. selve maskinen 2222. manøverenhet 3333. beholder og pumpe Selve maskinen består av et vibrobord, og på det blir underlagsplaten skjøvet fram. Deretter blir ytterformen senket ned, og en matekasse kommer fram og fyller formen under vibrering. Produksjonstakten kan være svært høy, ca. 8 sek.

9  Taksteinsmaskiner Takstein blir produsert i meget hurtigarbeidende og automatiserte anlegg. Underlagsplatene er av stål eller aluminium og går på en transportbånd under en matekasse og der blir det påført et lag mørtel. Etter en prosess med avstryking, valsing og eventuell overflate-behandling blir taksteinene stablet i hyller og kjørt inn i herderom. Produksjonstakten kan være svært høy, opp til 150 stein per min.

10 Lagring  Element skal legest på eit stabilt og godt avretta underlag.  Det skal brukast avstivningstøtter som er fordelte slik at vi unngår nedbøyingar.  Når ein stabler element er det viktig at mellomlegga vert plassert rett over kvarandre.

11  Pass særlig på hjørna da desse er utsatte for skader  Elementa bør ikke lagrast på byggeplassen men monteres direkte fra bil.

12 Montering * Montering av store elementer foregår ofte ute på byggeplassene av egne monteringsfirmaer. * Kummer og rørdeler monterer grunnarbeiderne og anleggsarbeiderne på egen hånd.


Laste ned ppt "Betongelementproduksjon Av Dat, Hans og Marius. Alt fra de tidligste tider har menneskene benyttet prefabrikkerte elementer til sine byggverk."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google