Rutearket i Excel Et regneark består av en mengde ”celler” med innhold. Hver celle er plassert i en bestemt kolonne (her: C) og en bestemt rad (her: 5).

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
NÅ SKAL DU LÆRE OM FUNKSJONER
Advertisements

GoOnline XP publisering Hvordan komme i gang med GoOnline XP. Denne presentasjonen tar deg steg for steg gjennom oppsett av nettsted med bruk av GoOnline.
Substitutor tegn en forklaring med hjelp av mentale rom
Hvordan bruke Lions medlemsregister?
YouTube Amerikansk nettside Gratis Video og musikk
Internett for nybegynnere
Larvik Og Omegn MS Foreningen sin PC opplæring høsten 2005
Hvordan etablere nettbutikk med GoOnline Commerce
Klikk Aktiver redigering i meldingsfeltet.
Posisjon/Produkt Liste
Forståelse og praktisk bruk av GPS GPS kurs II Norsk Folkehjelp 2008 Del II.
PowerPoint laget av Bendik S. Søvegjarto Konsept, tekst og regler av Skage Hansen.
Brukermanual for NROFs lokalavdelinger©
Dokumenter og arkivering
Velkommen som spiller i aksjespillet.
IT For medisinsk sekretær Fredrikstad Kai Hagali
Bruk av regneark - Excel
En innføring i spillet: Dobbeltkrig – Grønn
Uten mat og drikke.
Komplett avstandstabell. LOG530 Distribusjonsplanlegging 2 2 Noen ganger er det behov for en komplett avstandstabell mellom alle nodene i et nettverk.
Regneark Introduksjon til bruk av Excel 97
Mandag uker til jul Eller excel del 2.
Forelesing kveld 8 IT For medisinsk sekretær Fredrikstad Kai Hagali.
Mål Excel Mål leksjon 1 Starte og avslutte Verktøylinje Oppgaverute Skjermbildet i Excel Hjelp.
Formler og funksjoner.
Atomenes elektronstruktur
Vi har lært å bestemme: - Nullpunkter (y=0)
Gjenfinningssystemer og verktøy II
Manual for skoleavis i 6. klasse
Eksempel AOA (Activity On Arc)
Regneark II IN 102 Forelesning 4.
The Postmans Problem. LOG530 Distribusjonsplanlegging 2 2 Mista har fått i oppdrag å vedlikeholde veiene i landsdelen. Dette er et eksempel på den klassiske.
Lokalisering av transformatorstasjon. LOG530 Distribusjonsplanlegging 2 2 Nistad Kraft skal levere kraft til 8 nye boligfelt, og mottakertransformatorene.
Regneark I IN 102 Forelesning 2. Eksamensoppgave Hva gjør regnearket til et effektivt verktøy for tallbehandling Hvordan sparer du arbeid med regneark.
Komplekse tall Naturlige tall
Mohammad Ali Koteich Danial Siddiq Sheikh. Hva skal vi snakke om? Directory LDAP The Apache Directory Project.
Harald Romstad Høgskolen i Hedmark
IT for Medisinsk sekretær Kai Hagali KVELD 4.  Siste rest kapittel 3  Kapittel 4  OPPGAVER  Neste gang Fletting Kai Hagali - Fredrikstad.
IT For medisinsk sekretær Fredrikstad Kai Hagali FORELESING KVELD 10.
Teksbehandling -Word Skrivemakin vs. Teksbehandling
Publisering på verdensveven Kursdag 2 VÅFF, våren 2002.
Eksempel på SQL ”SQL-setninger” har en struktur som likner på ”naturlig språk”, med ”verb, subjekter og adjektiver”. SQL-setningene begynner alltid med.
Dynamiske nettsider PHP Del 1 – variable. PHP  PHP (Personal Home Page)  Fritt tilgjengelig programmeringsspråk  åpen kildekode  Plattformuavhengig.
KOORDINATBEREGNING GENERELT
NÅ SKAL VI LÆRE OM LIKNINGER.
Studentliv - Kurs i PR og markedsføring - Modul 10 1 Arbeid på PC Fortrolighet i arbeidet med PC Skikk og bruk IT-kontrakten Spørsmål?
Lysåpning og senteravstand
Mandag Excel.
Kapping av plater Mål: Vi skal lage komponenter for en møbelfabrikk ut fra standardiserte plater på 12 x 24 dm. Komponentene har lengde og bredde oppgitt.
En formel er gyldig hviss den sann i alle tolkninger Utsagnslogikk Tolkning = linje i sannhetsverditabell Altså: En formel er gyldig hviss den har T i.
Enhver frosk kysser en prinsesse som alle riddere elsker  x(F(x)   y (P(y)  K(x,y)   x (R(x)  E(x,y))))
Høgskolen i Oslo Bli kjent med de grunnleggende funksjonene i regnearkprogrammet Excel IT-seksjonen ved Avdeling for lærerutdanning 2006/2007 Praktisk.
Hva er CSS?. CSS står for Cascading Style Sheets og er en ny standard som skal utfylle HTML.
Slik lager du sjablonger med Gimp!
En formel er gyldig hviss den sann i alle tolkninger Utsagnslogikk Tolkning = linje i sannhetsverditabell Altså: En formel er gyldig hviss den har T i.
Finne feil - Debugging Introduksjon til sortering.
Kombinatorikk og sannsynlighet
LOG530 Distribusjonsplanlegging
Sannsynlighet og kombinatorikk
§4. Irrasjonale og komplekse tall
A2A / A2B M1 årskurs 4. november 2009
SPSS-kurs. Program Dagen vil bli delt inn i fire bolker: Bolk 1 - 9:30-10:30 – Åpne/lagre datasett, datatyper, definere variable. Bolk 2 – 10:45-11:30.
SPSS-kurs.
A (12) B (10) C (12) D (9) E (18) F (11) H (10) G (11) I (7) FF3 SS8 FF5 FF7FS0 SF21 SS8 FF3 SS3 FF5SF12FS0 FS7 Vi har gitt et.
Regneark Ressurs Regneark del 1:
Rapportkurs Bevisst Superbrukere Repetisjon : Kubeverktøy -Filter: Mindre datasett å jobbe på, noe som kan bli mer oversiktlig. Nyttig når.
Datakortet – Modul 3 Word 2003, Kap Modul 3.
De fire regneartene.
Regneark Ressurs Regneark del 2:
Digital kompetanse ved eksamen i matematikk
Utskrift av presentasjonen:

Rutearket i Excel Et regneark består av en mengde ”celler” med innhold. Hver celle er plassert i en bestemt kolonne (her: C) og en bestemt rad (her: 5). Når vi skal oppgi posisjonen til en celle i rutearket, angir vi kolonne først og deretter rad. Denne cellen har altså posisjon C5. Innholdet i en celle kan for eksempel være tekst (som her i C4) eller tall (som her i B5) eller det kan være en formel som beregner innholdet basert på andre celler. 28.12.2005 Mona Røsseland http://www.fiboline.no

En formel starter med = I formelen kan en legge inn faste tall eller referere til andre celler. Denne cellen (= B5 + B5 * $B$2) får beregnet innholdet som innkjøpspris (B5) pluss 10% avanse (B5 * $B$2). Her er det benyttet to forskjellige notasjoner: ”B5” og ”$B$2” for å referere til B5 og B2. Den første (B5) kaller vi relativ referanse. Den andre ($B$2) kaller vi absolutt referanse. (Vi ser nærmere på forskjellen på neste side). Formler og referanser 28.12.2005 Mona Røsseland http://www.fiboline.no

Relative og absolutte referanser Her har vi kopiert cellen C5 til C6 (en rad ned). I formelen ser vi at referansen til B5 automatisk også har blitt flyttet en rad ned til B6. Dette skjer alltid med relative referanser. Referansen til $B$2 (avansen) er derimot urørt. Dette er fordi denne benytter en absolutt referanse (med dollar-tegn). Vi kopierer videre til neste rad også, som da automatisk får formel: = B7 + B7 * $B$2… 28.12.2005 Mona Røsseland http://www.fiboline.no

Relative og absolutte referanser Vi kan nå endre avansen fra 10% til 20%... 28.12.2005 Mona Røsseland http://www.fiboline.no

Relative og absolutte referanser Utprisen er automatisk utregnet til nye priser (20% avanse) på alle linjene. 28.12.2005 Mona Røsseland http://www.fiboline.no

Navngiving av faste celler Når vi har ”faste” celler som blir brukt i mange formler (som avansen i B2 her), kan det være nyttig å navngi denne cellen slik at det blir lettere å forstå formlene. Vi navngir cellen med menyvalget: ”Sett inn->Navn->Definer…” og velger et fornuftig navn på cellen: 28.12.2005 Mona Røsseland http://www.fiboline.no

Navngiving av faste celler ”Avanse”. Dermed kan vi referere til denne cellen enten som $B$2 eller som ”Avanse”. 28.12.2005 Mona Røsseland http://www.fiboline.no

Navngiving av faste celler Vi endrer formelen fra $B$2 til Avanse, og resultatet er det samme… 28.12.2005 Mona Røsseland http://www.fiboline.no

Navngiving av faste celler Her ser vi at formelen refererer til ”Avanse”, men resultatet i utprisen er det samme. 28.12.2005 Mona Røsseland http://www.fiboline.no

Oppsummering av notasjon i formler - Formler begynner alltid med = tegn. - Relative referanser er på formen B5. Dersom en kopierer en slik formel, blir referansen relativ til den nye cellen og forandrer seg automatisk i den nye formelen. - Absolutte referanser er på formen $B$5 eller med en navngitt celle. Disse referansene endrer seg ikke selv om en kopierer formelen til en annen celle. 28.12.2005 Mona Røsseland http://www.fiboline.no