Markus Zusak.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Norske låneord.
Advertisements

Darren Shan Av Anja Olsen Av Anja Olsen.
Pasient- og brukerombud i Hordaland Rune J. Skjælaaen
Noen tema for samtaler om vennskap (Barnetrinnet)
Avdeling for Kreftbehandling og medisinsk fysikk
- Og søking på internett
Av: Kjetil Johnsen 3 venner.
Opprinnerlser, språk debatt, forskjeller og likheter.
Novelle En novelle er en skjønnlitterær fortelling.
Bokanmeldelser..
2 verdenskrig håkon og  jeg har prosjekt i samfunsfag om 2 verdenskrig. Vi har sett en del filmer og lest faktastof. dette er en powerpointpresentasjon.
Vurdering av kilder Kildekritikk.
Ørjan Persen Bergen Offentlige Bibliotek E-bøker og formidling på nett - erfaringer fra Bergen Off. Bibliotek.
Boken for deg som: • Ber for ufrelste? • Brenner for at andre skal møte Jesus? • Men, synes det er vanskelig å snakke om det? • Denne boken er lett å.
Kildesortering Foto: Grønt Punkt Norge.
B IBLIOTEKSKURS 2 INFORMASJONSSØK KILDEKRITIKK. ATEKST Du finner ATEKST i Fronter eller på bibliotekets forside. Kun datamaskiner på skolen har tilgang.
Lars OpdalHøgskolen i Buskerud Hvorfor Google? ”Jeg lurer på hva som egentlig er bra med en søkemaskin på Internett som kommer tilbake med
Fredagstimen Jeg har veldig dårlig stemme i dag, så jeg skriver instruksjoner for timene her. I dag skal vi jobbe i grupper fram mot en muntlig framføring.
Tolkning og analyse Sigrun Eckhoff rev jan 2009.
Autopilot av Martin Nygaard
Aksel Sandemose.
Foreldre; viktig ressurs til barnets læring!
Presentasjon av «Tordivelen flyr i skumringen»
Hva er den katolske kirkens syn på kjønn og kjønnsroller?
Elizabeth I.
Derya Aricigil.  En serie av…blabklaba  Oversatt bok  Sjanger:  2008.
De sentrale ritene i islam Quang, Martin, Ole Andreas, Eirik og Vetle
ikonet – gåten – idolet og popkongen
Roman- og novelleanalyse
Hva er den katolske kirkens syn på kjønn og kjønnsroller?
Svend Andreas Horgen Avdeling for Informatikk og e-Læring (AITeL)
KRISTENDOMMEN.
Hva er ?. Facebook er et av de mest kjente sosiale medier eller nettsamfunn. Det er en gruppe mennesker som ved hjelp av data (internett) kommuniserer.
Sett inn synes eller tro.
Sett inn nok på riktig plass.
Kapittel 1, oppgave b) å kaste loss å seile uvær (n) kuling (m)
Heksenes hevn (273 sider) Voktorens forbanelse (352 sider)
Hvordan henviser til kildene som er brukt?
Prosedyrer - et hverdagsdilemma
Kildekritikk Vibeke Bjarnø, avdeling for lærerutdanning og internasjonale studier.
NYREALISMEN Realismen på 1800-tallet ble avløst av nyromantikken og heimstaddiktningen på slutten av 1800-tallet og begynnelsen av tallet.
Hvem??   Født i London  Poet  Lyriker  Advokat  Prest.
morild.org en interaktiv nettjeneste i ti år Mer enn 1000 spørsmål
Tordivelen flyr i skumringen
Presentasjon av Tordivelen flyr i skumringen
RUBEN ELIASSEN >.
Hobbyen min.
RSS og Alerts JDD 21. mai Ting jeg skal si litt om RSS Alerts (TOC) Hvordan fungerer disse funksjonene? Hva kan de brukes til?
En historie om folkediktning og eventyr
Oppgave 12 side 117 – 121 i arbeidsboken
Kapittel 36 Reza forteller om sin arbeidserfaring.
Jesus fra Nasaret Enighet om at han var en historisk person
Fortelling Novelle Roman
Nettbaserte multimediepresentasjoner Må en til Hollywood for å lage pedagogiske multimediabaserte presentasjoner? Arne B. Mikalsen 9. juni 2006
Universitetet for miljø- og biovitenskap Bruk av værstasjonen i undervisningen Energinettverksamlingen UMB, Ås Arne Auen Grimenes.
Kapittel 15 På litteraturgruppe
TAM TIGGERGUTTEN Av Madhangi. INNHOLD  Om Tam  Livet hans  Handling  Forfatter  Terningkast og lus nivå  Kilder  Lesing.
Henrik Wergeland.
Om hellige skrifter.
Arne Svingen Født ARNE SVINGEN Han ble født i Oslo. På barneskolen spilte han fotball hver dag, og på ungdomsskolen begynte han å spille i.
NT – Evangeliene og Apostlenes gjerninger. Bibelen Basic Det gamle testamentet (GT) 1. Historiebøkene 2. De poetiske bøkene 3. Profetbøkene Det nye testamentet.
Les meg- Litteraturformidling Ragnhild My Ragnhild Malfang Født i 75 Samboer Mor til 3 på 21, 19, og 1 Har jobbet i skolebibliotek, som barne- og.
Kap. 6 Tankar, tru og tvil i Bibelen
BARN PÅ FLUKT Veldig mange mennesker er på flukt i verden. Og veldig mange av disse er barn, omtrent 14 millioner. Vi skal lære litt om barns rettigheter,
INNSAMLING TIL REDD BARNAS ARBEID
GOD SKOLE FOR BARN I KAMBODSJA
BARN PÅ FLUKT Veldig mange mennesker er på flukt i verden. Og veldig mange av disse er barn, omtrent 14 millioner. Vi skal lære litt om barns rettigheter,
KOMPETANSE FOR MANGFOLD
Kurs 9.3 s.384 Å analysere tekst Novelle
- Og søking på internett
Utskrift av presentasjonen:

Markus Zusak

Fakta om Markus Zusak Markus Zusak er født 23.juni 1973 i Sidney Moren hans er tysk og faren er østerriksk. Han bestemte seg for å bli forfatter allerede som ungdom! Hans første bok er The Underdog som kom ut i 1999.

Bøkene forteller! Bøkene til Markus Zusak er lette å lese og han skriver på en måte som gjør at han treffer ungdom/voksne. Boktyven, hans nyeste bok kom ut på norsk i 2008. Den er et typisk eksempel på at Markus Zusak er en god forteller. Denne boken er også basert på noen av krigsfortellingene som Markus vokste opp med. Både hans mor og far var ivrige fortellere om krigen.

Han har skrevet: The Book Thief (2006)‏ When Dogs Cry (2002)‏ The Messenger (2002)‏ Fighting Ruben Wolfe (2001)‏ The Underdog (1999)‏

The Book Thief Handler om: Liesel Meminger 2. Verdens krig Fortelles av «Døden» En spesiell bok

”Boktyven” handler om ni år gamle Liesel Meminger som er datter av en kommunist. Når andre verdenskrig begynner blir moren sent i konsentrasjonseleir, og dermed blir Liesel og broren sent til fosterforeldre. På tur til deres nye hjem i Himmelgaten dør broren av sykdom. Forfatteren av boken, Markus Zusak, har skrevet en fin bok som er lett å lese og der handlingene som skjer beskrives oversiktlig. Dette gjør at jeg klarer å forstå boken og handlingene. Noe som er veldig positivt. Handlingen i boka er rørende og gripende. Den forteller oss en fin historie om hvordan livet kunne være under 2.verdenskrig.

The Messenger En bok om Ed Kennedy En rekke mysterier Hans ferd for å hjelpe andre

When Dogs Cry En bok om: Cameron Jenter Forelskelse En poetisk bok...

Fighting Ruben Wolfe En bok om: Cameron og Ruben Wolfe Arbeiderklassen Boksing

The Underdog En bok om: Cameron og Ruben Wolfe Å vokse opp Være usikker Ferden til å bli en bedre person

Meningen min om forfatteren Jeg mener at Markus Zuasak er en god forfatter, som leverer flotte bøker, som er bra å lese. Han skriver på en måte som gjør at jeg forstår hva han mener, handlingen er ikke overdramatisert. Bøkene hans passer for ungdom og voksne.

Kilder: http://no.wikipedia.org/wiki/ www.Google.no http://www.stokmarknes.skole.no/skolebiblioteket/filer/boktyven_victoria.doc Lenker til stoff om Markus Zusak og bøkene hans: http://translate.google.no/translate?hl=no&sl=en&u=http://www.fantasticfiction.co.uk/z/markus-zusak/fighting-ruben-wolfe.htm&ei=cCCZSdStA4yT-ga0wf31CA&sa=X&oi=translate&resnum=5&ct=result&prev=/search%3Fq%3DFighting%2Bruben%2Bwolfe%2BMarkus%2Bzusak%26hl%3Dno http://translate.google.no/translate?hl=no&sl=en&u=http://www.fantasticfiction.co.uk/z/markus-zusak/underdog.htm&ei=ZB-ZSanGN5KU-gb6uMSMCQ&sa=X&oi=translate&resnum=1&ct=result&prev=/search%3Fq%3DThe%2Bunderdog%2BMarkus%2Bzusak%26hl%3Dno%26sa%3DX http://translate.google.no/translate?hl=no&sl=en&u=http://www.latrobe.edu.au/childlit/Reviews/WhenDogs.htm&ei=tyCZSd_8OMaO-ga-nfGKCQ&sa=X&oi=translate&resnum=1&ct=result&prev=/search%3Fq%3DWhen%2Bdogs%2Bcry%2BMarkus%2Bzusak%26hl%3Dno%26sa%3DG http://translate.google.no/translate?hl=no&sl=en&u=http://www.teenreads.com/reviews/0375830995.asp&ei=BCCZSb_uJ8Oh-gbz8vSFCQ&sa=X&oi=translate&resnum=5&ct=result&prev=/search%3Fq%3DThe%2Bmessenger%2BMarkus%2Bzusak%26hl%3Dno%26sa%3DG

En presentasjon laget av Victoria Andersen