Kompetanseutvikling - Rus og vold

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Bakteppe. Definisjon av rehabilitering
Advertisements

Samhandlingsreformen; Intermediæravdelingens plass? Samarbeidsseminar Hallingdal - Alta Ål 14. oktober 2011 Prosjektdirektør Tor Åm.
Tema for presentasjonen.
Samhandlingsreformen - nytt og endret lovverk
Songdalen kommune Gjennomgang av kompetansesentre
ROP-retningslinjen De viktigste anbefalingene Lansert 13. mars 2012
Erfaringer fra Kristiansand kommune Ved psykolog Kenneth Haugjord
Samhandlingsreformen – hvor står psykisk helse og rusfeltet?
Samhandlingsreformen med særlig fokus på psykisk helse- og rusfeltet
Helse- og sosialfag ved Høgskolen i Lillehammer Dialogmøte med kommunene Gjøvik v/Kjell Ivar Iversen.
Kompetansesenter rus Midt-Norge. KoRus Midt-Norge
Er vi rusfaglig klar for samhandlingsreformen?
Presentasjon Av Rusbehandling Midt-Norge HF Dagseminar
Utvikle standardisert analyse og kunnskapsbase Et samarbeid mellom Fylkesmannen i Nord-Trøndelag, Helseforetaket i Nord-Trøndelag og Fylkeskommunen i Nord-Trøndelag.
| Helsedirektoratet, omgivelser og samfunnsoppdrag| 2 Om Helsedirektoratet Fagdirektorat og myndighetsorgan underlagt Helse- og omsorgsdepartementet.
Status og framdriftsplan for gjennomgangen - Hovedprosjektet
Bakgrunnen er brev fra HOD av :
Delprosjektets status og framdriftsplan Prosjektleder Hilde Skyvulstad.
Senter for omsorgsforskning ved Høgskolen på Gjøvik Prosjektbasert fra 2005 Offisielt åpnet høsten 2006 Viktigste oppgaver –Et større forskningsprosjekt.
Kompetanseutvikling om universell utforming regionalt og lokalt i fylker og kommuner Plan for statlig samarbeid om utarbeidelse av program for arbeidet.
Framtidige helsetjenester - behov for desentralisering
Nordnorsk Kompetansesenter-Rus
BIKUBEN – Regionalt brukerstyrt senter
Soning som helsebringende tiltak Avdelingsdirektør Jon Hilmar Iversen Bergen 13. mai 2008.
Oslo Universitetssykehus HF Nærmere barn og unge i Norge har foreldre som sliter med psykisk sykdom eller rusproblemer. Mange av disse barna får.
Fysisk og psykisk helse hos beboere i mottak - vår utfordring Avdelingsdirektør Finn Aasheim, Avdeling for psykisk helse.
Psykologer i kommunene
FOKUS PÅ TRAUMER Forståelse og behandling av PTSD og komplekse traumer.
Pasientforløp alkohol
Regjeringens arbeid med samisk språk
Omsorgsplan 2015 – Hva kan Fylkesmannen bistå kommunene med? Møte med helse- og omsorgsnettverk Selbu – 4.mars 2009 Fylkeslege Jan Vaage.
1 Statsråd Åslaug Haga Osloregionens rådsmøte 30.mai 2006 Regjeringen vil bidra til å styrke Osloregionens kvaliteter og fortrinn.
Erfaringer med samhandlingsreformen
Seniorrådgiver Ann Lisbeth Sandvik, FIOA Helsedirektoratet
Kommunehelsereformen - lokale/regionale utfordringer
Styringsutfordringer i Osloregionen Av statssekretær Frank Jenssen 13. mai 2004.
Helse Sør-Øst RHF Gode og likeverdige helsetjenester til alle som trenger det, når de trenger det, uavhengig av alder, bosted, etnisk bakgrunn, kjønn og.
Sammen om psykisk helse- og rusarbeid v/avdelingsdirektør Anette Mjelde, Helsedirektoratet Regional nettverkssamling for psykologer i kommunen - Midt-Norge,
Hva kan kompetansemiljøene tilby kommunene -en tjeneste for tjenestene. Kaja Kierulf, Asker kommune Trond Ljøkjell, KoRus Midt-Norge.
Sammen om mestring Veileder i lokalt psykisk helsearbeid og rusarbeid for voksne.
Regional Planer PH og TSB Møte med RBU 31.august 2015 Sigrid Aas, rådgiver HMN, PH plan Elise Solheim, rådgiver HMN, TSB plan.
Vi gir mennesker muligheter Arbeid og helse – et tettere samvirke Strategi for Helsedirektoratets og Arbeids- og velferdsdirektoratets felles innsats for.
Psykologer i kommunene Regional nettverkssamling Vår 2015.
Psykologen i et kommunalt landskap Refleksjoner etter to års arbeid med psykologer i kommune ne Faglig rådgiver Ellen Hoxmark.
Nasjonalt toårig tverrfaglig utdanning i behandling av pasienter med alvorlige psykiske lidelser Torleif Ruud Professor, Akershus universitetsykehust
Årsrapporter pasient- og brukerombudene RBU-møte 19. mai 2014 Oddrun Nasvik.
Opptrappingsplan for rusfeltet ≡ «Regjeringen vil ha en ny og forsterket innsats for mennesker med rus- og eller psykiske problemer, og vil derfor.
Primærhelsetjenesten i et fremtidsperspektiv Anette Mjelde, avdelingsdirektør Psykisk helse og rus Lillestrøm 3. desember.
Helse- og omsorgsdepartementet Norsk mal: Startside Alternativ 2 Helse- og omsorgsdepartementet Oppfølging av HelseOmsorg21 med fokus på kunnskaps- og.
Plan for utarbeiding av veileder for akuttpsykiatri Akuttnettverket 18. oktober 2010 Torleif Ruud, avdelingssjef/professor FoU-avdeling psykisk helsevern,
Norsk mal: Startside fullfarge fornye – forenkle – forbedre.
Plansamling - Hadeland Samhandling - effektive planprosesser Runa Bø – 3. november 2016 Bilde.
Evaluering av TSB fusjonen i Helse Midt-Norge i 2013/2014
Gaute Strand og Trond Hatling
DIVISJON BEHANDLING JANKA HOLSTAD.
Samhandling for effektive planprosesser
Guri Kaurstad, Kari Bachmann, helge Bremnes, Gøril groven
Ledelse - pasientens helsetjeneste og behovet for et paradigmeskifte ?
Bygg 21 Digitalisering av byggebransjen Rapport
Enhetsfylke i Møre og Romsdal
Terje Skjeggedal og Roald Lysø
Sett inn bilde av produktet her
Felles formannskapsmøte i Sør-Østerdal Trysil, 31. mai 2016
Ved Reidar Hole, fagdirektør Elise Solheim, samhandlingsleder
Sett inn bilde av produktet her
Utredning av ventetidsregistrering i spesialisthelsetjenesten
Regionalt Brukerutvalg
Oppfølging av regionale planer PH og TSB
Administrasjon og ledelse og organisasjon og forvaltning høst 2016
VERDAL KOMMUNE Hvordan kan tillitsvalgte og ledere sammen motivere for engasjement på egen skole? Temadag fagfornyelse Sentrumsnær skole – 1.-7.
Utskrift av presentasjonen:

Kompetanseutvikling - Rus og vold Avdelingsdirektør Trond Ø. Christensen

Opptrappingsplan mot vold og overgrep Det er et gjennomgående behov for mer forskningsbasert kunnskap og kompetanse om vold i alle sektorer. Egne kompetansetiltak innenfor de enkelte tjenestene er også nødvendige, i kombinasjon med kompetanseheving i koordinering og samhandling på tvers av sektorer. Budskapet taler for seg Å opptre koordinert er svært ambisiøst og krevende – mange til dels kryssende interesser Takhøyde for å si fra begge veier når vi opplever manglende koordinering Pasientens helsetjeneste

Kompetansesentrene skal være en tjeneste for tjenestene Oppsummere kunnskap Formidle kunnskap Implementere kunnskap og god praksis (bidra)

Kompetansesentrene skal være en tjeneste for tjenestene Samvirkende bistand og løsninger Regionalt samarbeid Utnytte komparative fortrinn = nyttiggjort for tjenestene Vi har tre grupper av regionale kompetansesentre (PHR) Mange felles målgrupper Modeller retter seg mot de samme tjenesteeiere Modeller retter sg mot mange av de samme tjenesteutøvere Tjenesteeiere må forholde seg til svært mange initiativ fra kompetansemiljøer (too much!) Regionale samarbeid mellom sentre er nyttig og effektivt; for de selv, for tjenestene og for samfunnet

Tildelingsbrev 2018 - Oppdraget KoRus Midt skal i samarbeid med RVTS Midt, koordinere og lede prosjektet i samarbeid med andre relevante instanser. Kompetansesentrene må ha nødvendig frihet til å løse samfunnsoppdraget! Ikke bli strupet av detaljerte oppdragsbeskrivelser Ikke selv «bestille» detaljerte oppdrag til seg selv Lytte til behov i tjenestene Inneha nødvendig kunnskap om tjenestene for å omsette behov i tiltak

Opptrappingsplan mot vold og overgrep Det har vært mest vanlig, også i Norge, å gi en sekvensiell eller parallell behandling til personer med samtidige volds- og rusmiddelproblemer Bakteppe Budskapet taler for seg Å opptre koordinert er svært ambisiøst og krevende – mange til dels kryssende interesser Takhøyde for å si fra begge veier når vi opplever manglende koordinering

Opptrappingsplan mot vold og overgrep Regjeringen vil vurdere effekten av integrert rus- og voldsbehandling, samt brukerens synspunkter på arbeid med volds- og traumeerfaringer i rusbehandling. Formål Budskapet taler for seg Å opptre koordinert er svært ambisiøst og krevende – mange til dels kryssende interesser Takhøyde for å si fra begge veier når vi opplever manglende koordinering

Opptrappingsplan mot vold og overgrep Alle pasienter med rus- og avhengighetslidelser bør vurderes med hensyn til samtidige psykiske plager eller lidelser og voldsproblemer. (Prioriteringsveileder TSB 2015) I de fleste retningslinjer på rusfeltet er vold og overgrep omtalt Budskapet taler for seg Å opptre koordinert er svært ambisiøst og krevende – mange til dels kryssende interesser Takhøyde for å si fra begge veier når vi opplever manglende koordinering

Nærmere om oppdraget rus & vold utvikling og implementering av kunnskapsmoduler på området rus og vold, med særlig fokus på integrert og samtidig behandling av rus- og volds problematikk. formål Samfunnsoppdraget har gitt større likhet i sentrenes tildelingsbrev og oppfølging Fortsatt rom for forbedringer i direktorat Fortsatt rom for forbedringer hos sentrene Forbedringer skapes i en tillitsbasert dialog mellom direktorat og sentre

Tildelingsbrev 2018 - Oppdraget Alle KoRus og RVTS skal bidra i arbeidet med å utvikle og implementere kunnskapsmoduler på området rus og vold. Kompetansesentrene må ha nødvendig frihet til å løse samfunnsoppdraget! Ikke bli strupet av detaljerte oppdragsbeskrivelser Ikke selv «bestille» detaljerte oppdrag til seg selv Lytte til behov i tjenestene Inneha nødvendig kunnskap om tjenestene for å omsette behov i tiltak

Lykke til med samarbeidet!