FORELDREKONTROLL Vet du hva dine barn surfer på, spiller eller bruker av app`r? Det er ikke lett å følge tempoet til egne barn og hva de blir utsatt for.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
- Kompetanse Nettvett Hanne Svendsen- PVS kompetanse.
Advertisements

Digital samtid Erfaringer så langt!. ”Fet” og omfattende •Mange mål •Motiverende mål •Elevene går i visningsmodus.
Den digitale hverdag Diskusjonsspørsmål
På nett med barna?.
NETTVETT Bjørn Jakobsen.
Hønefoss politistasjon
Nettvett.
Unge & Rus eies og driftes av: KoRus-Nord Kompetansesenter rus, Nord-Norge Unge & Rus er utviklet i et samarbeid mellom KoRus-Nord Høgskolen i Bergen.
Powerpoint presentasjon i nettbruk & Etikk
Barn og unges sosiale medier Se hverandre gjør en forskjell
IKT i barnehagen.
Nettvett og ungdom Dette veit dere sikkert
”Nettvett - digital mobbing”
UTDANNING MODUL 1 Utdanningssystemet i Norge Barnehagen Verdigrunnlag
Nettbruk og Etikk Viktige lover for nettbruk
VELKOMMEN TIL FORELDREMØTE
Temakveld Nettvett og spill.
Bjørnegård skole Nettplakaten. Bjørnegård skole 1. PASSORD Gi aldri passord til venner eller andre. Det er helt privat og bare ditt. Bruk kodelås på pc,
IKT i barnehagen Etikk og nettvett.
Donald + NetCom Av Mira. Bakgrunn Barn er stadig yngre når de introduseres for teknologi – viktig med gode vaner Eget blad rettet mot barn i barnehage.
Velkommen til foreldremøte.
Etikk og nettvett Eva Marie, Heidi og Mona.
ELLER. Ringe Spille Se TV You tube Ta bilde / video Kommunisere på sosiale medier GPS/kart Handle/bank tjenester Styring av strøm hus bil Nyhetsoppdatering.
Digital mobbing Frøyland ungdomskole SLT-koordinator Elizabeth Stangeland.
MOBBING OG RASISME Vg2 H3 Eleven skal kunne forklare hva mobbing og rasisme er, og drøfte forebyggende tiltak.
NFSP ‘s seminar Hamar Fra et behandlingsperspektiv
Sosiale medier - Hvordan forberede de unge og oss selv til en verden på nettet?
Alle barn har rett til utdanning!. ”Hjelp skal ikke være gaver, men hjelp til selvhjelp mellom likeverdige, der alle bidrar etter evne ut fra en følelse.
Barn på flukt Presentasjon fra Redd Barna Norge.
Digital dømmekraft -Nå også for voksne!. Digital hverdag Hver og en av oss har mer datakraft i lomma, enn Apollo 14 hadde da den landet på månen i 1971!
Digitale kommunikasjonsarenaer. Digital kommunikasjon Digital informasjon vil si informasjon som er lagret som tallkoder (0 og 1) Digitale medieplattformer.
Digitale medier. Wikipedia: Former for elektronisk kommunikasjon gjort tilgjengelig gjennom datateknologi. Mobiltelefon, cd, digital video, digital-tv,
På nett med barna? Siri Wangen Vadmyra skole
Velkommen til foreldremøte på 6.trinn torsdag 24. september 2015.
Sosiale medier Film: Social media revolution 2011Film.
IPad til elever på Hebekk skole. Kjære elever og foreldre Rett før sommerferien vedtok Ski kommunestyre en plan for bruk av IKT i skolen. Kommunestyret.
Et innblikk i barns nettliv Bryn skole 16./
Foreldremøte klasse xx FAU ved Bøler skole Osloskolen FAU Bøler skole.
Velkommen til Åmot ungdomsskole. Ungdomsskolens egenart Skolens satsingsområder Permisjoner Fravær – vitnemål Vurdering - utviklingssamtalen.
Bli med! Barn.
Velkommen til Åmot ungdomsskole
FGI Fotball Fotballkontakt - stillingsbeskrivelse
Informasjonssikkerhet i hverdagen
PERSONVERN Er en menneskerett Handler om menneskeverd Og om integritet
Innhold Sak 1: Velkommen v. teamleder. Kort presentasjon av team 9
Digital startpakke – Nettvett 3
Hvordan bruke presentasjonene
Digital startpakke – Nettvett 7
Velg selv er en film  med tilhørende  samtaleopplegg for tweens, aldersgruppen 9-13 år. Vi ønsker at samtaleopplegget skal skape refleksjon rundt rus-
Informasjonssikkerhet i hverdagen
Nettvett U-18 Bodø politistasjon
Informasjonssikkerhet i hverdagen
Konflikt Hva betyr ordet konflikt? Gi eksempler på konflikter.
Møte for foresatte til høstens 8.klassinger 2018
Velg selv er en film  med tilhørende  samtaleopplegg for tweens, aldersgruppen 9-13 år. Vi ønsker at samtaleopplegget skal skape refleksjon rundt rus-
Psykisk helse.
Mobbing og psykisk helse (Ungdomstrinnet)
Invitasjon til Helt sjef!
Denne presentasjonen er ment for barn 9-12 år
Vold Hva tenker dere om dette bildet?
Agnes Giertsen, Helsesøster/ høgskolelektor &
SMISO Hamar et selvhjelpssenter for:
Nettpatruljen Oslo Midtstuen skole 2/25/2019.
Serious Privacy Game Workshop
Jeg vet Voldsforebyggende opplæring
Voldsforebyggende opplæring
Elevstyrt Workshop - Heimdal VGS
Jeg vet Voldsforebyggende opplæring
Voldsforebyggende opplæring
Utskrift av presentasjonen:

FORELDREKONTROLL Vet du hva dine barn surfer på, spiller eller bruker av app`r? Det er ikke lett å følge tempoet til egne barn og hva de blir utsatt for. Under vil du få noen tips til nettsider som kan styrke din rolle som foresatt når det gjelder å få kontroll på nettbruk. https://snakkomspill.no/ Snakker du med dine barn om spill? Spill er lærerikt og underholdende, men for noen også en kilde til konflikt. https://www.barnevakten.no/ Barnevakten er en organisasjon som gir råd om barn og medier. Vår visjon er at barn og unge skal kunne bruke digitale medier på en trygg og bevisst måte. På nettsiden finner du oversikt over vårt foredragstilbud, nyttige artikler og anmeldelser av film, spill, apper og programmer for barn og unge. https://www.tryggedigitaleforeldre.no/ Trygge digitale foreldre er et nettkurs for deg med barn mellom 8-15 år. Skap en god arena for den gode dialogen mellom barn og foreldre i en digital hverdag ❤️ Kurset består av 5 moduler og 11 video-leksjoner.  http://www.foreldrehverdag.no/ Foreldrehverdag gir kunnskap og råd om samspillet mellom deg og barnet ditt. Innholdet er utarbeidet sammen med fagfolk. Hvordan kan du veilede og sette grenser for barnet ditt på en god måte også i det digitale universet? https://support.apple.com/no-no/HT201304 Bruk foreldrekontroller på barnets iPhone, iPad eller iPod touch https://www.barnevakten.no/hvordan-sette-opp-en-ipad-for-barn/ Hvordan sette opp Ipad og Iphone for barn. https://youtu.be/7YPGJpMXhvs Hvordan aktivere foreldrekontroll på PC.

FORELDREKONTROLL https://www.barnevakten.no/android-innstillinger-for-barn/ Her finner du ut hvordan du kan få til foreldreinnstillinger til android. https://www.barnevakten.no/hvordan-gjoere-youtube-mer-barnevennlig/ YouTube er svært populært blant barn og unge, og byr på en enorm menge med positive, morsomme og lærerike videoer. Men samtidig finnes videoer med problematisk innhold. Hvordan skal man forholde seg til det som foreldre? Her kan du finne ut hvordan du gjør Youtube mer barnevennlig. https://nettvett.no/begrens-synligheten-i-tiktok/ Her finner du ut hvordan du begrenser synligheten i Tik Tok https://www.barnevakten.no/lure-innstillinger-for-snapchat/ Lure innstillinger på Snap Chat. https://www.dubestemmer.no/ Dubestemmer.no er en nettressurs om personvern, nettvett og digital dømmekraft. Her finner du blant annet filmer, fagtekster og diskusjonsoppgaver. https://slettmeg.no/ Slettmeg.no er en gratis råd– og veiledningstjeneste for deg som føler deg krenket på nett. Råd til voksne Søk informasjon om hva internett og mobiltelefon betyr for barn og unge i dag Sett deg inn i barnets sosiale liv på nettet. Snakk om det som skjer - Redd Barnas nettvettregler kan danne et utgangspunkt. Lag felles regler om mobil- og nettbruk hjemme, gjerne i tråd med skolens regler. Mobil og internett er ofte i bruk når barn mobbes. Meld fra til tips.kripos.no hvis du er bekymret for at et barn utsettes for vold eller overgrep. Snakk med barna om konsekvenser av å dele bilder og informasjon på nettet. Det kan være vanskelig å få bilder o.l. slettet i etterkant. Tenk over hva som er nødvendig å kringkaste på nettet og vær varsom med hvilke bilder som legges ut. Dette gjelder både barna og deg som forelder.  Ta opp barnas nett- og mobilbruk på foreldremøter og i foreldresamtale.