Lillohøyden Garasjen/utenomhus Årsmøtet 22. mai 2019 Facebook

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Slik bruker du vår nettbutikk!
Advertisements

Ørnulf Wiig Installasjon AS
Velkommen til sameiemøte i Nydalen Kvarter
Kontoinnstillinger Slik kommer du til «Kontoinnstillinger»:
Venner som hjelper andre
VANN OG AVLØP ARENDAL OG ENGSETH. Hovedanleggets kostnad blir fordelt på antall som melder seg på. Dette er lik pris for alle. For å få vann- og avløp.
Agenda Saksliste 1. Velkommen
Erfaringer med studiearbeid Nord Trøndelag Anne-Lise R. Arntsen april 2004.
Bruk av borettslagsmodellen for mennesker med funksjonsnedsettelser
Bergsjø Høyfjellsleiligheter Ordinært sameiermøte (6) 1. april 2010.
Beboermøte 21. september kl. 18:00 Velkommen !
HTV konferanse Program: –Status samhandlingsreformen – sett fra KS’ perspektiv” v/Therese Sivertsen er rådgiver i KS Helsesatsing region vest.
Prioriteringer i fakultetsadministrasjonen
Minikonkurranse AV-samling 10. november 2009 Hege Vanebo
Velkommen til årsmøte Eikanger båtlag
Hvordan opplever brukeren den elektroniske søknaden.
Boligtorget erfaringer så langt. Ønsker om ny funksjonalitet Rune Synnevåg Utviklingssjef.
Informasjon til fylkes- og lokallag
Bakgrunn Det er tredje gangen MMI har gjennomført undersøkelsen i Hamar kommune. Undersøkelsen er nå noe forkortet. I hovedsak lik tidligere års. MMI.
Ansvarlig søkers rolle
Strindheim Yngres Grunnlaget for treningsavgifta.
Professional Warranty - konsept for økt kundelojalitet!
TEATERPLASSEN – GRØNLANDSKVARTALENE PLANSMIE I REGI AV BYDEL GAMLE OSLO OG PBE TEATERPLASSEN OG NYTT STATOILBYGG: BEHANDLINGSPROSESSEN Sigurd.
Velkommen til foreldremøte. SAMU og valg  Samarbeidsutvalget oppgaver er å holde juleverksted, felles tur og blir forelagt dokumenter som årsplan og.
Kommunens nye retningslinjer og forslag til praktisk gjennomføring Sofiemyrtoppen skole FAU.
Salgsargumenter- Eierskifteforsikring
Forvaltningsrevisjon gjennomført 2012/13: Prosedyrer og rutiner for journalføring og tilgjengeliggjøring av dokument/saksutredning Statusrapport 2014.
Velkommen til garasjemøte Nye garasjerekker i Huseierlaget Yggdrasil
Litt om FAU, hva vi har gjort, og planene fremover. Rugtvedt Skole - Bamble 2007/2008.
Webinar – eWorker og eMeetings
Tariff 2014, Årsmøter og litt annet moro.
Ny likepersonsordning
Informasjon fra reindriftsseksjonen
PRESENTASJON AV FORSLAG
Østfold Bygdekvinnelag Styrekurs 2015 Kasserer. Kassereren Morstongveien Mysen sentralbord mobil e-post:
Kurs for nye prøvenemndsmedlemmer perioden September/oktober 2015.
Regnskap - hva og for hvem MS-forbundets lederkonferanse 7. september 2015 Øyvind Aas, manager i Audit Oslo.
Årsmøte sak 6B - felles PRO Felles PRO Styremøtet besluttet å fremme forslag til årsmøtet om å gå inn.
Resultater fra spørreundersøkelse Norske landskapsarkitekters forening januar 2012 Klikk F5 for en oppsummering på 10 lysbilder (Utdypende lysbilder er.
Målerbasert avregning Effekt og erfaring. Oppsummert Installert 109 vannmålere – Majoriteten installert i vår, noen litt senere. Styret har etter beste.
Prosjektleder valg 2015 Bente Huuse VALG EN NYBEGYNNERS BEKJENNELSER.
Bestilling av inngangsnøkler (legge på nettside)
Lær å opprette den elektroniske ID-en MinID
Webinar - Prosjektarbeid og samhandling
Lag flytskjema Oppgave
Velg digital postkasse på Norge.no
Kvalitetssikring GSI-samling 21. september 2017
Kurs for nye prøvenemndsmedlemmer perioden
Opplæringskontorets hjørne - Litt info. Onsdag, 23.november 2016
Aktivitetsskolen Skøyen
KOSTRA arbeidsgruppe IPLOS
VIS DETTE LYSBILDET: INTRODUKSJON
BUDSJETT 2008 Prosess Budsjettforslag
FORELDRERÅDET, FAU OG SAMARBEIDSUTVALG
Bedriftens kostnader Rett eller galt?
Fartøyvernets ABC 2017 Organisering og organisasjonsarbeid
PC-ordningen og Skolestart.mrfylke.no
Velkommen til årsmøte i
Gevinstrealisering Erik Paulsen ASSS - 4.mai Bergen Gevinstrealisering
Aktivitetsskolen Skøyen
Energiavregning 2016 Og litt om 2017.
Beboermøte Solrabben Borettslag
Detaljregulering Bertramjordet Borettslag
Brukerveiledning for timeregistrering med Betalmeg
Storebrand pensjonistforening og vel møtt til vårens aktiviteter
Hva med deg som vil satse, men ikke via Team Boligpartner?
Endelig kartlegging av nåsituasjon
Utskrift av presentasjonen:

Lillohøyden Garasjen/utenomhus Årsmøtet 22. mai 2019 Facebook https://www.facebook.com/groups/lillohoyden/ https://www.facebook.com/groups/lillogarasje/

Lillohøyden sameier Garasjen/utenomhus Består av 4 Sameier: Bygg 2, 4 og 6 + Garasjesameiet/utenomhus Nettside: https://lillohoyden.no/ 222 p-plasser i garasjen Hus 2: 61 enheter Hus 4: 103 enheter Hus 6: 89 enheter Utenomhus er fellesarealene mellom blokkene, dette er vanning, snømåking, utelys, vaktmester, blomster, brannoppstillingsplasser, bommer, porter, veilaget, oppfølging service kontrakter, lys osv.

Minner om Lover og forskrifter Garasjen/utenomhus Minner om Lover og forskrifter Styrets oppgave er å forvalte sameiets interesser til det beste for sameiet. Dette er styrt via lover, forskrifter og vedtekter/ordensregler samt vedtak på årsmøter. Eieseksjonslova https://lovdata.no/dokument/NL/lov/2017-06-16-65?q=eierseksjonsloven Sameielova https://lovdata.no/dokument/NL/lov/1965-06-18-6 Bustadoppføringslova https://lovdata.no/dokument/NL/lov/1997-06-13-43 Avhendingslova https://lovdata.no/dokument/NL/lov/1992-07-03-93/

Garasjen/utenomhus Styrets fokus er å forvalte investerte verdier for sameiet på best mulig måte Garasjen potensielt verdier for 50.000.000,- Utenomhus og fellesarealer for alle tre blokkene Avdekke så mange feil og mangler som mulig for å få reklamert innen 5 års fristen, avbryte foreldelse og sikre muligheten for rettslige krav. Dette er tidkrevende. Følge opp at ferdigattest ikke gis på feil grunnlag. Brannsikkerhet Store verdier og potensielt store kostnader hvis vi må rette feilene, da vil regningen gå til p-plass eiere og beboere

Hva jobber vi med Prøve å gi et bilde av arbeidet Garasjen/utenomhus Hva jobber vi med Prøve å gi et bilde av arbeidet Garasjen/utenomhus: Totalt antall håndterte eposter siden vi flyttet inn er 10.000 stk Håndterte eposter siste året er ca 4.000 stk Totalt antall reklamasjonssaker håndtert siden vi flyttet inn er 151 stk. Totalt antall reklamasjoner siste året ca 78 stk. håndtert (mot 28 året før) Klikk for liste over saker

Nytt nøkkelsystem Gammelt nøkkelsystem Nytt Nøkkelsystem: Garasjen/utenomhus Nytt nøkkelsystem Gammelt nøkkelsystem Ikke sentraladministrert, tungvint og tidkrevende. Systemet administreres av sameiet for å spare kostnader, dette etter vurdering fra styrene med hensyn til kostnader. Nytt Nøkkelsystem: Det er bestilt nytt nøkkelsystem for Lillohøyden. Sentralt administrert, og deles mellom alle styrene, slik at det ikke er personavhengig. Skytjeneste som vil motta oppdateringer/service og muligheter for nye funksjoner. Takk til Torstein som administrerer det gamle og jobber med innføring av det nye systemet.

Boligtvist saker garasjeanlegget Garasjen/utenomhus Boligtvist saker garasjeanlegget Sakene er sendt inn via styret. De blir prosessert mellom Selvaag bolig og styret via post. Viktig å holde frister, og henvise til lover og forskrifter. Styret har gjort dette selv for å spare sameiet for penger. Å prosessere sakene selv går til et visst punkt, på et tidspunkt må vi engasjere advokat for å komme videre med kravene. Times prisen her ligger på ca 3.000,- til 4.000,- timen. Rettshjelpdekning i Forsikringen Nødutgang 4A Sykkelparkeringen Plass 222 Tilgang til bod Aquadrain kostnader Søppelanlegget Garasjeanlegget rapporter Alle saker er avvist pga. kompleksitet Broen avvist

Plan og bygg/Fylkesmannen/Dibk Garasjen/utenomhus Plan og bygg/Fylkesmannen/Dibk Alle sakene som ligger på byggesakene for Lillohøyden, her er bygg 2, 4, 6 og garasjen. Det er litt blandet mellom sakene for byggene. Fernanda Nissens gate 2 A-B - 4 A-B - Oppføring av boligblokk med underjordisk garasje - Hus 2 og 4 - Lillohøyden - Tidligere adresse: Sandakerveien 104 B 192 saker totalt. Siste året 56 saker (37 saker året før) https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?direct=Y&mode=all&caseno=201106748&Dateparam=12/10/2018&sti= Fernanda Nissens gate 6 A-B - Oppføring av boligblokk - Hus 6 - Lillohøyden - Tidligere adresse: Sandakerveien 104 B 111 saker. Siste året 14 saker (63 saker året før) Her ligger også bygg 6 sine saker, og vi ser også at bygg 2 sine også har kommet inn i på denne saken. https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?direct=Y&mode=all&caseno=201106765&Dateparam=12/10/2018&sti= Nabovarsler via PBE er svart ut. Styret har også meldt Selvaag bolig til Dibk. DiBK forvalter Sentral godkjenning, og vi mener vi kan dokumentere at Selvaag bolig ikke leverer etter de forskriftene/retningslinjer. Styret setter pris på om innspill til sakene fra sameierne for å komme videre da vi har et kollektivt ansvar. Anbefaler å abonnere på disse sidene.

Garasjen/utenomhus Oppsummering Det har vært forespurt om grunnlag for styrehonoraret og vi håper dette gir et detaljert bilde av hva tiden har gått til. Styrehonorar settes basert på fjorårets innsats, og settes inn i årets budsjett. Dette er honorar basert, og ikke timesbasert. Styret får heller ikke feriepenger eller pensjonspoeng av den ekstra innsatsen som gjøres for fellesskapet. Grunnhonoraret er det forslag om 150 000,- Ekstra ordinært styrehonorar 100 000,- 50 % (75 000,-) til garasjen og 50 % (75 000,-) fordelt på blokkene – fordelingen er ihenhold til vedtektene For en garasjeplass blir det kr 338,- per plass. + 296,- per enhet (253 enheter totalt) Forslag om å fordele dette på blokkene, slik det ble gjort i fjor. 395,- per enhet. Dette er for hele året.

Garasjen/utenomhus Siste foil Benytter anledningen til å takke for hjelpen til Torstein og Espen, de har vært til stor støtte med befaringer, argumenter, henvisninger til lover og forskrifter, samt sparringspartnere, da jeg (Helen) ikke innehar byggeteknisk kompetanse, men har måttet lest meg opp. Jeg spanderer en tur på Bryggeriet. Takk . Årsmøtet bestemmer/velger krav til kompetanse i styret.