Opplæringsdag nytt regionalt brukerutvalg Helse Midt-Norge RHF

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Brukermedvirkning og pasientmakt
Advertisements

Samhandlingsreformen - nytt og endret lovverk
Plan og rammer for ØLP Oppfølgningsmøter 2., 3. og 4. mars Hanne Gaaserød.
Vi går trinn for trinn… Nå er det deres tur.
Koordinerende enhet Brukerutvalget NLSH 13. Juni 2006.
Samhandlingsreformen – status og utfordringer Grenlandstinget 20. januar 2012.
Samhandlingsreformen og brukermedvirkning
Praksiskonsulentordningen i Norge
Samhandlingsavtalene status og fremtid •Kvalitet i helsetjenestene •Det handler om kvalitet-medvirkning og prioritering •Brukermedvirkning i samhandlingsavtalene.
Januar Juletrefest FAU møte Februar Foreldrekontaktmøte / FAU møte Mars FAU møte Foreldremøte 2 April FAU møte Brukerrådsmøte Loppemarked (partallsår)
BMS på gausdøl BUKERUNDERSØKELSER DIALOG VIRKSOMHETSSTYRING
Desember Evt. disponering av restpott på budsjett
Det regionale helseforetaket sin kvalitetsstrategi - Helse Vest RHF
Styringsprinsipper Styringssystem
Helse – Midt 6. mars 2012 Erik Torjussen A-larmBrukermedvirker.
Strategi for utdanning og kompetanseutvikling i Helse-Midt-Norge
Brukarutval/-råd I.Lovgrunnlag II.Historikk III.Reglement/retningsliner for brukerutval/-råd.
Eierstyring og styringsbudskap Opplæringsdag Regionalt Brukerutvalg 7. januar 2016 Jan Eirik Thoresen Direktør for eierstyring (konst.)
Vedtekter kommunenivået Lokallag i Finnmark. Vedtektene  § 55 LOKALLAG  55.1 Utdanningsforbundet er inndelt i lokallag – ett i hver kommune.  55.2.
Koordinerende enhet KE er beskrevet i khol kap : Kommunen skal ha en koordinerende enhet for habiliterings- og rehabiliteringsvirksomhet. Denne.
Opplæringsdag nytt regionalt brukerutvalg Helse Midt-Norge RHF.
Brukermedvirkning i helseforskning i Norge Regional brukerkonferanse november 2015 May Britt Kjelsaas, rådgiver Helse Midt-Norge RHF helsefagavdelingen.
Retningslinjer for samfunnsansvar RBU 26. august 2013 Utforming av retningslinjer.
Oppfølgningsmøter 2., 3. og 4. mars Hanne Gaaserød
Brukermedvirkning i helseforskning i Norge
Budsjettkonferanse 15. Mars 2017.
Brukermedvirkning i helseforskning
Sidene for 1935 fra bestefars første dagbok,
Årshjul for styret i Helse Bergen 2017
Årshjul for styret i Helse Bergen 2017
Skole/hjem-samarbeid
BRUKERMEDVIRKNING PÅ SYSTEMNIVÅ I HELSEFORETAK
Regionalt Brukerutvalg
Oppfølging av regionale planer PH og TSB
Tvungent psykisk helsevern – orienteringssak til styret i HMN RHF febr 2017 Presentasjon for RBU 6.februar 2017 Lov om psykisk helsevern: § 2.1 Frivillig.
Årshjul Forvaltning Fagskole Akershus Januar: Desember: Februar:
Aktivitetsplan Internrevisjonen HMN-RHF - Presentasjon for Regionalt brukerutvalg 9. mai Vedtatte aktiviteter 2016 Aktiviteter som vurderes.
Årshjul 2018 – styremøter Helgelandssykehuset HF
Saksliste årsmøte USS
Utviklingsplan HMR HMR 2035
HNT Budsjett
Årshjul for styret i Helse Bergen 2017
Årshjul for styret i Helse Bergen 2018
Langtidsplan og budsjett
Etikk i kommunesektoren 21. februar 2017
Årshjul for styret i Helse Bergen 2019
Møte i RBU : Sak 64/09 Status og gjennomgang av styresaker
Årshjul for styret i Helse Bergen 2018
Regional plan for habilitering
Etikk i kommunesektoren 7. mars 2018
Innspill statsbudsjett 2020
Antikorrupsjonsprogram i Helse Midt-Norge RHF
Brukerutvalget 2018 Styrearbeid og roller.
Årshjul for styret i Helse Bergen 2019
Årshjul 2018 – styremøter Helgelandssykehuset HF
Opplæringsdag nytt regionalt brukerutvalg Helse Midt-Norge RHF
Regionalt brukerutvalg, Tor Hellandsvik og Bård Skage
Styringskrav og rammer 2019 Årlig melding 2018
Etikk i kommunesektoren 23. februar 2016
Opplæringsdag nytt regionalt brukerutvalg Helse Midt-Norge RHF
Årshjul for styret i Helse Bergen 2019
Etablering av program for antikorrupsjon i Helse Midt-Norge
ÅRSHJUL JANUAR: Driftsstyret godkjenner: budsjett
Årshjul for styret i Helse Bergen 2018
Årshjul for styret i Helse Bergen 2018
Årshjul for styret i Helse Bergen 2018
Årshjul for styret i Helse Bergen 2018
Regionalt brukerutvalg HMN
Årshjul for styret i Helse Bergen 2019
Koordinerende enhet (KE) i UNN
Utskrift av presentasjonen:

Opplæringsdag nytt regionalt brukerutvalg Helse Midt-Norge RHF

Pasientens helsetjeneste «Det er vanskelig å sette pasienten i sentrum hvis det allerede står noen andre der. Derfor er jeg så glad for at dere er her for å gi oss gode innspill. Dere har skoen på og vet hvor den trykker. Skal vi gjøre sykehusene og helsetjenesten mer brukerorientert må vi lytte til brukerne» Møte med pasient- og brukerorganisasjonene des 2013

Brukermedvirkning på ulike nivåer Regionalt brukerutvalg Regionalt helseforetak systemnivå Brukerutvalg i helseforetak helseforetak Brukergrupper/ brukerorg Klinikk/avdeling Individuelle brukere indivinivå Helsepersonell/ansatt

Helseforetaksloven § 35.Pasienters og andre brukeres innflytelse Regionalt helseforetak skal sørge for at representanter for pasienter og andre brukere blir hørt i forbindelse med utarbeidelse av ( ). Regionalt helseforetak skal sørge for at virksomheter som yter spesialisthelsetjenester og andre tjenester som hører naturlig sammen med dette, etablerer systemer for innhenting av pasienters og andre brukeres erfaringer og synspunkter.

Roller Strategisk rolle: følge opp og sikre brukermedvirkning i utviklingen av strategier og tiltak på overordnet, regionalt nivå. Rådgivende rolle: pådriver for økt brukermedvirkning og sikring av pasientrettigheter. Et rådgivende organ for styret og administrerende direktør i saker som angår tilbudet til brukere, pasienter og pårørende. Samarbeidsforum og bindeledd til lokale brukerutvalg og brukerorganisasjoner Brukerutvalget møter med to representanter i RHF-styret. RBU har en stemme inn i styret, men har ikke stemmerett i RHF-styret

Oppnevning Alle brukerorganisasjoner inviteres til å foreslå medlemmer til Regionalt brukerutvalg Regionalt brukerutvalg oppnevnes av styret i RHF. Styret oppnevner også leder og nestleder. Brukerutvalget opptrer uavhengig av styret og av brukerorganisasjonene Funksjonsperiode på 2 år

ÅRSHJUL Styresaker og foretaksmøter Januar Foretaksmøte RHF (oppdragsdokument protokoll, evt. valg av nye eieroppnevnte styremedlemmer) Desember Statusrapport November Inntektsfordeling og aktivitet Innspill til statsbudsjettet Status Strategi 2030 Statusrapport Februar Oppdragsdokument og foretaksmøteprotokoll Styringskrav og rammer til helseforetakene Resultat- og investeringsbudsjett Årlig gjennomgang styrende dokumenter Statusrapport Valg av eieroppnevnte styremedlemmer til hf-styrene (annethvert år) Februar Foretaksmøter med helseforetakene (styringskrav og rammer, evt. valg av nye eieroppnevnte styremedlemmer) Oktober Statusrapport Tertialrapport 2. tertial, inkl. rapportering risikostyring Risikostyring – 10 på topp Mars Årlig melding RHF Langtidsplan- og budsjett prinsipper og forutsetninger Statusrapport Årsberetning Internrevisjon og styrets revisjonsutvalg Revisjonsprogram ÅRSHJUL Styresaker og foretaksmøter Helse Midt-Norge RHF September Årlig gjennomgang av virksomheten (jf. forskrift om kvalitet og ledelse) Statusrapporter Møteplan for neste år April Årsberetning og årsregnskap HMN Statusrapport Mai Foretaksmøter med helseforetakene (årlig melding, årsregnskap mv) Foretaksmøte HMN RHF Mai Statusrapport Juni Langtidsplan og -budsjett HMN Statusrapport Tertialrapport 1. tertial – inkl. rapportering risikostyring

Etiske retningslinjer i Helse Midt-Norge De etiske retningslinjene gjelder for deg som er ansatt eller styremedlem i Helse Midt-Norge.  De gjelder sammen med eventuelle egne yrkesetiske retningslinjer du er underlagt. Samlebegrepet ”Helse Midt-Norge” omfatter alle helseforetakene og RHF-et i foretaksgruppen. Retningslinjene er av overordnet karakter og er ment å være generelle rettesnorer som krever refleksjon av den enkelte.

Tema i de overordnede retningslinjene Forholdet til pasient og pårørende Forholdet mellom ansatte, kollegaer og ledere Forholdet til våre omgivelser Rapportering og varsling Offentlighet og opplysningsplikt Ytringsfrihet Habilitet Forvaltning av ressurser Innkjøp Gaver og andre fordeler Etisk rekruttering Bistillinger og bierverv Forskning og publisering