Rådgivningskontor for syn

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
UNGDOM OG PSYKISK HELSE
Advertisements

Landskonferanse LEVE Lillehammer 28. mai 2005
Verveaksjon mars starter verveaksjonen i morgenrushet på Oslo S • Øke medlemstallet med 1% årlig • 8. – 24. mars ekstra innsats • Filmsnutter.
Tidlig Innsats Early Years 1. – 4. årstrinn
Forelesning - dialog Synspedagogstudenter
Nordnorsk Fagnettverk Hørsel Bodø 6. oktober 2011
Alfa kurs- og behandlingssenter
Barn som pårørende - i fastlegenes smågruppemøte.
Forebyggende arbeid satt i system
Fylkesårsmøter 2013 Mental Helse. Vår visjon ”Alle mennesker skal ha en mulighet til å leve et liv basert på uavhengighet, selvstendighet og mestring”
Hva er aktivitet og deltakelse?
Wenche Frogn Sellæg hilser til dere alle.. Et godt liv med demens Hamar Wenche Frogn Sellæg/ Kari-Ann Baarlid.
Hva betyr de politiske føringene for ergoterapeuters prioriteringer? Møteplass: Allmennhelse 14.- mai 2009 Mette Kolsrud forbundsleder.
NAV Hjelpemiddelsentral Oppland
LÆR DEM Å LEDE. LÆR DEM Å LEDE MARIA Det kan virke som om Maria er en rolig innadvendt person. Hun er stille. Hun liker å lytte til Jesus. Hun.
Veien videre for den slagrammede
Møre & Romsdal fylkeslag  Treffsted siste torsdag hver måned på Oasen Kreative Senter  Ellers etter ønsker fra medlemmene  Setter i gang selvhjelpsgrupper.
PROSJEKT REHABILITERING. Bakgrunn Samhandlingsreformen/Overføring oppgaver til kommunene Avtalene/samarbeidsfora Klargjøring av ansvar mellom kommuner.
R ETNINGSLINJER FOR KONTAKTFAMILIER : På sykehuset står det en perm fra oss med kontaktinfo om alle kontaktfamiliene, taushetsløfte, retningslinjer. Info.
Barn som pårørende.
PÅRØRENDE EN RESSURS Hvordan kan vi hjelpe tjenesteapparatet ? AKB-Pårørende en ressurs.
Informasjon til fylkes- og lokallag
Informasjon til skolens ansatte om skoleprogrammet VIP
Synsproblematikk og ADL-hjelpemidler
SELVORGANISERT SELVHJELPSGRUPPER Tilbyr fortløpende etter behov
Kommunal oppgaveglidning – hva betyr det i praksis?
Hva er pedagogisk-psykologisk tjeneste (PPT)?
UTDANNING MODUL 1 Utdanningssystemet i Norge Barnehagen Verdigrunnlag
Vurdering for læring.
1 Jobb og omsorgsklemma for gamle foreldre Heidi Gautun Forskningsstiftelsen Fafo.
Fagsamling Prosjekt barn og unge i Hedmark
Velkommen til et nytt skoleår!
Drop-In metoden i skolen
Fylkesstrategi for lesing. Familien Politisk nivå og kommuneadministrasjon Skole Lærer Rektor Skolesjef Barnehage Førskolelærer Styrer Helsetjenesten.
Arbeids- og strategiprogrammet
Gry Nørstenget Fylkesleder
Bakgrunn RISKBA prosjektet i Bydel Ullern
Observasjon av det nyfødte barnet The Newborn behavioral observation.
Oslo universitetssykehus er lokalsykehus for deler av Oslos befolkning, regionssykehus for innbyggere i Helse Sør-Øst og.
Prosjekt hverdagsrehabilitering høst 2015 – vår 2017 Verdighet og deltakelse.
RAMMEPLAN I PRAKSIS. Målet med rammeplanen er å gi styrer, pedagogiske ledere og det øvrige personalet en forpliktende ramme for planlegging, gjennomføring.
Mellom to stoler? Mads Andreassen – styreleder i Unge funksjonshemmede Forum for oppfølging av Nasjonal strategi for habilitering og rehabilitering HOD.
Samvalg i målavklaringsprosessen under rehabiliteringen Sykehuset Innlandet HF, Divisjon Habilitering og rehabilitering Fagråd 2011.
Bedre livskvalitet gjennom læring og mestring!. Hovedpunkter Hva er et Studieforbund? Hva er Funkis? Betydningen av samarbeid Felles kurs og kompetanse.
Er du klar for nye utfordringer? Du får verdifull erfaring, kunnskap og kompetanse! Bli frivillig i Kirkens SOS krisetelefon eller SOS-chat!
Bedre livskvalitet gjennom læring og mestring!. Hva er et studieforbund? Nesten alle organisasjoner og lag driver kurs og opplæring for sine medlemmer.
«Kunnskap gir trygghet»
Bedre livskvalitet gjennom læring og mestring!
Hydrocephaluspoliklinikken
Hvem er vi Hvorfor er vi Om demens Fokusområder Tilbud Demensplan 2020
PSYKISK HELSEARBEID OG RUSOMSORG SØVNKURS
HVERDAGSREHABILITERING Gir hverdagsmestringmål
Bedre livskvalitet gjennom læring og mestring!
Psykisk helse ”..en tilstand av velbefinnende, hvor den enkelte kan få bruke sine evner, kan håndtere utfordringer i hverdagen, kan arbeide godt og klarer.
Måltidsvenn Kurs for frivillige.
Sosial kompetanse og psykisk helse.
Bedre livskvalitet gjennom læring og mestring!
Invitasjon til Helt sjef!
Bedre livskvalitet gjennom læring og mestring!
Erfaringsutveksling og praktisk info
Likeperson Navn:……………
Bergen Voksenopplæring skole og kompetansesenter
Norsk Fosterhjemsforening <fylke>
Larvik kommune - med fokus på mestring Roy Sæther, avd
Bedre livskvalitet gjennom læring og mestring!
Barn som pårørende Tilbud til barn som pårørende
Lær mer – vis din støtte til alle som er berørt av demens
Psykisk helse ”..en tilstand av velbefinnende, hvor den enkelte kan få bruke sine evner, kan håndtere utfordringer i hverdagen, kan arbeide godt og klarer.
Bedre livskvalitet gjennom læring og mestring!
Utskrift av presentasjonen:

Rådgivningskontor for syn Hjelpe nye synshemmede til å få en oversikt over hva som finnes av hjelp, samt å samarbeide med det offentlige. Ofte vanskelig for nye synshemmede og pårørende å ha oversikt over hva slags hjelp man kan motta med tanke på transportordninger, hjelpemidler, stønadsordninger, tilrettelegging, voksenopplæring, rehabiliteringstilbud, kurs med mer. Terskelen for å ta kontakt med et rådgivningskontor for syn er sannsynligvis er lavere enn å oppsøke Blindeforbundet når man akkurat har fått en kronisk diagnose. Kontoret tilbyr gratis uforpliktende rådgivning og har taushetsplikt.

Rådgivningskontor for syn Baglergaten 3 i Tønsberg Tlf: 33315858 E-post: vestfold@synsrad.no

Informasjonsjungel Nydiagnostiserte kan vanskelig lese seg til informasjon. De må bli det fortalt. Rådgivningskontor for syn i regi av Norges Blindeforbund – kontor i Tønsberg. www.synsrad.no Vi tilbyr gratis uforpliktende rådgivning og har taushetsplikt.

Hva handler synsrehabilitering om? Lære å mestre livet på nytt. - synsrehabilitering gir økt mestring og et aktivt liv Gjennom deltagelse på kurs opplever mange å få selvstendigheten og livskvaliteten tilbake Lære kompenserende teknikker for å mestre synstapet Finne nye måter å takle tilværelsen på Dette er rehabilitering i praksis. Hvorfor er rehabilitering viktig: Det offentlige mangler rehabiliteringstilbud, Kompetansen på syn er dårlig i kommunene, Det offentlige tilbyr hjelpemidler - få mottar opplæring i bruk av dem, Rehabilitering betyr et aktivt og selvstendig liv 80 % av sanseinntrykkene går gjennom øynene.

Rehabiliteringstilbud Rådgivningskontoret tilbyr råd, støtte og oversikt over offentlig og private hjelpeinstanser Kontaktinformasjon til synsfaglig kompetanse, fagfolk og likepersoner Den gode samtalen når synet svikter Hjemmebesøk og kurs oppfølging der folk bor

Fortell bruker: Vestfold har eget rådgivningskontor for syn: www.synsrad.no Kan gi en helhetlig oversikt over hva slags tjenester en synshemmet har behov for og rett på. Det er mulig å lærer å mestre livet igjen med synstap!

Viktig å møte andre – lokalt arbeid Fylkeslag i 19 fylker, 58 lokallag - Sosiale arenaer, interessepolitikk i lokalmiljøet, lokale lydaviser Innvandrergruppe, pårørendegruppe, egne aktiviteter for foreldre, barn og unge. - Informasjon, kurs, sosiale aktiviteter og hjemmebesøk

- Vi er der når synet svikter www.synsrad.no