Bred eller smal – rund eller spiss og klar?

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
MEDLEM AV SKOLENS SAMARBEIDSUTVALG
Advertisements

En orientering om FFO og FFO Finnmark
Fylkesårsmøter 2013 Mental Helse. Vår visjon ”Alle mennesker skal ha en mulighet til å leve et liv basert på uavhengighet, selvstendighet og mestring”
9-k samarbeidet i Vestfold Harmo9, felles IKT struktur Oppstartsmøte 23. august 2005 
KOMMUNER I INNKJØPSSAMARBEID
START. Debatt for mer mangfold, mer aktivitet og bedre demokrati i Norges største parti..
Brukermedvirkning i LHL
Samhandlingsreformen – status og utfordringer Grenlandstinget 20. januar 2012.
Den ideelle kommunesammenslåing
Oppfølging av NTP og forvaltningsreformnen 29.oktober 2009 Bjørn H. Kavli.
Presentasjon av Studieforbundet Funkis. Studieforbund Studieforbundene i Norge bygger på en 150 år gammel tradisjon for opplysningsarbeid gjennom frivillige.
8 Mål og strategier Påstandene:
Velkommen til fagsamling i klasseledelse 26/9-13
Lovens formål Rundskriv Q-21/2012
Organisasjonsgjennomgang i NFF Landsmøte 2010 Landsmøtet 2010 vedtar at det foretas en total gjennomgang av NFFs organisering i kommende landsmøteperiode.
IPT - Telemark Kartleggingsprosjekt IPT Paul Alfsen Njål Myrseth.
Skolen – en kommunal virksomhet
Alternative ledelsesformer ved HIN Per J. Nicklasson.
Viktige styringssignaler for folkehelsearbeidet - Involvering og innovasjonsledelse Monica Fleisje, Akershus fylkeskommune.
Prosjekt tidlig innsats
Grunnleggende brukermedvirkning Lysark til studieplan Sosialpolitisk påvirkningsarbeid – Mental Helse Studieplannummer
Regional transportplan Agder
Presentasjon av Studieforbundet Funkis. Hva er et studieforbund? Studieforbundene i Norge bygger på en 150 år gammel tradisjon for opplysningsarbeid gjennom.
Funksjonshemmedes Fellesorganisasjon FFO består av 68 medlemsorganisasjoner, som til sammen har ca medlemmer. FFO er Norges største paraplyorganisasjon.
Noen sentrale kjennetegn ved plan- og budsjettprosessen: Det ble jobbet lite med mål og strategier. Kortsiktighet, dårlig sammenheng mellom planer, budsjett.
Regionalplan for Setesdal Vesthei Ryfylkeheiene og Setesdal Austhei = Heiplanen Hva, hvorfor, litt hvordan. Muligheter.
Til tjeneste Lions Norge Gode venner som hjelper andre.
Prosess skolestruktur Handlingsprogrammet Vedtaket: For fortsatt å kunne ha skoler med høy kvalitet i en virkelighet med mindre økonomiske.
Samhandlingsreformen – Hva skjer?
Kommunereformen Fellesmøte Styringsgruppen og Referansegruppen v/ordfører Ove Silseth og rådmann Ole Bjørn Moen 1 Eide kommune.
Idrettsrådets ansvar og rolle
”What you measure is what you get” Gardermoen 31. Januar 2002
Sentral støtte til lokal innsats Direktør Bjørn-Inge Larsen.
Hvordan kan regionalt nivå bidra til verdiskaping og regional utvikling? Hva er ambisjonene for neste regionalmelding? Kommunal- og regionalminister Erna.
Funksjonshemmedes Fellesorganisasjon - FFO Brukermedvikning, men først……
HANDLINGSPLAN FOR FUNKSJONSHEMMEDES FELLESORGANISASJON ROGALAND 2016 – 2017.
Oslo kommune Byrådsavdeling for byutvikling Plankontoret for Groruddalen Metodeutvikling i Groruddalssatsingen Nasjonal konferanse om områdeløft Hotell.
Organisasjonsmedvirkning som metode for å sikre universell utforming Temadag om Universell Utforming Nordland fylkesting 16. februar 2010 Lizett Ulrika.
Bedre livskvalitet gjennom læring og mestring!. Hva er et studieforbund? Nesten alle organisasjoner og lag driver kurs og opplæring for sine medlemmer.
Kommunereforma Historikk og sentrale føringar! Utfordringar og konsekvensar for Granvin herad Granvin – framtidas trebygd1.
Dialogmøte vedrørende utredning skolestruktur Skarnsundet Redigert
FROKOSTMØTE MELLOM NÆRINGSLIVET OG NORDKAPP KOMMUNE Innledning v/ prosessveileder Bente Larssen 12. Februar 2016 Honningsvåg 12. februar 2016.
STRATEGISK STYRING OG LEDELSE: FORUTSETNINGE OG BEGRENSNINGER Irene Dahl Andersen Divisjon for psykisk helsevern Sykehuset Østfold.
Brukermedvirkning i helseforskning i Norge Regional brukerkonferanse november 2015 May Britt Kjelsaas, rådgiver Helse Midt-Norge RHF helsefagavdelingen.
Fusjon HiG, HiÅ, HiST, NTNU Gjennomføring: de første månedene.
Bedre livskvalitet gjennom læring og mestring!
Elin Stoermann-Næss, spesialrådgiver Kreftforeningen
Seksjonskonferansene
Forum for natur og friluftsliv - bakgrunn for etablering - kort om utviklingen - litt om miljøutfordringer Introkurs september 2016.
Ung i Buskerud 2017 Lampeland 26. januar 2017.
Med ett års erfaring..... Fortsatt begeistret! En god del klokere..
Brukermedvirkning i helseforskning
Plan for universell utforming i Asker kommune
Hva jobbet vi med i går? Kommunen i systemet Rollene og spilleregler
Bedre livskvalitet gjennom læring og mestring!
Klimaveikart Agder Presentasjon for kommuner og regionråd
Klimaveikart Agder Presentasjon for kommuner og regionråd
Arbeidsrettede virkemidler
Metodeutvikling i Groruddalssatsingen
utfordringer i en ny region
Brukerutvalget – mandat
Bedre livskvalitet gjennom læring og mestring!
Antikorrupsjonsprogram i Helse Midt-Norge RHF
Evaluering av «MUSIT Ny IT-arkitektur»
Bedre livskvalitet gjennom læring og mestring!
Økonomi Moss kommune som arbeidsgiver
Velkommen Konseptvalgutredning (KVU) E10 Fiskebøl - Å
Bedre livskvalitet gjennom læring og mestring!
PLANNETTVERKSMØTE SANDNESSJØEN 30.APR. 2019
Bedre livskvalitet gjennom læring og mestring!
Utskrift av presentasjonen:

Bred eller smal – rund eller spiss og klar? Organisasjons- og kulturprosess: FFO skal bli mer effektiv, slagkraftig og involverende Hva har vi funnet ut og hvilke dilemmaer står vi overfor?

Funksjonshemmedes fellesorganisasjon Hva vet vi? To undersøkelser Sprik i mening om dagens organisering er hensiktsmessig og om FFO lokalt fungerer godt Organisasjonene er fornøyd med FFO, men de store er mindre fornøyd enn de små Undersøkelsene har de allerede fått, refererer derfor bare overflatisk 21.09.2018 Funksjonshemmedes fellesorganisasjon

Vi kjenner ikke fremtiden Fylkessammenslåing Regionalisering Kommunesammenslåing Spesialisthelsetjenesten Kvinslandsutvalget Tilbud nær brukeren 21.09.2018 Funksjonshemmedes fellesorganisasjon

Funksjonshemmedes fellesorganisasjon Organisasjonene Forskjellige både i størrelse og interesser Er eierne med – involvering «Sammen er vi sterke» og solidaritet er viktig – hva kan vi gjøre for å få sterkere «lim»? 21.09.2018 Funksjonshemmedes fellesorganisasjon

Funksjonshemmedes fellesorganisasjon FFO lokalt Varierende profesjonalitet og mange konflikter Varierende oppgaver –lite strømlinjeformet Fylkessekretærer skal ansettes nasjonalt Alternative måter å løse oppgavene og organisere FFO lokalt? Uprofesjonelt: Viktig å nyansere. Noen er flinke. Men vi vet at FFO skal være interessepolitisk: Dette mangler ofte lokalt. Noen bryter lovverk og har f eks. ikke pensjon og forsikring på plass. Varierende oppgaver: Noen jobber interessepolitisk. Andre driver med oppnevning av brukerrepresentanter. Noen driver brukeropplæring. Felles er nok at de helst driver med det de selv har lyst til, og vil ikke ha innblanding av FFO nasjonalt. Konflikter: Det er mange av dem. Dette er medlemsorganisasjonenes medlemmer lokalt. Her må vi gjøre noe. Konfliktene og økonomisk rot skader FFOs omdømme. 21.09.2018 Funksjonshemmedes fellesorganisasjon

Funksjonshemmedes fellesorganisasjon Involvering Informasjon - Kommunikasjon. Hovedstyret, styringsgruppe og referansegruppe Dialogmøter FFOs ledermøte våren 2017 Regionale samlinger tidlig neste år Workshops utover våren Oppdatering på innspill fra dialogmøtene til møtet! 21.09.2018 Funksjonshemmedes fellesorganisasjon

Funksjonshemmedes fellesorganisasjon Brukermedvirkning Alle er enige om at det er viktig, men vi har store utfordringer med oppnevning, opplæring og oppfølging 21.09.2018 Funksjonshemmedes fellesorganisasjon

Funksjonshemmedes fellesorganisasjon Prioritering Skal vi være slagkraftige, må vi prioritere Prioriterer vi tilstrekkelig i dag? Strategi er å velge Undersøkelse viser at organisasjonene mener at alt er like viktig. 21.09.2018 Funksjonshemmedes fellesorganisasjon

Bred eller smal – rund eller spiss og klar FFO skal påvirke samfunnet slik at funksjonshemmede og kronisk syke får bedre levekår og kan delta aktiv på linje med andre Hva skal FFO gjøre? Hva skal medlemsorganisasjonene gjøre? Vi må møte oppgavene nasjonalt og lokalt Vi er på jakt etter de kritiske suksessfaktorene 21.09.2018 Funksjonshemmedes fellesorganisasjon

Både strategi, kultur og organisering.. Ønsket situasjon Nåsituasjon Organisasjon Involvering Kommunikasjonsstrategi – prosessinvolvering - informasjon Kultur

KMM Ønsket situasjon Nåsituasjon Misunnelse Kultur Misforståelse Usikkerhet Andre motiver Misunnelse Mistenk-somhet KMM

Oppdraget Gjennomføre en organisasjons- og kulturprosess for å gjøre FFO mer effektiv, slagkraftig og involverende. Utvikle og vedta en strategi for FFOs arbeid fremover – både nasjonalt og lokalt. Strategien skal ha et 5-årsperspektiv. Fylkessekretærene skal ansettes nasjonalt innen 1.1.2018 FFOs Kongress vedtok i 2015 oppstart av en større organisasjons- og strategiutviklingsprosess gjennom to sentrale prinsippvedtak: 1) Kongressen vedtok i sak K15-010.01A at fylkessekretærene innen 1.januar 2018 skulle tilsettes nasjonalt, under forutsetning av at dette lar seg gjøre økonomisk, juridisk og organisatorisk. Utredningen knyttes til prosessen med å videreutvikle FFO. Saken kommer opp til endelig avgjørelse under kongressen 2017 2) Kongressen vedtok også i sak K15-09.01A at Hovedstyret i kommende periode skulle arbeide spesielt med å utvikle FFO. Hovedstyret fikk i oppgave i å oppnevne en referansegruppe med representanter fra både små, større og store medlemsorganisasjoner og fylkes- og kommune-FFO. Samtidig som at både medlemsorganisasjonene og fylkesleddene skulle inviteres til seminarer for å diskutere problemstillinger knyttet til utviklingsarbeidet. Hovedstyret skal rapportere om denne prosessen til FFOs Kongress 2017. Hovedstyret har besluttet at disse to vedtakene sees i sammenheng og kobles sammen i et felles organisasjonsutviklingsprosjekt som vil ha som mål å etablere en strategisk plan for FFO, samt å gjennomføre de nødvendige organisatoriske endringer som en vedtatt strategisk plan forutsetter. I dette vil en nasjonal tilsetting av fylkessekretærene være et fastlagt mål.   I sak K15-009.01A ble det det gitt følgende vurdering: ”FFO vil gjennomføre en organisasjons- og kulturprosess for å gjøre paraplyorganisasjonen mer effektiv, slagkraftig og involverende.