Verving Thorbjørnrud 17.11.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Solidaritet i praksis for Zimbabwe. ”Vi oppfordrer alle organisasjonsledd i NTL til å støtte Norsk Folkehjelps prosjekter i Zimbabwe. Dere kan bidra til.
Advertisements

Rettigheter og plikter i arbeidslivet
Landsmøtet 2014 NTL har landsmøtet hvert fjerde år. Neste landsmøte er i år, 3. – 7. november, og skal avholdes i Oslo. NTL vil bruke hele året på å forberede.
NORSK FYSIOTERAPEUTFORBUND - et forbund i bevegelse Hvem forhandler NFF for? n Ansatte i Staten n Ansatte i kommuner og fylkeskommuner - KS n Ansatte i.
Språkpraksis Hvor har du språkpraksis?
KOMMUNEVALGET 2011 FAGFORBUNDETS KAFFEKURS Tema: Hvorfor bli medlem.
Arbeidslivskurs og språkpraksisoppgaver tilpasset B-løpselever
START. Debatt for mer mangfold, mer aktivitet og bedre demokrati i Norges største parti..
EN KORT PRESENTASJON OM UNGDOMMER, LÆRLINGER OG
1 Noen utfordringer for fagbevegelsen – særlig i instituttsektoren Espen Løken, Fafo Innledning for NTL Forskningsinstituttene 24. september 2008.

Brukermedvirkning i LHL
Norsk Sykepleierforbund – ditt førstevalg som sykepleier!
IFMSA/Nmf- Uke. Fordeler av å være mange: Billigere bøker og drivstoff Billigere bøker og drivstoff Gratis kurs Gratis kurs Eget blad Eget blad Gode tilbud.
GRUPPEARBEID FORVENTNINGER.
Velkommen til Fagforbundet
Verving Fagforbundet Buskerud
Presentasjon av NTL NAV
Velkommen til Nettverkssamling Hurdalsjøen Hotel mai 2012 Informasjon fra landsforeningen.
Informasjon om oss stiftet februar Ut på tur..
Velkommen til tariffkonferanse og nettverkssamling Holmenkollen Park Hotel
NTL Forskningsinstitutter Konferanse og nettverkssamling Voksenåsen mai 2009.
NTL i dag 4.kvartal 2008.
NTL Forskningsinstitutter Nettverkssamling Holmen Fjordhotell mai 2011 Informasjon fra landsforeningen.
Prinsipp- og handlingsprogrammet Debatt frem mot landsmøtet 2014.
EN KORT PRESENTASJON OM UNGDOMMER, LÆRLINGER OG
Arbeidslivet må organiseres
Hva koster medlemsskapet i Industri Energi? Noen sier at medlemskapet koster svært mye. Noen sier at en får mye for pengene. Noen sier at det skal koste.
Forelesning 5 Forhandling og koordinering
Opplæringspakken for barnerepresentantene Møte med administrasjon, politikere og media Hvordan få fram det jeg vil si.
MEDBESTEMMELSE OG ROLLEN SOM TILLITSVALGT PÅ ARBEIDSPLASSEN
Samfunnsviterne - hvem er vi?
Bergenskurset 2012, Voss Anders Pedersen, leder av Utvalg for grunnskole Utvalg for grunnskole Verving.
Flerkulturelt mangfold og inkludering i Fagforbundet Moza M. Mwilima, rådgiver i organisasjonsenheten Representantskapsmøte Fagforbundet Troms, 21. november.
RETNINGSLINJER FOR PRESENTASJONEN Denne presentasjonen er tenkt brukt for å rekruttere nye medlemmer Hensikten med å lage en standardisert rekrutteringspresentasjon.
Skoleinformasjon.
Norsk Post- og Kommunikasjonsforbund Organiserer ca ansatte i Posten Norge A/S, DnB NOR ASA, BBS AS, Mirror Accounting AS, Bring Logistics.
Tillitsvalgte og USIT3.0 Tillitsvalgte er med. Regelmessige møter med ledelsen og god diskusjon Enighet om at USIT2.0 var godt gjennomført, fortsettelsen.
UDF som lederorganisasjon Tore Fjørtoft Sentralstyremedlem Leder av Sentralt Lederråd Ledersamling UDF Nord-Trøndelag Scandic Hell Værnes 20.Mars 2015.
IMDi Integrerings- og mangfoldsdirektoratet, Gjøvik
Velkommen til tariffkonferanse og nettverkssamling Sørmarka
FAGFORBUNDET Oppland Organisert? Hvorfor det?. Hva forsikrer du i livet ditt?
Side 1 omsorg solidaritet samhold Fagforbundet Vest-Agder Nyhetsbrev til medlemmene i UNE Forbundet for offentlig ansatte.
Stemmer teller – ressurser avgjør Arbeid med politisk påvirkning.
IDAR HELLE, DE FACTO Fagforbundet HVA VERKTØYENE KAN BRUKES TIL Utvikle argumentasjon som tillitsvalgte i Fagforbundet kan bruke mot anbudsutsetting.
Omtanke solidaritet samhold Oslo 1 Samling for plasstillitsvalgte og verneombud i bydel Østensjø  Ny som tillitsvalgt  Roller og oppgaver  Samarbeid.
Opplevelse – Budskap - Medlemmer. Hvorfor arrangere konsert? Tre hovedmål o Skape gode opplevelser o Formidle FIVHs budskap på en positiv måte - synliggjøre.
Organisasjonsgjennomgang ” NTL skal i kommende landsmøteperiode foreta en organisatorisk gjennomgang, med grunnlag i anbefalingen i organisasjonsrapporten.
Organisasjonsbygging Sørmarka 21. april 2016 Ved forbundssekretær Tonje Karenina Pettersen.
VERVETIPS. Verve nye medlemmer Fakta: Sosiale nettverk viktig, flest lar seg rekruttere gjennom bekjentskaper, ikke gjennom nære familie- og vennskapsbånd.
Verving Kurs for lokallagsledere og hovedtillitsvalgte
Verdien av et organisert arbeidsliv Parats flaggsak 2016.
Tillitsvalgtes rolle Morten Halvorsen mai 2017.
Hvorfor skal jeg være med
► For deg som skal bli helsesekretær
Synlighet og oppslutning
Hva er det og hva omfatter de?
Intern opplæring for nye tillitsvalgte i bedriften
Synlighet og oppslutning
LOfavør – landets beste fordelsprogram
Frivillighet Organiser og motiver dine frivillige
Synlighet og oppslutning
Klubbarbeid Jeg skal snakke om: Jeg skal vise dere: Hva er en klubb?
Norsk frivillighet og organisasjonsliv: hvor, hva, hvem, hvorfor, hvordan… Hvorfor er utviklingstrekkene i norsk frivillighet og organisasjonsliv tema.
Tema for 2014 er: Folk forandrer verden!
Oppslutning & Verving Forrige gang, på uke 7 i januar… der var de aller fleste av dere…, jobbet vi også med hvordan være synlige, hvordan vise frem forbundet.
Agenda Organisasjonsbygging under omstilling Formelle prosesser
Engasjement og frivillig arbeid
Lær mer – vis din støtte til alle som er berørt av demens
Utskrift av presentasjonen:

Verving Thorbjørnrud 17.11

HVORFOR ER DU MEDLEM? Hva er din grunn Trygghetsmedlem eller aktivistmedlem. Begge like viktige Det som kan være lurt før man skal ut og verve er å stille seg selv spørsmålet, hvorfor er jeg medlem i en fagforening? Hva vil du ha ut av medlemskapet ditt, og hva har du tenkt å oppnå. Dette kan være så enkelt som at «NTL var de første som spurte», «Vi hadde en flink lokal tillitsvalgt», «NTL har de beste forsikringene» eller «Jeg ville engasjere meg i fagbevegelsen» eller «NTL og LO stemmer med min politiske overbevisning». Det som er viktig å få fram er at det ikke egentlig er et skille mellom trygghetsmedlemmer eller aktivistmedlemmer. Her brukes bare terminologien for å skille på dem som er mest opptatt av tryggheten, både i arbeidslivet og privat. At NTL snakker med sjefen for deg og forhandler lønnen din er også en form for forsikring om at det går bra i arbeidslivet. Aktivistmedlemmer er her mer dem som har lyst til å påvirke. Enten som tillitsvalgte eller gjennom å bidra til å organisere.

Hvorfor være medlem? Forsikringer Forsikring i arbeidslivet Aktiv studentpolitikk Medlemsfordeler – LO Favør Internasjonal solidaritet Her har vi hentet frem en del gode grunner for å være medlem i NTL og LO. Hvis du har egne, flere eller bedre er det bare å sette dem inn.

Hvorfor være medlem forts. Folkehjelpen LO- familien, medbestemmelse over dine lønns- og arbeidsvilkår Innflytelse i NTL og LO, både lokalt og sentralt Gratis kurs og konferanser

Organisasjonsgrad Viktig for å beholde rettigheter og gjennomslagskraft I staten er rundt 80% fagorganisert! Totalt i samfunnet rundt 49% Viktig å være mange. Både organisert generelt, men spesielt at de er i LO og NTL!

Personlige fortellinger Hvordan verve? Gode argumenter Personlige fortellinger Klart budskap Dette bringer oss tilbake til den første sliden. Det å verve handler jo i bunn og grunn bare om å spørre en kollega eller en student om å bli medlem. Måten man gjør dette på varierer fra person til person, men generelt ser vi at det hjelper å ha øvd inn noen argumenter og å vite litt om fordelene i medlemsskapet. MEN: Det viktigste er at det skal være en god opplevelse å verve. Det blir bedre fra gang til gang. Alle må finne sin måte å gjøre dette på.

Vervepremier! Forbundet har mange, og gode, vervepremier. Du finner dem på hjemmesidene våre www.ntl.no og her. Du kan også gi vekk vervepremien til den som blir vervet hvis det er ønskelig. De som blir vervet får tilsendt en sekk og materiell om NTL i posten fra forbundet.