Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Klubbarbeid Jeg skal snakke om: Jeg skal vise dere: Hva er en klubb?

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Klubbarbeid Jeg skal snakke om: Jeg skal vise dere: Hva er en klubb?"— Utskrift av presentasjonen:

1 Klubbarbeid Jeg skal snakke om: Jeg skal vise dere: Hva er en klubb?
Rolle som tillitsvalgt Klubbmøtene Synliggjøre Utdanningsforbundet Mal for ppt til klubbmøter Nettbutikken Husk å legge inn eget navn. Navn

2 Hva er en klubb? På en arbeidsplass utgjør Utdanningsforbundet sine medlemmer en klubb. Møteplass med politisk innvirkning. Valg av tillitsvalgt Eventuelt vara og klubbstyre. Klubben har direkte påvirkning gjennom medbestemmelse på arbeidsplassen. Gjennom TV og lokallag skal de påvirke Utdanningsforbundet sin politikk. Organiseringen av en klubb vil avhenge av størrelsen på klubben og hvordan arbeidsplassen er organisert. På større arbeidsplasser (mange kolleger og/eller mange avdelinger) bør ha et styre for å redusere arbeidsmengden til den tillitsvalgte. Ofte lurt å ha styremedlemmer fra ulike avdelinger for å kunne komme med tilstandsrapporter fra de ulike avdelingene. Ofte lurt å ha en fast person til å skrive referat, for eksempel Vara.

3 Rolle som tillitsvalgt
Du er tillitsvalgt for medlemmer i Utdanningsforbundet, taler deres sak og representerer dem overfor arbeidsgiver. Du skal representere Utdanningsforbundet ovenfor klubben. Du skal lede klubben ved blant annet å verve medlemmer, innkalle og lede møter. Vi mener … Trekk gjerne fram egne eller forsamlingens erfaringer.

4 Rolle som tillitsvalgt - Ikke være søppelbøtte for frustrasjon
Hva kan jeg hjelpe deg med? Hvordan syntes du vi skal jobbe videre med dette? Vil du formulere dette som en sak? Klar grense mellom tillitsvalgt og kollega. Hjelp klubben med løsninger – ikke bare ta i mot problemer. Få gjerne stemningsrapporter fra ulike avdelinger gjennom styrerepresentanter. Ikke nøl med å kontakte lokallaget – de er frikjøpt for å hjelpe deg. Hjelp Dette er tips fra TV i UDF Oslo: - Du er både tillitsvalgt og kollega. Som kollega ønsker du å ha en positiv dag på jobben og snakke med dine kollegaer om alle ting som kollegaer vanligvis snakker om. Det er viktig at du som skal kunne gå i gangene uten å motta masse frustrasjon fra kollegaer. Det er viktig å organisere og engasjere medlemmene framfor å være en tillitsvalgt som utfører tjenester for medlemmene. Minne de tillitsvalgte på at det skal være lav terskel på å kontakte lokallaget. Det er forskjell på å orientere lokallaget og det å løfte en sak til lokallagsnivå.

5 Rolle som tillitsvalgt - Engasjement og medlemsbevaring
Fornøyde og engasjerte medlemmer er det beste argumentet for å bli og forbli medlem. De som ikke er medlem har ofte ikke blitt spurt. Skap engasjement ved at klubben og medlemmene jobber for det som er viktig for dere - ikke ta alt ansvar alene. Se flere tips i vervetipshefte for ATV. Dette er tips fra vervetipsheftet til ATV - Verving handler ikke om å selge et medlemskap, men det er fortsatt viktig å bli spurt om en vil bli medlem. Ofte kan det være spørsmål og usikkerhet som er årsaken til at kollegaen ikke er medlem. Da er det ditt ansvar som tillitsvalgt å snakke med vedkommende, og ikke din kollega sitt ansvar å ta kontakt. Ta derfor tidlig kontakt. Forklar hva Utdanningsforbundet er og noen få grunner for hvorfor du er medlem akkurat der. Husk at ord som "fagforening", klubb og tariff er fremmedord for de som er nye.

6 Klubbmøte Strukturerte klubbmøter. Innkalling i god tid med saksliste.
Vara eller noen andre bør skriver referat. Målet er å engasjere og informere. Dette er tips fra TV i UDF Oslo: Innkalling og referat er også med på å legitimere bruk av bundet tid til klubbarbeid. Klubbmøter gir tillitsvalgt tyngde til å snakke som representant og ikke som privatperson. Anbefales å lagre referat på læringsplattform eller et annet sted hvor det er tilgjengelig i framtiden. Referatet må alltid skrives sånn at leder kan lese det.

7 Klubbmøte saker Eksempel på saker:
Medbestemmelsesmøter, tariff, avtaleverk, arbeidstid, tidsbruk, økonomi, konfliktforebygging, arbeidsforhold, fagforeningsarbeid, medlemsfordeler og ledelsens uttalelser. Saker fra Utdanningsforbundet – fra Forbundsnytt, fylke eller lokallag. Ta tak i de sakene medlemmene er engasjert i – gi gjerne medlemmer ansvar for å forberede en sak. Ledelsen skal ikke være med på saker som er forberedelse til medbestemmelsesmøter. Personalsaker skal aldri tas opp – heller ikke leders lederstil eller personlighet.

8 Tips til klubbmøte Fortelle om fordelene ved å være organisert.
Invitere eksterne innledere: Fylkesstyret, lokallag, HTV, andre? Ha Quiz eller andre konkurranser med premier. Dette er tips fra TV i UDF Oslo STERKERE SAMMEN

9 Synliggjøre Utdanningsforbundet
Del videoer, plakater, opprop med kolleger. Bruk logoen på møteinnkallinger o.l. Bruk logoen på klubbmøtene. Bruk penger på profileringsmateriell Små ting til alle Store ting til for eksempel utlodning Dette er tips fra TV i UDF Oslo Ulike fylkeslag kan ha ulik praksis på hvordan de ulike klubbene har mulighet til å bruke penger på profileringsartikler. Tilpass dette til deres forhold, men det som står i klammen er det som står i retningslinjene for bruk av kontingentmidler på lokalplan. Husk også at det er mulig for arbeidsplassen å be om mere profilering av lokallaget dersom de ønsker dette, da retningslinjene gir et minimumsbeløp og ikke et maksimumsbeløp. Viktig at UDF er synlig på arbeidsplassen med logo og aktivitet. Profilering bidrar også til en stolthet av å bære sitt forbund sitt logo. Alle klubber skal ha minimum 70 kroner per medlem å bruke på aktiviteter i året. (Retningslinjer for bruk av kontingentmidler på lokalplan)

10 Profileringsmateriell
Kjøper du her: (eller lenke på nettsiden) Opprett ny bruker første gang. NB! Husk å beregne porto! udf.no/nettbutikk Trykk gjerne på lenken for å vise nettbutikken. Fordeler med nettbutikken er: Vi er trygge på at dette firmaet driver etisk forsvarlig. Varene er på lager (med mindre det står at det er utsolgt). Det betyr at du ikke trenger å tenke på produksjonstid. Varene er i hovedsak testet og godkjent kvalitetsmessig av noen i Utdanningsforbundet og de som driver butikken går god for kvalitet og vi er trygge på at de følger opp eventuelle klager og tilbakemeldinger.

11 Mal for klubbmøte Dato Denne malen er et forslag fra UDF Oslo. Å ha en slik mal bidrar til å strukturere møtene. En del barnehager er så små at det ikke er naturlig å ha en slik form på klubbmøter, men noen store barnehager vil kjenne det igjen. Det kan være lurt også i små barnehager å ha noe tid som er definert til å snakke om klubb. For eksempel: «I morgen skal jeg snakke med styrer. Er det noe du/dere tenker at jeg bør ta opp?»

12 Saksliste: Saker fra MBU Saker fra AMU/driftsstyret
Saker fra forbundet Eventuelt Utlodning!

13 Saker fra MBU Gå gjennom innkallinger og referater fra MBU siden sist klubbmøte. Hva skal du informere klubben om? Har du noen saker som du vil ta opp i MBU som du vil ha klubbens støtte til? Har klubben noen saker de vil ha tatt opp i MBU? Det er ikke ment å ha med det i grønt, det er bare spørsmål som kan gi deg ideer til hva du kan skrive på denne siden i malen. Barnehagene har ikke MBU, men tillitsvalgt har samtaler med styrer. Det som blir tatt opp her vil det være fornuftig å ta opp med medlemmene.

14 Saker fra AMU? Driftsstyret?
Kan også være saker som er oppe i flere av organene – hva har skjedd med MBU-saker i driftsstyret f.eks.

15 Saker fra forbundet Gå gjennom "ukeinfo"/"lokallagsinfo" eller liknende, mailer fra forbundet og Forbundsnytt. Hva skal du ta opp med klubben? Hvis det er høringssaker og lengre saker, kan du ha forberedt et innspill som klubben tar stilling til. Du kan legge inn en lenk til sakene og vise saker direkte derfra.

16 Eventuelt Dette bør alltid være et fast punkt. Viktig å ha tid til det på møtet. Oppfordre også medlemmene til å melde saker på forhånd.


Laste ned ppt "Klubbarbeid Jeg skal snakke om: Jeg skal vise dere: Hva er en klubb?"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google