Hva er NRI? NRI er eid av kommunene Aurskog-Høland, Enebakk, Fet, Nittedal, Rælingen og Sørum Sørum kommune er vertskommune for NRI Finansieres ved et.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Ny lov og forskrift om offentlige anskaffelser
Advertisements

Innkjøpsprosessen i henhold til regelverket om offentlige anskaffelser Pr – ver.2.6 Offentlige innkjøpere skal overholde regelverket for offentlige.
Innkjøpstjenesten Affærsmöligheter med Norge Seminarium 21 oktober 2009 Östersund Innkjøpssjef Jan Ivar Bjørnli.
Innkjøp ved Universitetet i Agder
Kontraktsoppfølging mv.
Advokat Nina Ramstad Aatlo, KS Advokatene
Visma KGV (Konkurranse Gjennomføring Verktøy)
Advokat Nina Ramstad Aatlo, KS Advokatene Anskaffelsesregelverket og kjøp av pensjonstjenester.
Valgsystem 2007 Anbudskonkurransen Innspill fra Trondheim kommune
E-handel.
7 og 8 september 2010 Bård Skage, Helse Midt-Norge RHF
Optimaliseringsprosjektet Samhandlingsmøtet.
KOMMUNER I INNKJØPSSAMARBEID
Hvordan gjør vi anskaffelser til UiT?
Fagforum for infrastruktur i Grenland
Innkjøpssamarbeid - Fordeler og ulemper
– en faglig støttetjeneste for statlige og kommunale virksomheter for å innarbeide samfunnsansvar og miljøhensyn i offentlige anskaffelser Policydokument.
RAMMEAVTALER Innlegg på fagseminar: Valg av reklamebyrå
Administrasjon og ledelse og organisasjon og forvaltning
Administrasjon og ledelse og organisasjon og forvaltning
Offentlige anskaffelser 1 Innledning og oversikt Administrasjon og ledelse og organisasjon og forvaltning Førstelektor Ingun Sletnes Høst 2013.
Trond Sommer1 Offentlige anskaffelser Glåmdalsregionen.
Minikonkurranse AV-samling 10. november 2009 Hege Vanebo
Offentlige anskaffelser 1 Innledning og oversikt
Fremskaffelse av leieboliger
Leverandørseminar Innkjøpsreglement Lov og Forskrift Ivar Larsen
KAN INNKJØPSSAMARBEID STYRKE LOKALT NÆRINGSLIV ? FOTO: krampegammeln.blogspot.com.
GKI Grenlandskommunenes Innkjøpsenhet
Governmental Social Responsibility Fafo Østforum 3.mars 2005 Regelverket for offentlige anskaffelser Status, erfaringer, utfordringer.
Administrasjon og ledelse og organisasjon og forvaltning
Offentlige anskaffelser 1 Innledning og oversikt
Dialogkonferanse om Ruters bussanbud i 2015 Et av Vestlandets største børsnoterte selskap.
eSourcing Une Moslet Rådgiver elektroniske innkjøpsprosesser
INTERNKURS I OFFENTLIGE ANSKAFFELSER
VED Inger Lise Høvik Trond-Erik Eriksen Ola Selvaag Elisabeth Lande
Tilbyderkonferanse Anskaffelsesprosess – Dekk og tilhørende tjenester, DL nr
1 Ansatt i Arendal kommune -hva betyr det?. 2 Bystyret er sjefen Flertallsvedtak i bystyret er pr.definisjon riktig  Mangelfull sakstillrettelegging.
Leverandørkonferanse Sykehjemsetaten. Visjon Livsutfoldelse i trygge omgivelser.
Agenda Gjennomgang av prosessbeskrivelsen for innkjøp Gjennomgang av prosessbeskrivelsen for innkjøp Litt om fokusering rundt: Litt om fokusering rundt:
Offentlige anskaffelser 4 Leverandørkrav, dokumentasjon og utvelgelseskriterier (av leverandør) Administrasjon og ledelse og organisasjon og forvaltning.
FSTL Forum for Sykehusenes tekniske ledelse Drammen 30.5 – Bente Gustavson Innkjøpssjef, Vestre Viken HF.
Offentlige anskaffelser Formålet og grunnleggende prinsipper for offentlige anskaffelser Virkeområdet for anskaffelsesregelverket og for de ulike.
Leiekontrakt eller bygge- og anleggskontrakt? Fagdag i offentlige anskaffelser Bergen 28. januar 2010 Rådgiver Bente Therese Brekken Sekretariatet.
LEVERANDØRSEMINAR RfD Clarion Collection Hotell Tollboden, Drammen Agenda 9:30-9:35 Velkommen v/RfD 9:35-9:55 Overordnet presentasjon, visjon.
Innkjøpsseksjonen 1 Tilbyderkonferanse IKT-utstyr EØS Rammeavtale (
Vil du selge til det offentlige? Næringslivsseminar Leknes 15. februar 2011 Velkommen. Presentasjon av programmet Villy Angelsen, økonomisjef.
Offentlige anskaffelser – lærlingklausul Kristiansand, 8. oktober Sturle Hamre, Innkjøpsrådgiver VAF-
Velkommen til tilbudskonferanse Digitale læremidler.
Offentlige anskaffelser 1 Innledning og oversikt Administrasjon og ledelse og organisasjon og forvaltning Førstelektor Ingun Sletnes Høst 2015.
Tilbyderkonferanse Anskaffelsesprosess – 4x4 Pickup patruljebil, varebil og personbil DL nr:
Offentlige anskaffelser i vegsektoren Seminar NVF 8. september 2010 Advokat Ingrid Lund Logo til kunde el.
Innkjøp Nytt regelverk og revidering av TFK s anskaffelsesreglement.
Offentlige anskaffelser 10 Anskaffelser av helse- og sosialtjenester anskaffelsesprosesser Administrasjon og ledelse og organisasjon og forvaltning Dosent.
Arbeidsprosesser i NRI
Befaring /5317 Drift av utleveringsløsning for personaltekstiler og distribusjon av avdelingstekstiler.
INITIATIV FOR ETISK HANDEL
Offentlige anskaffelser 10 Rammeavtaler
Befaring Drift av utleveringsløsning for personaltekstiler og distribusjon av avdelingstekstiler.
Offentlige anskaffelser
Offentlige anskaffelser 12 Rammeavtaler
NHOs Anskaffelseskonferanse 2017
Offentlige anskaffelser Rammeavtaler
Nedre Romerike Innkjøpssamarbeid - strategi
Virksomhet X anskaffelsesstrategi
Arnhild Dordi Gjønnes, advokat, NHO
Etikk i kommunesektoren 21. februar 2017
Praktisk bruk av regelverket
Offentlige anskaffelser
Juridisk sjef Gudmund Lode/innkjøpssjef Arnt Ove Hol
Utskrift av presentasjonen:

Faggruppe i anskaffelse gjennomført av Nedre Romerike Innkjøpssamarbeid

Hva er NRI? NRI er eid av kommunene Aurskog-Høland, Enebakk, Fet, Nittedal, Rælingen og Sørum Sørum kommune er vertskommune for NRI Finansieres ved et sekretariatsbidrag på bruk av rammeavtalene inngått av NRI

Formål med NRI Formålet med NRI er å organisere et forpliktende innkjøpssamarbeid mellom kommunene med sikte på gunstige innkjøpsavtaler og gjennom dette blant annet oppnå: Storkundefordeler ved å opptre som én kunde Reduserte administrative kostnader knyttet til inngåelse av innkjøpsavtaler Redusert antall leverandører og fakturamengde Økt innkjøpskompetanse og kvalitet i innkjøpsarbeidet

Hvordan jobber NRI? Samarbeidsråd Innkjøpsråd Produktansvarlig Økonomisjefene i kommunene (eller annen med myndighet fra rådmann) Beslutter hvilke produktområder NRI skal inngå avtaler på Rådgivende overfor vertskommune ifht drift av NRI Innkjøpsråd Innkjøpsfaglige kontaktpersoner/innkjøpsansvarlige i kommunene, innkjøpssjef NRI og øvrige ansatte i NRI Rådgivende organ for innkjøpssjef NRI Kjernen i et faglig nettverk for innkjøpsarbeidet i kommunene Produktansvarlig Faglig ressurspersoner på de enkelte produktområder og anskaffelsesområder fra de ulike kommunene Deltar i utarbeidelse av konkurransedokumenter og i evaluering av konkurranser (faggruppen)

Ansatte i NRI Innkjøpssjef Kariann Bigseth Lede innkjøpssamarbeidet Inngå rammeavtaler Innkjøpsrådgiver Vidar Hasle Inngå rammeavtaler og avtaleforvaltning Innkjøpsrådgiver Halldor Halldorsson Innkjøpsassistent Anne Grethe Tømte Avtaleforvaltning Web- og eHandelsansvarlig Innkreving av sekretariatsbidrag

Inngåelse av NRI-kontrakter Alle kontrakter skal inngås i henhold til lov og forskrift om offentlige anskaffelser: LOA § 1 Formål «Loven skal fremme effektiv bruk av samfunnets ressurser. Den skal også bidra til at det offentlige opptrer med integritet, slik at allmennheten har tillit til at offentlige anskaffelser skjer på en samfunnstjenlig måte.» De grunnleggende prinsippene i lov om offentlige anskaffelser er viktigst: LOA § 4 Grunnleggende prinsipper «Oppdragsgiver skal opptre i samsvar med grunnleggende prinsipper om konkurranse, likebehandling, forutberegnelighet, etterprøvbarhet og forholdsmessighet.»

Gjennomføring av anskaffelsesprosess NRI – har det innkjøpsfaglige ansvaret NRI – har det merkantile ansvaret for utarbeidelse av dokumentene Faggruppen har det faglige ansvaret for at behovene dekkes og at riktige krav blir stilt

Faggruppe Ansvarsområde: Fagressurs inn i anskaffelsesarbeidet Representere egen kommune inn i arbeidet med en anskaffelse - representere hele kommunen, ikke bare seg selv eller egen enhet Sørge for at egen kommunes behov blir ivaretatt Bidra til at det blir inngått avtaler som dekker alle kommunenes behov

Faggruppe Arbeidsoppgaver: Være en faglig ressurs inn i anskaffelsesprosessen Delta på møter angående anskaffelsen Innhente nødvendig informasjon fra egen kommune Bistå med å utarbeide konkurransedokumenter ved beskrivelse av behov, minstekrav til det som skal kjøpes, vurdere egnede tildelingskriterier, kontraktsbetingelser etc. Bistå i evalueringen av innkomne tilbud Bistå med oppfølging av kontrakten etter kontraktinngåelse

Bruk av verktøy NRI benytter Visma TendSign i gjennomføringen av konkurransen Det blir vurdert om det er hensiktsmessig å gi faggruppen lesetilgang til systemet i den enkelte anskaffelsen Dersom du får lesetilgang får du en e-post fra Visma med påloggingsinformasjon og link til nettsiden Du kommer da til dette skjermbildet: Du kommer opp som administrator. Bytt det til riktig innkjøpsrådgiver i NRI så finner du anskaffelsen.

Lykke til med anskaffelsesprosessen!