Natur- og miljøvernstrategien for DNT

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Kommunens engasjement og kommuneplanen
Advertisements

Snåsa kommune Småkraft i Indre Namdal Innlegg på planseminar Snåsa hotell torsdag 13. oktober 2011 Truls Eggen, Snåsa kommune.
Nede til venstre: Gamle Glomfjord Kraftstasjon som ble sprengt under
Olje- og energidepartementetwww.regjeringen.no/oed Sigurd Tveitereid Energi- og vannressursavdelingen Olje- og energidepartementet
Fornybar energi, komparative fortrinn for Sogn og Fjordane.
Klimajobber i nord Broen til framtiden 2015 Gaute Håkon Holand Wahl.
Drivkraft for fremtidsrettede energiløsninger Nye rammeavtaler for kommunikasjon i Enova Informasjonsmøte 30. januar, 2007 Kommunikasjonsansvarlig Bård.
Fornybar energi-utbygging - hjelper det klimaet? Professor Ånund Killingtveit CEDREN/NTNU SRN-seminar: Natur, klima og energi Håndtverkeren, Oslo 29. april.
Hvordan kan vi arbeide med innovasjonsarbeid i egen kommune?
Alternativer til nett Enova og Statnett starter FoU-prosjekt for å få fram de beste totalløsningene Nasjonal kraftsystemmøte, Gardermoen, Jan.
Norge mot 2030 Hvilken rolle får vindenergi? Bjart Holtsmark Statistisk sentralbyrå.
Friluftslivets år 2015 «Nå er det din tur!» Friluftsrådet Nordmøre og Romsdal håper skoler og barnehager bruker Friluftslivets år til å sette fokus på.
FORUM FOR NATUR OG FRILUFTSLIV Hva er Tilretteleggingsbehovet ? Gisle Sæterhaug, FNF Nordland Temasamling, Bodø 14. mars 2014.
Olje- og energidepartementetwww.regjeringen.no/oed Nasjonal energipolitikk i et klimaperspektiv Bente Anfinnsen, rådgiver Energi- og vannressursavdelingen,
Olje og gass Petroleum - fossilt brennstoff. Oljeeventyret Kol kjem av gamle sumpskogar som har rotna under stilleståande og oksygenfattig vatn. Råolje.
Fylkesmannen i Nordland I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I.
PÅ VEG MOT EIN FORNYBAR KVARDAG ENERGI FOR FRAMTIDA.
Høringsmøte fylkesdelplan for vindkraft i Nordland Mosjøen 4. september 2009.
Verdshandelen aukar Kompetansemål: ● Kartleggje variasjonar i levekår i ulike delar av verda, forklare dei store skilnadane mellom fattig og rik og drøfte.
«Er det en motsetning mellom samfunnsøkonomi og enkeltaktørers interesser?» Nasjonalt Kraftsystemmøte 31.august 2016 Toril Christensen / BKK Produksjon.
Resultater og mål for energiforskningen i Norge Status på Stratos, 7. September 2011 Arvid Hallén, Norges forskningsråd.
Fleire Gründerar – korleis? prosjekt kommunal næringsutvikling.
KOMMUNEPLANENS AREALDEL Folkemøte: Midsund skule den Midøy Grendahus den Heggheim den
REPETISJON AV KOMPETANSEMÅLA
NYGÅRD BARNEHAGE SIN VISJON: «Kvardagsmagi og vennegaranti»
Samfunnsfag, kap.2 Hugsar du?.
Hvordan sette innovasjon på dagsorden i en kommune…
Nasjonal innovasjonscamp
Vikemarka skule i Ørsta.
- perla ved Sognefjorden -
Voss kommune Regionsenter Ca innbyggarar
Videomodelleringsprosjekt
Bærekraftig samfunnsutvikling
Interkommunal plan Saltenfjorden
Auka verdiskaping på ammeku
Hvordan sikrer kommunen langsiktig økonomisk styring?
Vann- og avløpsbransjens rolle i det grønne skiftet
FERSKINGKURS.
Flaumtunnel frå Reime til Granvin med kraftverk
Masteroppgåve, UiA Litt om utvalet mitt!.
Status fra fellesnemnda
Frå vinter- til heilårsdestinasjon
| Kulturmøte og kulturkonfliktar
DNTung Sogn & Fjordane.
BAKGRUNN STORTINGSMELDING 18 (2015–2016)OM FRILUFTSLIV:
– verdier og prinsipper for grunnopplæringen
Fornying av kraftleidningen Dale – Fosse – Kaldestad - Hodnaberg
Brødrene Aa - MANCRAFT - Florø skyssbåt - Flora muncipality
23.mai 2018 KOMPETANSE FOR MANGFALD
Bærum inviterer Bærum 2035 Tenke langt – handle nå 22.August 2018
Hvor er vi nå og hvor vil vi?
Norden som foregangsregion
Framand art Framand art Paul Harald Pedersen CC BY 4.0.
Kommunane og den nye fylkeskommunen
Førarkort for eldre Haustkonferanse Sogn og Fjordane Pensjonistforbund
Regionalplan for Setesdal Vesthei Ryfylkeheiene og Setesdal Austhei = Heiplanen Hva, hvorfor, litt hvordan. Muligheter 1.
Tjødnalio skule Ved 6. og 7. trinn
BARNEHAGE- STRUKTUR HARAM KOMMUNE
Rapport, forslag til vedtak og vidare arbeid
Kva meiner vi med naturmangfald?
Kvar skal handel og kjøpesenter bli plassert i byane og bygdene våre?
Ramstadtoppen 14 desember 2018.
Diskusjonsframlegg frå styret
Sogn og Fjordane i ei brytningstid
® Utallege møter - tverrfaglige mange dyre timeverk
Inkludering og mangfald
Verdighetskonferansen Kreativ omsorg 2019 Oslo,
Nasjonal ramme for vindkraft
Lokal markagrense for Frogn kommune
Utskrift av presentasjonen:

Natur- og miljøvernstrategien for DNT Fellesmøte 30 oktober 2016

Forankring Hovedutfordring Målområde

Visjonenen DNT ; ” Naturopplevingar for livet”

Formålsparagraf: ” DNT skal arbeide for eit enkelt, aktivt, allsidig og naturvennlig friluftsliv og for å sikring av friluftslivets natur- og kulturgrunnlag”

” DNT skal styrke arbeidet med å ta vare på attraktive natur- og friluftsområder og delta aktivt i forvaltningen med utgangspunkt i vårt brukerperspektiv”

Arbeidsfordeling :” DNT sentralt skal fylgje opp og påverke rammevilkåra for friluftslivet i den nasjonale politikkken og støtte medlemsforeningane i arbeidet deira.

Hovedutfordring. Dei gode naturopplevinga er truga Hovedutfordring. Dei gode naturopplevinga er truga. Eit landskap i rask endring. Mange av opplevings- og stadkvalitetane som friluftslivet baserer seg på er i ferd med å forsvinne eller bli redusert. Dette gjer innhogg i det biologiske mangfaldet og får samstundes konsekvensar for oss som driv med friluftsliv.

DNT ynskjer både bruk og vern av norsk natur og meiner at bruk av naturen til enkel og naturvennlig friluftsaktivitet også fører til ei forståing av behovet for å ta vare på natur. Eit svært høg medlemstal set oss i ein posisjon til å påvirke mange til natur- og klimavennlig åtferd.

Støyforunreininga aukar……lovendringar motorisert ferdsel… Støyforunreininga aukar……lovendringar motorisert ferdsel…. Snø- og vannskuter…. Støy frå vindturbiner. Fråvær av støy motiverer oss til friluftslivaktivitet.

”Ynskje om fornybar energi fører til ei kraftig utbygging av vindkraft, vasskraft og nett.” Konsesjoner blir gitt hovudsakleg basert på behandling av enkeltsaker etter energiloven og omsynet til natur og landskap blir ikkje vareteke godt nok.

Målområde: Allemannsretten må stå vedlag, viktige naturområde må være tilgjengeleg Medvirke til ein bruk av naturen som sikrer natur-, kultur, og opplevingsverdiar i eit langsiktig perspektiv. Styrkje kunnskapen om natur og miljø blant dei som driv friluftsliv. Klimasoner: 22 i Sogn og fjordane….. t.d. 2 i danmark. variert

Gjegnen 17 august 2016. Vern og bevaring av natur og landskap 3 Gjegnen 17 august 2016. Vern og bevaring av natur og landskap 3.2 i strategien. Intakt natur treng betre vern, også med tanke på eigenverdien i naturen. Ålfoten landskapsvernområde.

Litt fri synsing: Kr 40. 000. 000. 000 i opplag Litt fri synsing: Kr 40.000.000.000 i opplag. Kostbar og daud kapital. Overproduksjon i markedet gjev låg oljepris. Paralelt med krafftproduksjonenen i dag. Billig strøm når det er nok av den. I dag billig kraft. Meir kan det bli. I Sogn og Fjordane 1800 GWH på vent med godkjennt konsesjon. (100.000 husstander) i Norge 17 TWh ( 850000 husstander kilde: NVE 2. kvartal 2016)

Oljen er endå viktig, men for klimaet er den synderen. CO2 må ned Oljen er endå viktig, men for klimaet er den synderen. CO2 må ned. Vannkraft er fornybar. Men ved produksjonen av den må ein ta vatnet frå elva som er eit økosystem. Redusert økosystem gjev redusert biologisk mangfald- naturopplevinga kan bli mindre spennende.

Vatn og stilla høyrer naturen til Vatn og stilla høyrer naturen til. Desse element gjev oss vår gode følelse.

Tidleg haustmorgon, sola kjem fram heilt stille i paradiset i dag.

Sakte legg bladene seg inntil kvarandre…

22,5 m steinfjøs 570 moh frå 1890,

Nundalen (Årdal kommune) Haugstad Synfaring OED 690 mm nedbør samfunnsøkonomisk?

Takk for oppmerksomheiten