Rekommunalisering eller en entreprise?

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Næringsvennlig offentlig sektor Grupperapport til Strategisk næringsplan for storbyregionen Stavanger
Advertisements

SALG AV EL-FORRETNINGEN Statoil selger El-forretningen til LOS AS (Agder Energi) Classification:Status:
Forventninger til Statens Vegvesen  Bransjemøte 2. april  Trond Johannesen  adm. direktør  Maskinentreprenørenes Forbund (MEF)
Entrepriser –hva skjer i Bergen? 25.april 2007 Prosjektsjef Rune Moen Regiondirektør Jorunn Nerheim.
Elektroniske gavekort
Folketrygdfondet Finanskomiteen 6. mars Program  Folketrygdfondets rolle og mandat  Aksjer og eierskap  Renter og obligasjonsmarkedet  Utfordringer.
Leverandørnett Ormen Lange - LOL
Smidig november 2010 Jan Sandtrø.
Nils Eirik Stamland, INEOS Norge AS
Polarsirkelen Lufthavnutvikling AS
KOMMUNEVALGET 2011 FAGFORBUNDETS KAFFEKURS Tema: Privatisering.
Hovedprosjekt våren 2007 Sentralisert sikkerhetskopiering hos Safetec Prosjektet utføres av Eivind Olden.
Gruppeundervisning / Innleveringer Obligatoriske innleveringer: –Leveres til gruppeleder. Innlevering 1: Uke 10 ( ) –Markedsanalyse.
CIP – Competitiveness and Innovation Programme KS 10. september 2009 Marthe Haugland.
Utført av: Jeppe Flensted HiST Vår 2009
Strategiske Valg Intern Analyse Ekstern analyse VALG AV HOVEDSTRATEGI
NHOs Afrikanettverk 20. mars 2012
Sats på nyskaping – utnytt skatteFUNN
Outsource eller drifte selv ?
FONDSFINANS SIDE 1 Hvordan sikre verdiskapningen i Norge Erik Must Samfunn og økonomi 2002.
Nils Eirik Stamland, INEOS Norge AS
”Open Source” som strategisk virkemiddel i kommunen
Senter for operativ virksomhet i nord NMI Årskonferanse 22.okt.2008 Kristine Lind-Olsen, senterleder Møte mellom forskning og næringsliv.
Omdømme Grete Wilsgaard Daglig leder og partner i Jobzone Tromsø
© 2006 IBM Corporation Global åpenhet og samarbeid er framtidens business Morten Andreas Meyer – IBM.
vil deltagerne lære blant annet:
Innovasjon Norge – hvem er det ? Innovasjon - hva er det ?
Fra forskning til forretning Oslo, 13. Mai 2003 Perler for svin eller gråstein til gull Jo Klaveness Professor i farmasi Innhold: Dagens situasjon Viktige.
På Borregaards vis Bedriftskultur og verdigrunnlag Juni 2014.
Tjenesteyting som næringsutvikling Statssekretær Helle Hammer Nærings- og handelsdepartementet PULS prosjektledersamling 29. april 2003.
Grenland Arena, 26. februar 2015 Virkemidler for satsing i helsesektoren.
4.4 Immaterialrett Hovedproblemstillinger: Hvordan virker immaterialrettigheter (særlig patentrett)? Hvilke rettigheter bør vi ha? Hvordan bør rettighetene.
Statssekretær Frank Jenssen Strukturelle utfordringer for kommunesektoren Innlegg på Styringsdialogkonferansen i Nord-Trøndelag 6. januar 2004.
Hemmelig.
Forskingens betydning for morgendagens næringsliv - har tjenesteytende sektor noen rolle? Paul Chaffey Abelia.
Verdiskaping gjennom mangfold Statssekretær Oluf Ulseth (H) Oslo, 6. november 2002.
Gruppeundervisning / Innleveringer Obligatoriske innleveringer: –Leveres til gruppeleder. Innlevering 1: Uke 10 ( ) –Markedsanalyse.
Velferdstjenester i offentlig eller privat regi?
Norsk næringspolitikk – mer enn en langdryg diskusjon om verktøykasser? Karen Helene Ulltveit-Moe Universitetet i Oslo ___________________ Den nordiske.
Forholdet mellom stat og org. I Norge er det lang tradisjon for at de som blir berørt også skal bli hørt før myndighetene gjør viktige vedtak. De store.
M&L2 Kap. 8 Distribusjonsstrategier Oslo, januar 2010.
Leverandørmøter - EPJ Én til én-møte - april 2016.
Lars Holden Styreleder Forskningsinstituttenes fellesarena, FFA, adm. dir., Norsk Regnesentral NHO Oslo, 4. mars 2016 Forskning og innovasjon for omstilling.
En drivkraft for vekst på Helgeland HSB - Landbruk 1.
1 Gjermund Lanestedt Rådgivernettverk - samling april 2002 Rådgivernettverk - utgangspunkt, rammer og forutsetninger Gjermund Lanestedt Programkoordinator.
Informasjonsmøte 19. mars 2014 Pressemelding. 2© Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité NIF 19. mars 2014 En søknad om Olympiske- og.
Lønn Lønn er den betalingen du mottar fra arbeidsgiver for den jobben du utfører. Lønnen avhenger blant annet av alder, utdannelse, arbeidstid og arbeidsoppgaver.
Går digitaliseringen av offentlig sektor raskt nok? - fordeler ved å ligge langt framme i utviklingen av en moderne og brukervennlig offentlig sektor Paul.
(0) Sammen redder vi liv.
økonomi Hvordan fungerer økonomien?
Agenda møte Litt om økonomi Null alternativet Likheter mellom de ulike alternativene Ulikheter mellom de ulike alternativene.
Internasjonal handel og komparative fortrinn De varene og tjenestene vi kjøper fra andre land, kalles import. Eksporten er de varene og tjenestene vi.
1 Anskaffelse av rammeavtaler IKT konsulenttjenester Skøyen, “Livsviktig IKT”
Hva driver egentlig det offentlige med? Det offentlige utfører: Viktige fellesoppgaver (som politi og brannvesen) Omfattende regulering av økonomisk virksomhet.
Seminar om miljøteknologi Stortinget 14. oktober 2016 Marianne Lie Sekretariatsleder.
Bosetting, integrering og radikalisering
Undervisningsopplegg Perspektivmeldingen 2013
Aksess Innkjøp as Digitalisering av samspillet mellom
Sammen om digitalisering - kort om KS’ satsing
Frivillighetens rolle i velferdstjenestenes innovasjonsarbeid
Ressursperiferier Bjørnar Sæther SGO 4016.
Hva er markedsføring? Morten H. Abrahamsen Førsteamanuensis BI
Bedriftsøkonomi Bedrifter kan ikke overleve uten at de skaper verdier for markedet og kundene Verdiene må skapes til lavere kostnader enn konkurrentene.
Hva er markedsføring? Morten H. Abrahamsen Førsteamanuensis BI
Regnskap er mer enn du tror
Velferdsprofitørene Linn Herning For velferdsstaten
Utskrift av presentasjonen:

Rekommunalisering eller en entreprise? Heine Wang Konsernsjef Nokas.

Rekommunalisering eller en entreprise? Nokas omsetter for ca kr 4,5 milliarder Selskapet hadde 30 års jubileum 1. april 2017. I 2016 hadde vi et EBITDA resultat på kr 188 millioner og et resultat før skatt på kr 96 millioner Vi leverer tjenester til over 190 000 kunder i seks land. Vi har nesten 9.000 ansatte Vi har i dag ansvaret for viktig infrastruktur i Norden som flyplasser, oljeraffinerier, jernbane, undergrunn, atomkraftverk, politiet, forsvaret m.m. 2 2

Rekommunalisering eller en entreprise? Hva har disse kundene til felles?

Rekommunalisering eller en entreprise? Ved å outsource sikkerhetstjenestene har disse kundene fått både en høyere kompetanse og en mer lønnsom leveranse. En tredjepart leverandør som f.eks. Securitas eller Nokas har investert mye i løsninger, rapportering, kvalitetssystemer, kompetanse, erfaringsutvikling og ikke minst kapasitet til raskt å øke sikkerheten. Kunden slipper også å ha en egen administrasjon for å følge opp tjenesten. I tillegg har vi et meget tett og godt samarbeid med sentrale myndigheter. For det offentlige vil også en privat leverandør markere et tydelig skille på en vekter og offentlig myndighet. Disse kundene har lang erfaring i og outsource sikkerhetsleveransen. 4 4

Rekommunalisering eller en entreprise? I mine 30 år i bransjen har jeg erfart at utviklingen innenfor både næringslivet og det offentlige har gått mot å se en klar fordel med å bruke en ekstern leverandør i et marked. Det samme har vi sett innenfor bankene på kontanthåndtering. Både Loomis og Nokas gjør dette vesentlig billigere enn bankene selv og vi har investert betydelige midler i innovasjon. Ved å ha tjenesten i eget hus blir det lite fokus på å endre løsningen. Innenfor sikkerhetsindustrien skjer det en enorm teknisk utvikling i et stadig raskere tempo. Små kunder med egen virksomhet har ingen mulighet til å følge denne utviklingen. Næringslivet har sett dette og ser at «in-house» medfører vesentlig dyrere og dårligere løsninger over tid. Vi ser det samme innenfor IT drift, eiendomsdrift m.m. Vi overtok f.eks. også industrivernet på Herøya fra Yara og andre. I løpet av ett år klarte vi både å redusere kostnadene og utvikle leveransen gjennom ny teknologi. Vår kompetanse er til og med blitt en eksportartikkel. 5 5

Rekommunalisering eller en entreprise? Hvorfor velger da Fredrikstad kommune å ansette egne vektere? Vi så det samme i en statlig etat i Oslo? Hva ser en liten kommune som ikke de store industrikonsernene, finansnæringen, olje og gass sektoren eller politiet selv ser? Er det så enkelt at dette er politisk motivert? Har virkelig en kommune mangel på oppgaver eller for mye ressurser til at de har råd til å gjøre det næringslivet selv ikke prioriterer? Skal ikke det offentlige og næringslivet bygge landet sammen? Nokas og andre bedrifter ønsker selvfølgelig å beskytte sine markeder. Verdsettes ikke vår innsats til og både å bygge kompetanse, effektivisere og investere i innovasjon. Er det det offentlige eller det private som er best til å forbedre sine forretningsprosesser? Har vi råd til å prioritere å bygge flere statiske organisasjoner på områder der det private har kapasitet og løsninger. 6 6

Rekommunalisering eller en entreprise? Er det frykten for privat profitt eller valg av arbeidstagerorganisasjon i LO som er driveren? Synes personlig diskusjonene om profitt innenfor tjenestesektoren er demotiverende og lite konsekvent. Du skal ikke tjene penger på barn eller bestemor som norsk tjenesteentreprenør, men en barnehage kan godt kjøpe IT løsninger fra Microsoft. Hva slags signaler sender dette til den mest arbeidsintensive delen av norsk næringsliv? Arbeid til alle er avhengig av en stor voksende privat tjenestesektor. Skal vi løse fremtidens utfordringer må vi også ha en betydelig effektivisering og innovasjon av tjenesteproduksjonen i offentlig sektor. Det klarer ingen uten vår bistand. 7 7