Sammen skal vi bygge Nordre Follo kommune

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Det store heltidsvalget Stokmarknes 3. april 2014
Advertisements

Hvordan stå i lederrollen? Forventninger og refleksjon
PLANER og planer … Hjelper det med planstrategi?.
Tillitsvalgte og administrasjon - roller og ansvar Børre Rognlien 15. Mars 2012.
L O S Ledelse, organisasjon og styring i Bærum kommune
Hvem er vi? Hva skal Bydel Grünerløkka være?
Overordnet målsetting
ATB kurs 14. oktober Ingeniørenes Hus Ingvild Aga
Embetsoppdrag 2004 Resultatområde Regional planlegging Resultatkrav: Fylkesmannen skal påse at nasjonal politikk formidles og ivaretas i behandlingen av.
Forpliktene samarbeid mellom Frosta, Levanger og Verdal Kommuner i Nord- Trøndelag Presentasjon av mål, visjoner og prosess pr februar 2003.
KS Folkevalgtprogram Thomas Scheen, rådgiver KS.
Statens landbruksforvaltning Norwegian Agricultural Authority Åpning på arealsamlingen for Fylkesmennenes Landbruksavdelinger 21.september 2004 Adm. direktør.
Bjerkebarnehagenes visjon og verdigrunnlag
MEDBESTEMMELSE OG ROLLEN SOM TILLITSVALGT PÅ ARBEIDSPLASSEN
prosjektdirektør Oslo og Akershus
Kommunale reformer – virkninger og bivirkninger
Lokal tjenesteyting og kommunale omstillingstiltak Statssekretær Frank Jensen Solstrand oktober 2003.
Handlingsplan Utdanningsforbundet Karmøy.
Kommunestruktur… generalistkommuner Norske kommuner ansvar for langt flere oppgaver enn mellom- og søreuropeiske kommuner 2.
Spydeberg kommune Vår start på kommunereformen KS Østfold Høstkonferanse 20. oktober 2014.
Kommunereformen Fellesmøte Styringsgruppen og Referansegruppen v/ordfører Ove Silseth og rådmann Ole Bjørn Moen 1 Eide kommune.
Kommunereformen Noen tips til tillitsvalgte. Sørg for å bli med i prosessen! Dersom du som tillitsvalgt hører om lokale prosesser og arbeidsgiver ikke.
Kommunesammenslåing Avdeling - dato, Nye Sandefjord.
SKOLETINGET Olav Ulleren, administrerende direktør Kunnskap for kommende generasjoner.
1 Statsråd Erna Solberg, Utfordringer for kommunesektoren: Strukturreform, regionalisering og moderniseringsbehov.
Statssekretær Frank Jenssen Strukturelle utfordringer for kommunesektoren Innlegg på Styringsdialogkonferansen i Nord-Trøndelag 6. januar 2004.
Foreløpig rapport om samfunnsmessige utfordringer i Aurskog-Høland mot 2050 Folkemøte 6. mai 2015 Rådmann Siri Hovde.
Ordførermøte i november.. God prosess Lokalt lederskap har ansvar for å få til en god debatt. Det handler om å bygge framtida Fakta kunnskap Få fram dagens.
ordfører Thorvald Hillestad
Historien Begynte som ordfører høsten 2011 Så fort behov for mer samarbeid på tvers av kommunegrenser. Henvendte oss sammen med Stokke nordover (5K-6K)
Inkludering og mangfold. Hva betyr inkludering? Inkludering Når enkeltmennesker eller ulike sosiale grupper blir del av et nytt fellesskap som består.
Modum mot år 2050 …hvor lander vi ?. Hvordan har samfunnet utviklet seg siden 1982 ? Det er da ikke så lenge siden.
Definisjoner ARBEIDSGIVERPOLITIKK er verdier, holdninger og handlinger kommunen som arbeidsgiver praktiserer og står for i forhold til de ansatte. Arbeidsgiverpolitikken.
Mulighetenes Oppland Program 10: :30 PlanOppland 10: :00 Regional planstrategi/Fylkesstatistikk 11: :30 Kommunal planstrategi, Gausdal.
Nye Sandefjord Gudrun Haabeth Grindaker Prosjektleder/ rådmann nye Sandefjord 25. januar 2016.
Halsa kommune – kjenn kor du trivest! Kommunereformen i stikkord: Initiert av Regjeringen med støtte i Stortingsflertallet "Oppdraget" er å se på som en.
Fra ”helvete” til himmelen - eksempel på oppstart og prosess Arbeidsgiverstrategi Grue kommune v/ Anne Berit Gullikstad Kommunalsjef oppvekst (tidligere.
Samarbeid ordfører og rådmann Fast møte hver mandag Forarbeid til møter Etterarbeid etter møter Løpende avklaringer rundt representasjon og deltagelse.
Fylkesmannen i Nordland I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I.
Å bygge en ny kommune 12.mai 2016 Gudrun Haabeth Grindaker Prosjektleder/ny rådmann.
Politisk ledelse og rollen som folkevalgt FNs internasjonale migrasjonsdag Dag-Henrik Sandbakken, fagsjef KS.
Gode alene – enda bedre sammen? – sørover eller nordover? Hva med kommunens egne ansatte?
Kommunereformen i Sunndal – Fagforbundet Harriet Berntsen, ass. rådmann - norske kommuner og reformen - utredninger - sonderinger/forhandlinger.
Kommunereforma Historikk og sentrale føringar! Utfordringar og konsekvensar for Granvin herad Granvin – framtidas trebygd1.
Utfordringer Interkommunalt samarbeid Samhandlingsreformen.
RE KOMMUNE ny og varm 1 ordfører Thorvald Hillestad Kommunesammenslåing virkning på lokaldemokratiet Erfaringer fra Re Folkemøte i Averøy kommune
PwC 11. august 2015 Hva ser dere som de 3 største fordelene i en ny kommune bestående av Alta, Kautokeino, Kvænangen og Loppa? Gruppearbeid – tegn fremtidsbilde.
FROKOSTMØTE MELLOM NÆRINGSLIVET OG NORDKAPP KOMMUNE Innledning v/ prosessveileder Bente Larssen 12. Februar 2016 Honningsvåg 12. februar 2016.
Samkommune – det beste fra to verdener? Samrådingsmøte i Fjellregionene, Storstuggu, 25. november 2009.
Kommunereformen i Asker Status og veien videre Kommunestyret 26. april 2016 Ordfører Lene Conradi.
VELKOMMEN TIL Fellesopplæring i Hovedavtalen – Trondheim | 14.sept. 2016| Bjørn Holmli, LO-K og Karsten Langfeldt, KS.
VELKOMMEN TIL Fellesopplæring i Hovedavtalen – Trondheim | 14.sept. 2016| Bjørn Holmli, LO-K og Karsten Langfeldt, KS.
Vedtak fra KS Hovedstyre om oppgaveoverføring til kommunene sier bl.a. På barnevernsområdet bør statlige hjemmebaserte hjelpetiltak og fosterhjem.
Forventninger til kommunal planstrategi Tim Christian Moseng Dato Sortland Skulpturlandskap Nordland – Meløy Foto: Aina Sprauten.
Fylkestinget, Hammerfest, juni-17 Øystein Ruud, fylkesrådmann
«Å bygge nye Asker kommune»
Utgreiing av kommunestruktur
Hovedavtalen Hva, hvorfor og hvordan?.
Trysil- Utfordringer og muligheter.
Regional plan for bærekraftig arealpolitikk (RPBA)
Inndelingsloven Økonomisjefane.
Regionreformen – status og veien videre
Status for arbeidet med ny kulturmelding - en løypemelding.
Lindesnes 2020 Vi bygger den nye kommunen sammen.
Seminar med partiene 14. november 2018
Politisk organisering Nye Drammen
Økonomi Moss kommune som arbeidsgiver
Prioriterte mål i kommunalt og fylkeskommunalt planarbeid
Orientering/Status kommunesammenslåing, 237 dager igjen
Nye Stavanger Informasjon om prosessen frem mot sammenslåingen av Finnøy, Rennesøy og Stavanger kommune Nå skal dere få informasjon om prosessen.
Utskrift av presentasjonen:

Sammen skal vi bygge Nordre Follo kommune   

Fakta om kommunen 57 000 innbyggere i 2016 / 80 000 i 2040 Areal: 203 km2 Kulturlandskap, landbruk, skog og kyst Del av Osloregionen Hovedtransportårer gjennom kommunen

Forhandlinger høsten 2016

Prinsipper Likeverd, raushet, åpenhet, engasjement og respekt Lære av hverandre – det beste fra begge Mangfold, innovasjon og nytenkning Involvere /ivareta ansatte Balansere tjenester og arbeidsplasser Påta oss nye oppgaver  

Mål for Nordre Follo kommune Godt, likeverdig og variert tjenestetilbud Levedyktig samfunnsutvikling Bærekraftig økonomi Demokratisk og inkluderende

Kommunestruktur Ski blir kommunesenter Tvillingbyer med kommunale servicetorg Tjenester i nærmiljøet

Tvillingbyer med servicetorg

Bærekraftige byer og tettsteder  

Mer om samfunnsutvikling Gode og varierte bo- og oppvekstmiljøer Helhetlig areal og transportutvikling Næringsliv/arbeidsplasser Pådriver overfor regionale og nasjonale myndigheter  

Sammenhengende grøntstruktur

Beste oppvekstkommune

Innovasjon i helse og omsorg

Teknologi og nye løsninger

Mer om tjenester Gode, likeverdige, brukervennlige og fremtidsrettede tjenester God og rask saksbehandling Samfunnssikkerhet, beredskap og krisehåndtering Redusere interkommunalt samarbeid  

Inkludering og folkehelse

Politikk og lokaldemokrati Kommunestyre - 47 medlemmer Levende lokaldemokrati Lokalt engasjement og stedsutvikling Samarbeid med frivilligheten  

Hva skjer videre? Seminarer om kommunesammenslåing Foreløpig partssammensatt utvalg januar 2017 Sak om administrativ interimsløsning Drøftes med tillitsvalgte desember 2016 Behandles i FFN 19. januar 2017 Foreløpig fellesnemnd (FFN) januar 2017 Starte rekrutteringsprosess for felles administrasjonssjef Kommunikasjonsstrategi Budsjett og prosjektplan Kommunevåpen Kartlegge og harmonisere Stortingsvedtak juni 2017 Fellesnemnd Nordre Follo kommune 1. januar 2020  

Kommunen som arbeidsgiver Rekruttere, videreutvikle og beholde Kapasitet og kompetanse på alle områder Alle beholder arbeidsforholdet Harmonisere lønn, velferdsgoder, reglementer Attraktiv og inkluderende Utviklingsmuligheter Lærende organisasjon Dele til felles beste  

Medvirkning Hovedavtalen/ arbeidsmiljøloven Godt, forutsigbart samarbeid mellom arbeidsgiver, ansatte, tillitsvalgte og vernetjeneste Overordnet personalpolitikk Informasjon og medvirkning

Lykke til! Spørsmål?