Sogn og Fjordane Fylkeskommune Regionalavdelinga FOLKEHELSE I SOGN OG FJORDANE Frå regional organisering til lokal handling i Sogn og Fjordane.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Kunnskapsløftet og fysisk aktivitet: Kompetanseutvikling i skolen
Advertisements

Ny partnerskapsavtale - Vedtak 1 Fylkestinget Partnerskapsavtale Østfoldhelsa mellom fylkeskommunen og kommunene godkjennes som samarbeidsavtale.
Fylkeskommunens rolle Fylkeskommunen som regional utviklingsaktør skal se sammenhenger mellom ulike sektorer, skape samarbeid mellom ulike aktører og utvikle.
Fredrikstad og Sarpsborg Kriminalitetsforebyggende samarbeid for trygge nærmiljø SLT koordinator Tone Faale i Sarpsborg.
Fylkesårsmøter 2013 Mental Helse. Vår visjon ”Alle mennesker skal ha en mulighet til å leve et liv basert på uavhengighet, selvstendighet og mestring”
Koordinatormøte
Oppfølging av NTP og forvaltningsreformnen 29.oktober 2009 Bjørn H. Kavli.
Regionalt Utviklingsprogram Møte med kommunene Vigdis Hjulstad Belbo RUP 2003 Fylkeskommunen – ny og forsterket rolle Den nye fylkeskommunen.
Regionalt Utviklingsprogram Møte med kommunene Inge Fornes DNFK - oppsummert Regionalt politisk nivå Arbeidsformen – partnerskapet Forholdet.
Sogn og Fjordane Fylkeskommune Regionalavdelinga Rapportering og evaluering Rapportering på programnivå 1. juli og 31. Desember Planlegging og rekneskapsføring.
FOLKEHELSE I SOGN OG FJORDANE RUSFØREBYGGING Forankring: Programmet ”Folkehelse og helsesamarbeid” Målsetting: Målsettinga er å redusere alkoholbruken.
Bbbb Regionplan Agder 2020 Samarbeidet med UiA-en merverdi for oppfølgingen?
Gruppeoppgave Uu-pilotfylkeordningen fra 2009 Oppgave 1: Uu-pilotfylkeordningen 1.Gi innspill til forventninger, kriterier, mv. for et uu-pilotfylke.
Kompetanseutvikling om universell utforming regionalt og lokalt i fylker og kommuner Plan for statlig samarbeid om utarbeidelse av program for arbeidet.
Kompetanseutvikling om universell utforming regionalt og lokalt i fylker og kommuner Plan for statlig samarbeid om utarbeidelse av program for arbeidet.
Handlingsplan for økt tilgjengelighet gjennom universell utforming Satsingen på pilotkommuner (tiltak BU 31) Forventninger til pilotkommunene Ekspedisjonssjef.
Folkehelse, idrett og friluftsliv Handlingsplan for Troms 2008 – 2013
Regionalplan for folkehelse 2013 – 2017 Inghild Vanglo Leder politisk styringsgruppe Rogaland fylkeskommune.
Foto: Jo Michael Nasjonalt program for leverandørutvikling Leverandørutvikling – regional satsing i Sogn og Fjordane.
FYSISK AKTIVITET FOR PERSONER MED DEMENS
1 Selvorganisert selvhjelp våre helse – ansvar og muligheter.
FOLKEHELSE OG PLAN FOLKEHELSEPARTNERSKAPET TRYSIL 12. OG 13. FEBRUAR 2009.
SLT Samordning av lokale kriminalitetsforebyggende tiltak blant barn og unge.
Distriktssenteret – ny utviklingsaktør Sogndal, Halvor Holmli Direktør Distriktssenteret.
Kommunenettverk for miljø og samfunnsutvikling Nettverk natur og kulturbasert nyskaping i Nord-Trøndelag? Turid Haugen, KS.
Folkehelse på dagsorden Hordaland fylkeskommune si rolle i partnarskap for folkehelse.
FORUM FOR OPPVEKST I SUNNHORDLAND Jan Enerstvedt Dagleg leiar FOS.
Statsbudsjettet - FFK som aktiv regional utviklingsaktør - Ann Solveig Sørensen KS - Høstkonferansen 2009.
Regjeringens kontaktkonferanse med fylkeskommunene mars 2006 Gode lokalsamfunn for menneskelig trivsel, bosetting og verdiskaping v/statsråd Helen.
Hvordan kan regionalt nivå bidra til verdiskaping og regional utvikling? Hva er ambisjonene for neste regionalmelding? Kommunal- og regionalminister Erna.
Norwegian Ministry of Fisheries Lokal og regional næringsutvikling – fiskeriforvaltningens rolle Fylkesmannsmøtet i Florø 2. – 4. juni 2004 Fiskeriminister.
Miljøkoordinator vgs Sogn og Fjordane fylkeskommune.
Nasjonale mål og hovudprioriteringar for 2010 Koordinatorsamling Skei Hotell.
Tilskudd til friluftslivsformål i Rogaland fylkeskommune 1.Regionalt UtvklingsProgram (RUP) 2.Tilrettelegging i friluftslivsområder, RFK 3. Statlige friluftslivsmidler.
Aust Agder fylkeskommune, Østfold 2011 Internasjonalt samarbeid Østfold fylkeskommune Kjersti Helene Garberg 1. april 2011.
Verdiskapingsforum Østfold Forventninger Aktuelle saker Aktuelle arbeidsmetoder.
Kulturkonferanse april 2016 Den kulturelle skulesekken Nasjonal satsing for profesjonell kunst og kultur til alle skuleborn Samarbeid.
1 Fylkesplan for Østfold med fokus på klima og energi Fylkesplan  Tre grunntemaer  10 satsingsområder  6 mål og indikatorer for miljø Levekår.
Pensjonistforbundet Sogn og Fjordane Handlingsplan Perioden –
Arbeid med rusplan Fagerlia vgs. Visjon: Kunnskap, mangfold og trivsel Verdigrunnlag: Fagerlia videregående skole skal være en inkluderende skole, hvor.
Fylkesmannen i Nordland I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I.
Bedre livskvalitet gjennom læring og mestring!. Hovedpunkter Hva er et Studieforbund? Hva er Funkis? Betydningen av samarbeid Felles kurs og kompetanse.
Fylkesplan for Nordland Geir Davidsen Dato Foto: Bjørn Erik Olsen.
Kommunane i Sogn regionråd ”Sats på skulen - Snu Sogn!” Utviklingsprogram
s. 1 Konsekvensutredning og naturmangfoldloven rådgiver Geir Davidsen
Fylkeskommunene ”Fra tjenesteprodusent til regional utviklingsaktør” – sykehusene over til staten Ansvarsreformen Regionreformen
Generell tilnærminger og holdninger Tilhørighet i en viss periode av livet Styrking av identitet Holdningsendring hos voksengenerasjonen Bevissthet hos.
Etter at du har satt inn bilde må du høyreklikke på bildet og trykke «send bakerst» REGIONAL PLAN FOR KUNNSKAPSSAMFUNNET.
K ommunen som nærings- og samfunnsutvikler Fylkeskommunens rolle Verdiskapingsforum Østfold 21/ Hans L. Clementz, KS.
Regionalt utviklingsprogram Møte Fylkeskommunen har lyttet på kommunene – kortere og spisset RUP Lettere å sette seg inn i hva RUP innebærer.
Fylkesmannens rolle for ungdommen i OT sin målgruppe
En region med livskraft, bærekraft og konkurransekraft Hvorfor Trøndelag? En region med livskraft, bærekraft og konkurransekraft Etablere et nytt.
Bremanger utan utanforskap
Felles europapolitisk arbeid gjennom
Lom november 2017.
Gjennomgang av ei satsing i næringsforum
RULLERING HOVEDPLAN FOR FYSISK AKTIVITET, IDRETT OG FRILUFTSLIV
Gol Idrettsarena Tingseminar BIK,
Hvor er vi nå og hvor vil vi?
Det har aldri vore skapt så mange nye arbeidsplassar i Sogn og Fjordane
Lokal samfunnsutvikling i kommunene (LUK)
Leiar- og eigarmøte for PPT og vidaregåande opplæring 15. mai 2018
Diskusjonsframlegg frå styret
Kva skjer etter 2020? Behov for ei tydeleg felles røyst overfor regionalt nivå – fylkesmann/politikarar i naturvernsaker Samordning av søknader om tilskot.
Regional plan for kultur
Folkehelse - et felles ansvar
UKM-festivalen Vestland
God læring og gode læringsresultat skal vere vårt varemerke
RSK MIDT-FINNMARK RGO-gaska Finnmárku AOKY-keski Finnmark
Larvik - årets kulturkommune?
Utskrift av presentasjonen:

Sogn og Fjordane Fylkeskommune Regionalavdelinga FOLKEHELSE I SOGN OG FJORDANE Frå regional organisering til lokal handling i Sogn og Fjordane

Sogn og Fjordane Fylkeskommune Regionalavdelinga FOLKEHELSE I SOGN OG FJORDANE Den politiske prosessen starta i 1988 med samrøystes vedtak i fylkestinget – fylkesordføraren var drivkraft Fylkesprosjekt frå 1990 – 1995 Integrert i fylkeskommunen i 1996 (regionalavdelinga, plan og utvikling) I dag deltek alle avdelingane og ytre sektor Arbeidet skjer i partnarskap med regionale aktørar, regionar og kommunar

Sogn og Fjordane Fylkeskommune Regionalavdelinga FOLKEHELSE I SOGN OG FJORDANE Forankring: I fylkesplanen frå 1993 I Strategiplan for helsefremmande og førebyggande arbeid i S. og Fj. (1997) FTU sin handlingsplan for trafikktrygging ( og ) Fylkesdelplan for ungdom (1997)

Sogn og Fjordane Fylkeskommune Regionalavdelinga Fylkesplanen

Sogn og Fjordane Fylkeskommune Regionalavdelinga PROGRAM Eit godt liv, bu og leve Næring og Læring Nyskaping og omstilling Kompetanse og opplæring Energi/Olje/- Gass/Mineral Fiskeri og havbruk Reiseliv Landbruk og bygdeutvikling Berekraftig Utvikling – RA21 TEMA Program Bu- og arbeidsområde IKT og Open forvaltning Ung i Sogn og Fjordane Folkehelse og helsesamarbeid Kultur og nærmiljø Kunnskap og Verkty Kulturminne, areal og naturressurs forvaltning Vassforsyning Infrastruktur Ung i Sogn og Fjordane Folkehelse og helsesamarbeid Kultur og nærmiljø

Sogn og Fjordane Fylkeskommune Regionalavdelinga ”Ung i Sogn og Fjordane” FOLKEHELSE I SOGN OG FJORDANE Eit godt liv, bu og leve ”Trygt heim for ein 50-lapp” Alle kommunane 1 mill. Uformelle møteplassar år Alle kommunane ,- Utsett ungdom 4-5 kommunar ,- Styrke barne- og ungdomsteneste i kommunane 2-3 kommunar ,- Nettbasert grunnkurs i HAFS 5 kommunar til forprosjekt Ungdomsmedverknad Alle kommunane ,- Lokale transport- tilbod Alle kommunane 1 mill. Eit godt liv, bu og leve

Sogn og Fjordane Fylkeskommune Regionalavdelinga Eit godt liv, bu og leve FOLKEHELSE I SOGN OG FJORDANE Folkehelse og helsesamarbeid Rusførebygging Alle kommunane, partnarskap med Nordfjord-regionen ,- Fysisk aktivitet FYK Alle kommunane Avtale m/7 kommunar Trygge lokalsamfunn Alle kommunane/ 4 kommunar ,- Eldresikkerhets- aksjonen 3 kommunar ,- Tilskot til generelle Førebyggande tiltak Alle kommunane ,- Røykeførebygging i vidareg. skule 8 skular ,-

Sogn og Fjordane Fylkeskommune Regionalavdelinga FOLKEHELSE I SOGN OG FJORDANE Tiltak utanom programarbeidet: Miljøarbeidarar i vidaregåande skule VIP-prosjekt i vidaregåande skule Oppfølging av hybelbuarar Integrering av funksjonshemma i fysisk aktivitet Open skule på ettermiddag og kveld (kurs og aktivitetar for elevane, frukost og middag/lunsj, disponibelt trenings- og datarom), vaskemaskin

Sogn og Fjordane Fylkeskommune Regionalavdelinga FOLKEHELSE I SOGN OG FJORDANE Erfaringar: Politisk merksemd heilt nødvendig Plan- og programforankring Stillingsressursar Stimuleringsmidlar – finansielle musklar Bredt samarbeid med andre på regionalt nivå Tett samarbeid med målgrupper og deltakarar Være inspirator, koordinator, hjelpemotor og pådrivar.