Fellesmøte om studiekvalitet med fokus på ressurser og læringsmiljø Onsdag 11. mai 2011 Avdelingenes kvalitetsrapporter for året 2010 i forhold til ressurser.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
1 Arbeidssted, bruk av fasiliteter og - mengde 5.
Advertisements

Tilfredshetsundersøkelsen 2009 Campus RENA. Tilfredshetsundersøkelsen 2009-Campus RENA Undersøkelsen 2007 I 2007 valgte avdelingen følgende fokusområder.
Rammevilkårene for forskning i utdanningen Toril Johansson, ekspedisjonssjef Universitets- og høyskoleavdelingen.
Høgskolen i Sør-Trøndelag Evalueringen sett fra de evaluertes side.
Skole – hjem samarbeid.
Studiekvalitet Master i flerkulturelt forebyggende arbeid med barn og unge Dosent Hilde Larsen Damsgaard, november 2013.
D ISKRIMINERINGS OG TILGJENGELIGHETSLOVEN – LMU Wenche Dahl/Eiendomsforvaltningen.
Tilfredshetsundersøkelsen 2008 Tilbakemeldinger til studentene og oppfølging i LUNA.
Erfaringer med akkreditering av masterprogram ved HiAk Oversikt over de masterne (og en ph.d.) HiAk har fått akkreditert fra 2004 – d.d. ■Læring i komplekse.
Rapportering til departementet Seminar NPH, 16. januar 2007.
NOKUTs evaluering av ingeniørutdanningen Evalueringen sett fra en liten høgskole Instituttleder Terje Tvedt Institutt for teknologi- og nautikkfag Høgskolen.
Dekan Jan Høiberg Tanumstrand, 8. mars 2012
Personalseminar Avdeling for IT Høgskolen i Østfold 18.mars 2005
1 Kvalitetsreformen og UHR-B Status Fra Bologna til Hammerfest - kvalitetsreformen i UH-bibliotekene, HiO. 6. april 2006.
Realfag og ingeniørutdanning Visjon: Å bli regional industris første valg som kompetanse- og FoU-samarbeidspartner Helhetlig kunnskapskjede: Næring – Forskning.
Høgskolen i Oslo Tid til forskning som forhandlingstema - erfaringer fra høgskolene UHR-konferanse Trine B. Haugen.
Budsjettdrøfting i bystyrekomite for oppvekst og utdanning 12. oktober.
Forksningsbasert undervisning
NVHs kvalitetssystem Allmøte på NVH: Lov om universiteter og høgskoler Krav til systemet: ▪§ 1-6. Kvalitetssikring (1)Universiteter og høyskoler.
NVHs kvalitetssystem PhD NVH: 16. mars 2007.
NVHs kvalitetssystem Master NVH: Januar Lov om universiteter og høgskoler Krav til systemet: ▪§ 1-6. Kvalitetssikring (1)Universiteter og høyskoler.
NVHs kvalitetssystem PhD NVH: Januar Lov om universiteter og høgskoler Krav til systemet: ▪§ 1-6. Kvalitetssikring (1)Universiteter og høyskoler.
Bakgrunn Det er tredje gangen MMI har gjennomført undersøkelsen i Hamar kommune. Undersøkelsen er nå noe forkortet. I hovedsak lik tidligere års. MMI.
STYRKET KONTAKT MELLOM FUP OG FAKULTETENE Kort orientering vedrørende utvidet universitetspedagogisk konsultasjon Møte i studiekomiteen 8. desember.
Fra forskning til forretning Oslo, 13. Mai 2003 Perler for svin eller gråstein til gull Jo Klaveness Professor i farmasi Innhold: Dagens situasjon Viktige.
Krav om ”måltall” - en måte å sikre praksis og oppfylle samfunnets behov for helse- og sosialutdannende?
Rekruttering til lærerutdanningene Akademisk kvalitet Profesjonskvalitet.
Rekruttering og strategisk kompetanseheving
Regjeringens satsing på utdanning, forskning og næringsutvikling Innlegg på Universitetskonferansen for Innlandet, Statssekretær Per Botolf Maurseth 20.
ITA1110R - Sommerkurs i italiensk språk og kultur i Roma Sommeren 2015
Signaler fra Kunnskapsdeparte mentet  Universiteter og høgskoler må utvikle en faglig og strategisk profil  Regjeringen vil slå sammen en rekke institusjoner.
1 Institutt for materialteknologi Styringsdialog høst 2006.
IHR – Studier EVU -ISP Bakgrunn for IHR Strategisk plan: “Universitetet i Oslo skal forvalte sine samlede ressurser offensivt, slik at de bidrar.
Ressurser og læringsmiljø i HiST sitt kvalitetssystem Fellesmøte ledelsen, SKU og LMU Kjerstin Tobiassen.
NTNU – samarbeid med bransjen Fremtidens byggstudium Møte i policygruppe for bransjekontakt 14.oktober Tore Hoven Styreleder NLR.
AITeL – Avdeling for informatikk og e-læring Presentasjon for høgskolestyret 17.september 2007.
Studenttilfredshetsundersøkelsen 2013 Høgskolen i Sør-Trøndelag og Norfakta Markedsanalyse.
1 Kvalifikasjonsrammeverk og terminologi Universitetenes felles samrådsseminar om implementering av kvalifikasjonsrammeverket NTNU 16. juni 2009 Eirik.
Forberedelse til NOKUTs 2. runde med evaluering av kvalitetssystemet Møter med avdelingene
:PULS - mandat og strategi HANNE SCHOU RØISING, LEDER FOR PULS.
HØGSKOLEN I SØR-TRØNDELAG. Kvalitetsrapport HiST Utdanningsutvalget Kjerstin Tobiassen.
Uttrekk fra Studiekvalitetsundersøkelsen 2012 og Studentenes helse og trivselsundersøkelse 2010 (SHOT)
2. mai 2016 Lærings- og arbeidsmiljøåret ved UV. UV 20 år i år! Fakultetet er 20 år i år Sammensatt av –Et tradisjonelt universitetsinstitutt -> IPED.
Inntakskvalitetsundersøkelsen Høsten 2008 Presentasjon SKU
1 ForVei April 2012 Kunnskap for en bedre verden NTNUs visjon: Kunnskap for en bedre verden Legge premisser for kunnskapsutviklingen Skape.
STYLE seminar 4. mars Strategi 2020: UiO skal tilby landets beste lærerutdanning og øke rekrutteringen av gode studenter innenfor realfag (s.8).
NETTBASERT UNDERVISNING Tenk gjennom noen utviklingstrekk som er mulig/ønskelig.
FoU-basert undervisning ved ASP Studiekvalitetsdagen på HiST 2007 Høgskolelektor Berit Nicolaysen.
Velkommen. Agenda Velkommen og presentasjonsrunde Mandat LMU og SKU, ved Kari Kort gjennomgang Hva skiller utvalgene/ hvor er fellesnevnerne? Drøfting.
HØGSKOLEN I SØR-TRØNDELAG Studieprogramråd ved HiST Utdanningsutvalget Gunnar Bendheim.
Hvordan kan vi bruke Studiebarometeret til egen kvalitetsforbedring? Solrun Valen, dekan Avdeling for helse- og sosialfag
Strategi – Innspill fra IDI Kalvskinnet Ledermøte 22. mars 2017
nHS og Universitetspilotene - prosjektledersamling 15. mars 2007
NTNUs kvalitetssystem for utdanning
Forskerutdanningsmeldinger Forskerskolelederforum
Overordnet strategi SV-fakultetet
Styrevedtak sak 2011/3533, 29/6-11.
Evaluering av FoU-fellesskapene
Studiebarometeret: Si hva du mener om studieprogrammet ditt!
Studiebarometeret: Si hva du mener om studieprogrammet ditt!
Rolle og ansvar som SPA Prosess
Utdanningskvalitet – Studentenes rolle og bidrag
Hvordan jobber FBA med internasjonalisering?
Førstelektorprogram ved UiT
Utdanningskvalitet – Nord universitet
ITA1110R - Sommerkurs i italiensk språk og kultur i Roma Sommeren 2019
Ny episode av gjennomføring og frafall
Studentenes Si fra-systemet 2018 Læringsmiljøutvalget 22.april 2019
Studiebarometeret: Si hva du mener om studieprogrammet ditt!
Studiebarometeret: Si hva du mener om studieprogrammet ditt!
Utskrift av presentasjonen:

Fellesmøte om studiekvalitet med fokus på ressurser og læringsmiljø Onsdag 11. mai 2011 Avdelingenes kvalitetsrapporter for året 2010 i forhold til ressurser og læringsmiljø. Ved Carina Rømme og Rolf Erling T. Angelsen

Formell kompetanse i fagmiljøet

KD-EO4.2.1 Andelen førstestillinger av totalt antall undervinsings-, forker- og formidlingsstillinger

AFT AFT: Har har som delmål 14 i strategisk plan at 50% av de faglige ansatte har førstekompetanse. I 2010 har AFT hatt som tiltak -Arrangere kurs om søknad til førstelektor -Identifisere og legge til rett efor nye kandidater for opprykk til førstestillinger -Prioritere søkere med førstekompetanse ved ansettelser

AHS Har startet en faglig og økonomisk prosess for å kunne tilby mastergrasutdanninger innenfor Barnevern og Aktivitet og bevegelse. Det kan bli en utfordring å oppfylle krav om andel professor eller dosentkompetanse. Tilgangen på førstekompetanse er forskjellig på de ulike fagområdene. For flere av programmene er det viktig med ferdighetstrening/praksisstudier. Det kan være sammenheng mellom formell kompetanse og kvalitet.

ASP Ligger fortsatt langt unna det målet som er satt og fra det målet som NOKUT stiller til formell kompetanse i fagmiljøet totalt sett. En årsak kan være at det tar lengre tid for stipendiatene og oppnå sin PhD-grad. Har et relativt høyt antall lektorer. Må se nærmere på aktuelle ferdigstillingsordninger for stipendiatene.

AITeL Denne indikatoren skal kommenteres i forhold til studentenes opplevde kvalitet. Dette måles i studiekvalitetsundersøkelsen, som vi ikke vil ha data fra før i 2011.

ALT Andelen førstekompetente ligger stabilt høyt. Det søkes førstekompetanse i de faste stillingene som lyses ut ved avdelingen. Det forventes av den grunn en jevn økning i andel ansatte med førstekompetanse i tiden fremover.

TØH Har en høyt kvalifisert vitenskapelig stab. Det har vært interesse for å delta i forskernettverk og publisering. Det er tydelig behov for å avsette ressurser til professorkvalifisering. Økonomiske rammebetingelser har blitt strammere ( ) og antall studenter har økt fra 28,1 i 2008 til 32,4 i 2010 per fagstilling. Da samarbeidspartnere og konkurrenter har rammebetingelser som gir et mye mer gunstig tall i forholdet mellom fagstillinger og studenter, opplever man at ansatte slutter eller søker permisjon fra sin stilling ved TØH. (3-stk i ) Har også i større grad måtte si nei til oppfordringer og forespørsler fra næringslivet m.m om levering av kurs, da belastningen på de ansatte er strukket til det ytterste.

Andre evalueringer og vurderinger

AFT Involvert driftsseksjonen for utbedring av luftkvalitet i klasserom Dratt bacheloroppgaver inn i FoU Studiekvalitetsarbeidet har i stor grad dreid seg om å utnytte teknologi bedre i å høyne studiekvaliteten på de ulike studiene. AFT har læringslab, strdentresponssystem, tverrfaglig prosjektering, praksis i både de helseteknologiske og ingeniørstudiene. (hentet fra gjennomførte tiltak og oppsummering)

AHS Program for Vernepleie har innspill tilknyttet dårlige tilrettelagte undervisningsrom SHOT2010 viser til utfordringer i forhold til; sosialensomhet, psykisk helseproblematikk, stress, rus og eksamensangst, blant studentene. Man vil benytte seg av SiT`s velferdstiltak som tiltak for denne problematikken.

ASP Det er stor misnøye blant studentene pga mangel på lesesalplasser og andre studentarbeidsplasser. Studentene har gitt uttrykk for at redusert åpningstid på biblioteket to av ukens dager, har vært hemmende for læringsaktiviteten. Det oppleves problematikk i forhold til planlegging og gjennomføring av undervisning pga stort press på undervisningsrom; auditorier, klasserom og grupperom.

AITeL I forbindelse med at studentene bruker egen PC i studiearbeidet, har det vært ønskelig med mange strømuttak. Det har blitt spesielt pekt på tre rom der to har blitt utbedret. Et tilbakevendende problem er klager på kalde undervisnings- og grupperom i vinter. Der støy har vært et problem har man i en etg fått innstalert skillevegger, venter fortsatt på dette i den andre etg. Det har vært et nært samarbeid mellom SU og Avd.adm for å iverksette aktive tiltak for å forbedre læringsmiljøet. P-labb har blitt ombygd Informasjonstavler på avdelingen i regi linjeforeningen

ALT ASKU har ingen innspill her.

TØH Administrasjonen hat tett dialog med studentene og dekanen praktiserer ”åpen dør politikk”. Noe som blir flittig brukt blant studentene. Nær kontakt mellom fagutvalg og foreleser. Slik får man løst problemer raskt og sikrer kontinuerlig forbedring av enkeltemner.