Månedsplan for september Temaet for denne måneden: Meg selv Målet for denne perioden er å gi barna kjennskap kroppen 1 Gruppe 1: tema inne Gruppe 2 og.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Evaluering av oktober på blå
Advertisements

Turdag Mandag 26.August gikk til Askedalen/ Idrettsplasssen Vi hadde en helt topp tur til Askedalen/ Idrettsplassen Vi hadde med fotballer på banen, men.
Månedsevaluering november 2011
RAMSJØ GÅRDSBARNEHAGE A/S
SENTRUM BARNEHAGE Utarbeidet i 2010
Språk, Tekst og Kommunikasjon
Turene i November har gått til:
April Kropp bevegelse og helse: Vi utfolder oss på tur, har røris og vi har samlinger med tema kroppen vår. Hva kan vi gjøre med kroppen; rulle, krype,
MÅNEDSEVALUERING NOVEMBER Vi har hatt fokus på helse og prata om at det er viktig med god håndhygiene. Vi vil ikke bli syke! Barna vasker hendene før måltid.
Oversikt over rammeplanene Ulikheter
Religion, etikk, filosofi: Ny Rammeplan for barnehagen
Månedsbrev Smørblomst
Månedsbrev fra Sjøsprøyt April 2011
På barnehagens lunsjmeny!
Evaluering av november på Blå avdeling:
"God bagasje på livets reise."
FJØSHAUGEN BARNEHAGE UTSIKTEN
ROGNAN BARNEHAGE GRØNN GUL BLÅ RØD ROSA.
DE SYV FAGOMRÅDENE I RAMMEPLANEN
Tilbakeblikk fra desember på Rød. Natur, miljø og teknikk Barna har fått erfare hvordan teknikk kan brukes i leken.
Rammeplan for barnehagen. Nytt på nytt eller noko heilt anna? Loen mars 2006.
Barnehagene i vår tid Oppdrag En ”annen” barnehage og en annen tid? Horten Turid Thorsby Jansen.
Anna Kristine Halvorsrud, Symra barnehage
VELKOMMEN TIL FORELDREMØTE I SKJØNHAUG BARNEHAGE – 2014.
Vi jobber kontinuerlig med fokusbarn, trygghetssirkelen, ICDP og ved å gjøre observasjoner gjennom året – HVORFOR? For å kunne skape gode relasjoner.
Særlig fokus på vår avdeling Tilvenning og tilknytning – Trygghet, omsorg og nærhet Relasjoner – Mellom barn-voksne og barn-barn Lek, begynnende samspill/rollelek.
LitteraturNøkkelordRim og reglerSanger Skinnvotten Enkel versjon av juleevangeliet til adventsamlingene Mus Rev Villsvin/gris Hare Frosk Bjørn Ride, ride.
Velkommen til foreldremøte Litt om oss – maurtua og bikuben Personalsammensetning Maurtua: Kari, Renate, Siri, Tonje, Siv Hege og Siv Lena.
PROGRESJONSPLANER FOR DE ULIKE FAGOMRÅDENE TIØRINGEN BARNEHAGE SAMMEN OM EN GOD BARNDOM!
AKTIVITETSPLAN HÅBAFJELL IDRETTSBARNEHAGE 2015/16
Velkommen til foreldremøte!. De ansatte: Kløverhumlene: Anine (pedagogisk leder) Margarita (assistent) Solveig (Barne og ungdomsarbeider) Lynghumlene:
Velkommen til nytt barnehageår! Det er tilvenningstid i barnehagen. Også hos oss på Nøtteliten. Vi har fokus på å bli kjent på en ny måte. Nå skal vi være.
Månedsbrev fra Kløverhumlene Her kommer litt om det vi har gjort på i februar og skal gjøre i mars.
Hva har vi gjort i August? - Vi har blitt kjent med de barna og voksne som har begynt på Regnbuen. - Vi har gått tur og sett hvor alle barna på Regnbuen.
FORELDREMØTE Fugleredet Sept. ‘13 i. Fugleprosjekt vår/sommer.
HILLEVÅG BARNEHAGE ”ET STED DER ULIKHETER SKAPER MULIGHETER”
Månedsbrev fra Kløverhumlene Her kommer litt om det vi har gjort på i november og skal gjøre i desember.
Halvårsrapport for kløverhumlene Her kommer et sammendrag av det som vi har gjort her på kløverhumlene fra august til desember.
Månedsbrev fra Kløverhumlene Her kommer litt om det vi har gjort på i september og skal gjøre i oktober Som dere ser på bildet var noe av det mest spennende.
LitteraturNøkkelordRim og reglerSanger Skinnvotten Mus Rev Villsvin/gris Hare Frosk Bjørn Ride, ride ranke Bjørnen sover Små rumpetroll Med krøllet hale.
Velkommen til nytt barnehageår her på Titt i hålå! Velkommen til Mikkel, Tirill, Eva, Leah, Isak, Edvin, Othilie, Niclas og Sven. For en flott gjeng med.
Velkommen til foreldremøte for lynghumlene høsten 2016.
LitteraturNøkkelordRim og reglerSanger De tre Bukkene Bruse Bukk/Geit Stor, mellomst, liten Troll Bro Gress Elv En, to, tre Gutten og bukken Bukkene Bruse.
UKE 38 – 41: SKOGUKA,BRANNVERN. PERIODEPLAN FOR LEKESTUA UKE 38 – 41: HØST, SKOGUKA,BRANNVERN. Mål for perioden: Barna skal få kjennskap til barnehagens.
Periodeplan for Minsten Uke Skoguke, brannvernuke. Periodeplan for Minsten Uke HØST; Skoguke, brannvernuke. Mål for perioden: Barna skal.
FAGOMRÅDENE 1-3 ÅR BARNETS BESTE ANTALL,ROM OG FORM
Sluttevaluering De syv
Aprilnytt! Hva gjorde vi i Mars: Månedens Jubilanter:
Periodeplan for Sommerly Uke Høst, Skoguke og brannvern .
Introduksjon med styrer Sonja Iversen
Periodeplan for Sommerly Uke Høst, Skoguke og brannvern .
Periodeplan for Minsten Uke Sansing, fysisk aktivitet og karneval
Periodeplan for SOMMERLY Uke Høst, Skoguke og brannvern .
VELKOMMEN TIL FORELDREMØTE PÅ KLØVER- OG LYNGHUMLENE
Årshjul rødbasen
MARS I februar har vi startet opp med en time i gymsalen for 3 og 4 åringene. Dette er noe vi opplever at barna synes er veldig kjekt og vi ser at barna.
Oppgave: Leke med rimkortene
PROGRESJONSPLAN 1-3 ÅR NÆRMILJØ OG SAMFUNN ANTALL, ROM OG FORM
Periodeplan for Sommerly Uke Skoguke, påske og våren.
PERIODEPLAN FOR MARS 2019 UKE MANDAG TIRSDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG 1
Periodeplan for mai MANDAG (matboks) TIRSDAG ONSDAG
PERIODEPLAN FOR FEBRUAR 2019
BARNEHAGEDAGEN 12. MARS «Jeg lurer på……..»
Periodeplan for Januar 2019
LEK d EVALUERING OG OPPSUMMERING AV APRIL Grønn hverdag:
Samarbeider med Kløver fra uke 26.
AKTIVITETSUKER Juni og juli
PROGRESJONSPLANER FOR DE ULIKE FAGOMRÅDENE SAMMEN OM EN GOD BARNDOM!
Foreldremøte Odderøya barnehage
BRANNVERNUKE EVALUERING OG OPPSUMMERING AV SEPTEMBER
Utskrift av presentasjonen:

Månedsplan for september Temaet for denne måneden: Meg selv Målet for denne perioden er å gi barna kjennskap kroppen 1 Gruppe 1: tema inne Gruppe 2 og 3: tur/ute 2 Gruppe 2: tema inne Gruppe 3 og 1 tur/ute 3 Gruppe 3: tema inne Gruppe 1 og 2: tur/ute 4 Grønn hverdag/miljø 7 Turdag 8 Gruppe 1: tema inne Gruppe 2 og 3: tur/ute 9 Gruppe 2: tema inne Gruppe 3 og 1 tur/ute 10 Gruppe 3: tema inne Gruppe 1 og 2: tur/ute 11 Grønn hverdag/miljø 14 Turdag 15 Gruppe 1: tema inne Gruppe 2 og 3: tur/ute 16 Gruppe 2: tema inne Gruppe 3 og 1 tur/ute 17 Gruppe 3: tema inne Gruppe 1 og 2: tur/ute 18 Grønn hverdag/miljø 21 Turdag 22 Gruppe 1: tema inne Gruppe 2 og 3: tur/ute 23 Gruppe 2: tema inne Gruppe 3 og 1 tur/ute 24 Gruppe 3: tema inne Gruppe 1 og 2: tur/ute 25 Grønn hverdag/miljø 28 Turdag 29 Gruppe 1: tema inne Gruppe 2 og 3: tur/ute 30 Gruppe 2: tema inne Gruppe 3 og 1 tur/ute

LitteraturNøkkelordRim og reglerSanger Lars er LarsFøtter, bein, mage, armer, fingre, hode, hals, hår, ører, munnen, nese Fingerregle Tåregle Ansiktsregle Du har to øyne Hode, skulder, kne og tå Lille Hasse Hare Vi har ei tulle med øyne blå FormingsaktivitetLekTur/opplevelseSpråklek Lage håndavtrykkHokkus og pokkusBli kjent med nærområdet «Kims lek» TEMAPLAN

FagområderDette gjør vi alltidSpesielt for september Kommunikasjon, språk tekst Språksamlinger eventyr/historie, nøkkelord, rim, regler og sanger, tromme stavelser, øve på preposisjoner, sette ord på følelser, hjelpe barna å løse konflikter verbalt Lars er Lars Kunst, kultur og kreativitet Formingsaktiviteter inne med maling, tegning, klipp/lim Rollelek, fantasilek, tradisjonslek. Konstruksjonslek ute og inne. Markere Samenes dag og FN-dagen Lage håndavrtykk Natur, miljø og teknikkSkape kjennskap til ulike type dyr gjennom bøker og sanger. Lære de vanligste dyrene og at vi skal ta vare på/være snille med de. Sortere søppel. Plukke opp søppel. Undre oss over naturens mangfoldighet når vi er på tur. Se på nye og spennende ting når vi er på tur. Snakke om de ulike årstidene. Plante. Miljøfredag Etikk, religion og filosofi Sosial kompetanse. Selv om er ulike er vi like mye verdt. Vi er alle venner. Empati. Grensesetting. Markere høytider og 17. mai. Undre oss/filosofere over verden. Hvorfor ting er som de er. Vi bruker perioden framover til å bli godt kjent, og å øve oss på hva som er lov og ikke lov å gjøre med hverandre Nærmiljø og samfunn Gå på turer, og bli kjent med nærmiljøet Barns medvirkning Demokrati og likestilling Gjennom de første ukene har vi blitt godt kjent inne og i uteområdet i barnehagen. I september starter vi med turer i nærområder for å bli kjent der. Antall, rom og form Samlinger/lek med former og farger Kims lek Tallboka Antall, form og farger gjennom eventyrene, sanger, rim/regler Tå og fingerregler Kropp, bevegelse og helseGrønn hverdag og økologisk mat. Sunt kosthold Turer og motoriske utfordringer ute Hver fredag skal en av gruppene få kose seg med sunn baking som alle får smake på

Gruppene på Kløverhumlene Gruppe 1: Solveig: Jon, Wilmer og Frida Gruppe 2: Anine: Erik, Birk og Kadidia Gruppe 3: Margarita: Magne, Phillip og Othelie