Volum og Tetthett Volum = størrelsen på et område av et rom Eksempler: ● størrelsen av vannet i en plast bøtte ● størrelsen av plasten i en plast bøtte.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
PowerPoint nr 2 Energi – ting skjer
Advertisements

”BRØK-, DESIMAL- OG PROSENTPLATER”
”MATEMATIKK TEMALINJAL 3 –
”BRØK-, PROSENT- OG DESIMALPLATER”
Forurensning og miljø Av: Lena, Iselin og Karoline Vi trenger naturen. Uten trær,planter og dyr hadde vi ikke klart å leve på jorda. Derfor er det viktig.
Eksperimentelt arbeid
Fysikk 1: Potensiell energi og vannkraftverk
Kap 17 Temperatur og varme
VG1: matematikken i kunnskapsløftet
Stoffers byggesteiner og modeller.
De viktige ting i livet Kilde: Ukjent.
Trykk i væsker Enheter Pascal (1 Pa = 1 N/m2)
Kinematikk Beskriver sammenheng mellom posisjon, fart og tid. Kinetikk
Dimensjonsanalyse og modelllover II
FLUID PROPERTIES Kap. 2 INTENSIV / EKSTENSIV
Dimensjonsanalyse NTNU 2005 Ø. Arntsen
Valg av parametre Introduksjon/motivasjon Signal støy forhold, SNR
MET 2211 Statistikk og dataanalyse
DRAKE SIRKEL PARALLELLOGRAM AREALFORMLER REKTANGEL TRAPES.
Doseplanlegging I; scatteranalyse og dybdedosefordeling
Sputnik II Hvordan tilrettelegge undervisningen i PTF (Prosjekt Til Fordypning) innenfor Vg1BA ved samarbeid mellom Sogn VGS, Hellerud VGS og Bjørnholt.
Formelmagi 27-1 Litt matematikk før vi går løs på superposisjon Sum og integrasjon: Når en sum har et stort antall ledd, kan det kan lønne seg å summere.
GJENBRUK AV ASFALT PÅ KOMMUNALE VEIER
i:SEE Conceptual Learning DA
STRÅLEFYSIKK - STRÅLEVERN STØRRELSER OG ENHETER
Garderobe for en reise Vigdis Stokkelien ( )
Hvorfor koker vannet ved lavere tempratur i høyden?
Kapping av plater Mål: Vi skal lage komponenter for en møbelfabrikk ut fra standardiserte plater på 12 x 24 dm. Komponentene har lengde og bredde oppgitt.
Behov for plater Mål: En møbelfabrikk har en kappliste som definerer materialbehovet framover for alle komponenter som skal sages ut av plater. Vi skal.
1 Registrere deg med brukerkonto (engangsjobb) Skal du få tilgang til kurs, må du først etablere en brukerkonto. Klikk på ”Registrer deg”
Mål: Sortere materialer i klasser ut fra lengde.
Kapittel 6 Kveldsmat hos familien Dalilah.
Toddlergeometri Hva er det ?.
Dimensjoneringsprogram for overvannshåndtering
Måling, areal og volum.
Kapittel 6 Kveldsmat hos familien Dalilah.
Emne C: Praktisk bruk av matematikk Klepp ungdomsskule.
AMAZONAS. Kart over Amazonas. Amazonas er ei elv i Sør-Amerika. Den er verdens største elv regnet etter nedslagsfelt og vannmengde, med en middelvannføring.
Fotballtur Dana Cup. Sparing Vaske jobb hos Wonderland Kakesalg Spare konto.
Grunnleggende oseanografi. En introduksjon til havet Ca. 70 % av jordas overflate er dekket av havet Gjennomsnittsdyp > 4000 meter Så mye sjøvolum gjør.
Tverrfaglig oppgave TIP/Matte. TIP KompetansemålMatte Kompetansemål  måle trykk, temperatur og mengde i forhold til en arbeidsoppgave og vurdere måleresultatet.
Noen viktige ord du må lære og forstå: en kjerne et skall en type et system lurt, smart et antall å reagere en reaksjon en egenskap å bevege å bevege seg.
Sammensatte tekster. Hva er en sammensatt tekst?  Når flere utrykk opptrer sammen kaller vi det en sammensatt tekst.  Eksempler på slike uttrykk er:
Oseanografi Newton-modul for ungdomstrinnet. Dagen starter med En presentasjon av Newton-rommet Klargjøring av rutiner Regler for sikkerhet, og hvor vi.
Egenskaper til krefter
C. Celle (i et regneark) Forklaring og synonymer Ruta i et regneark. A3 forteller hvor cella er plassert. A er kolonnen, 3 er raden Setninger med ordet.
Desimaltall.
KRAFT OG BEVEGELSE Fysikk.
ATOMER Atomer har nøytroner og positivt ladde protoner i kjernen, og negativt ladde elektroner som svirrer rundt kjernen. C = karbon.
Erfaringer med forurensningsforskriften kapittel 30
Sinus 1P Sinus 2P Sinus 1P-Y Trondheim, 6. mai 2014.
Algebra er bra – hva er algebra?
Celler er så små at vi bruker mikroskop for å undersøke dem.
Aktivitet 5 Energi i hver dråpe
Oppgåve 7 Lotte kjøper ein telefon til 5000 kr inklusive 25 % meirverdiavgift. Kor mange kronar utgjer meirverdiavgifta? Kryss av for rett svar.   250.
Velkommen til forskerøya Engia!
Ord 1 - fremside Ord 2 - fremside Ord 3 - fremside Ord 4 - fremside
Garderobe for en reise Vigdis Stokkelien ( )
P = U ∙ I I Forsan så vi hvordan man produserer energi ved hjelp av vann. Nå skal dere lage deres eget lille kraftverk. OPPGAVE: Dere skal få så mye effekt.
Velkommen til Newtonrommet
4 forskjellige måter å løse 2-grad likning
Vannrakett med fallskjerm
Velkommen til Newtonrommet
Velkommen til Newton-rommet
Velkommen til Newtonrommet
MET 2211 Statistikk og dataanalyse
Brukstips! Tekstfeltene i denne filen er vanlige tekstbokser. Du kan endre skrifttype, størrelse, flytte dem rundt og kopiere dem hvis du vil. Jeg syns.
- Likninger/ulikheter og konstruksjon
Brøk/prosent/desimaltall
Regne på bølgelengde, periodetid, frekvens og bølgehastighet Bølger er langsbølger eller tversbølger. Tversbølge (vannbølger, lysbølger) Langsbølge (lydbølger)
Utskrift av presentasjonen:

Volum og Tetthett Volum = størrelsen på et område av et rom Eksempler: ● størrelsen av vannet i en plast bøtte ● størrelsen av plasten i en plast bøtte Volum er av form – det kan være like mye vann i en innsjø som i et svømmebaseng ________________________________________________________________________________ Tetthet = måles i kg/dm 3 eller g/m 3 Når tettheten av en stein er 2,4 kg, vil det si vi at en stein på 1 dm 3 veier 2,4 kg Hvilken av disse tror du har høyere tetthet? eller ?

Volum – et mål på rom 1 dimensjon, 2 dimensjoner eller 3 dimensjoner? Når vi ser på lengder: 1 m Når vi ser på areal: 1m 1m 1m Når vi ser på volum: 1m  Når vi regner mellom cm 3 og dm 3 el. dm 3 og m 3, osv. må vi derfor flytte kommaet 3 plasser 1m

HUSKEREGLER: hva betyr rota i ordet? desi betyr ti-del centi betyrhundre-del milli betyrtusen-del

1 liter = 1 dm 3 Kan bruke tabell: km 3 *** m3m3 dm 3 cm 3 mm 3

Formel for tetthet: M = T * V (husk: ”MTV”!) Massen = tettheten * volumet Hvis M = T * V ● hvordan finner jeg T? ● hvordan finner jeg V? Vi bruker regneregelen for likninger: V = M/T og T = M/V

Gjør nå oppgaver i boka Kilder: Sinus 1SS Matteboka