Fylkesportalen og fylkesdatabasen - Veien videre… Per Vallner, Fylkesmannen Elin T. Skeide, Østfold fylkeskommune Eldbjørg Solli Lund, Statens Kartverk.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Ny pbl og nye krav til digitale planer
Advertisements

Er standarder en betingelse for godt evalueringsarbeid? Foredrag på EVA-seminar 8 Hurdalsjøen 5-6 september 2002 Hans Torvatn, SINTEF Teknologiledelse.
AREALIS : Samarbeid for enklere tilgang til areal-, plan- og miljøinformasjon Arvid Lillethun Statens kartverk.
Universell Utforming – regional samling Gruppeoppgaver.
- TIL NYTTE FOR SAMFUNNETPLANINFORMASJON STEDSDATA - TIL NYTTE FOR SAMFUNNET Orientering Nordland digitalt arbeidsutvalg – Planprosjekt Nordland.
Generelt om Randaberg Kommunen
Kvalitetsheving DEK/GAB.
Landsdekkende utbygging av Nødnett «S amfunnets evne til å bekjempe organisert kriminalitet, håndtere store ulykker, naturkatastrofer og mulige terrortrusler.
FYLKESMANNEN I HEDMARK 1 GIS samarbeide mellom Hedmark og Oppland 1. ORGANISERING AV PROSJEKTET Prosjektet er organisert og styres etter følgende modell:
Bruk av ulike plantyper og utredninger
Mandat - Prosjektplan 4 hovedpunkter - felles veinorm - utvikling av felles innkjøpsordning - mal for funksjonskontrakter - sambruk av maskin og ustyrspark.
Universell utforming og reguleringsbestemmelser
Royal Norwegian Ministry of the Environment Frist for behandling av private forslag om regulering12 uker Rapporteringsplikt i reguleringssaker som tar.
Krav til digitale plandata
Norge Digitalt i Hedmark og Oppland Organisering, status og tiltak Utdrag fra Geodataplanen for Hedmark og Oppland v/Fylkeskartsjef Georg Langerak.
Geodata i Statistisk sentralbyrå
Arealsamling Stavanger 21 – 22 september 2004 Kartfesting av kjerneområder for landbruk Erik Anders Aurbakken rådgiver.
Felles vegmodell i åpent format Utgangspunkt: –Standard krav til å utarbeide og levere 3D digital vegmodell eksisterer ikke i dag. Verken i Vegvesenets.
GIS  BIM Koordinatsystemer og georeferering
- TIL NYTTE FOR SAMFUNNETSTEDSDATA GEODATAPLANEN 2013 KARTVERKET.
Marine grunnkart: Resultater av kartleggingen i regi av Astafjordprosjektet Data tilgjengelig for deltakende kommuner: Skånland, Gratangen, Lavangen,
TEMPORAL GIS, 16. – 17. oktober problemstillinger: Tilstandsovervåking og resultatkontroll i jordbrukets kulturlandskap (3Q): Digitalt markslagskart.
Regionalplan for Setesdal Vesthei Ryfylkeheiene og Setesdal Austhei = Heiplanen Hva, hvorfor, litt hvordan. Muligheter.
Kristin Loe Kjelstad 3.juni 2009
Enhet plan- og samfunnsutvikling Hege Hornnæs Alexander Mysen
Plan- og byggesak 2010 Rammer for arbeidet med digitalisering av regulerings- og bebyggelsesplaner i Telemark Planforum september 2008 Tore Bø Prosjektleder.
Heiplanen Utarbeidet over flere år…. Plankartet Plankartet ble produsert for PDF-visning Det er hentet noe farge/utforming fra høringsdokumentet til Nasjonal.
AREALIS I 9-K - samarbeid med Fylkesmannen Eidsfoss AREALIS I FULL SKALA - VESTFOLD FYLKE Tiltak og resultater Temakart som beslutningsgrunnlag.
GIS for mineralutvinning Belastning: (2F+4Ø+6S) i pr uke.
Norges geologiske undersøkelse Sverre Iversen, Norges geologiske undersøkelse ”Workshop rammeverk”, Oslo april 2005 WMS/SLD - veien til god praksis.
Produktspesifikasjoner - Plandata
Planleggingens utfordringer
Geografiske informasjonssystem - en definisjon Et geografisk informasjonssystem (GIS) kan defineres som et system basert på datateknologi, for innsamling,
Planleggingens utfordringer Professor Tor Medalen Institutt for by- og regionplanlegging NTNU
Norsk mal: Startside alt.1 For engelsk mal Velg KMDmal – engelsk under ”oppsett”. IKT-satsing på mer effektive planprosesser Hilde Johansen Bakken Stiklestad.
Oppfølging av fylkesplan Østfold mot 2050 Arealregnskap Nedre Glomma regionen
Fylkesmannen i Nordland I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I.
Kommunal planstrategi Temadag Regionalt planforum 12. april 2016.
FREDRIKSTAD KOMMUNE Digitale reguleringsplaner Per Henning Bjerva.
TEMAMØTE 22. OKTOBER Reiseliv, fritidsbebyggelse, skiløyper/brøyting, landbruk, miljø og utmark. «Bakgrunnsteppe» for arbeidet med kommuneplanens.
Temadata i NORGE DIGITALT oTematiske geodata inngår som en viktig komponent i Norge digitalt. Stortingsmeldingen om Norge digitalt skiller klart mellom.
Arealplaner i Norge digitalt Løsninger og bruksområder Arealplaner i Norge digitalt Løsninger og bruksområder.
Kommuneplanprosjektet i Buskerud Hilde Johansen Bakken Prosjektleder Fredrikstad 12. Mars 2008.
Samfunnssikkerhet i ny plan- og bygningslov Geir Henning Hollup Fylkesmannen i Østfold.
God kartfremstilling av detaljreguleringsplaner. God kartfremstilling DisposisjonKunnskaps-/kartgrunnlagetBakgrunnskart Sammenfallende formålsgrenser.
Digitale data i saker etter PBL. Sentrale lover og standarder som styrer det digitale arbeidet PBL §5 Kart og stedfestet informasjonPBL §5 Kart og stedfestet.
Etter at du har satt inn bilde må du høyreklikke på bildet og trykke «send bakerst» REGIONAL PLAN FOR KUNNSKAPSSAMFUNNET.
Velkommen til folkemøte Politisk: Knut Sletten, Leder Planutvalget Hans Henrik Hansen, Nestleder Planutvalget Laila Benjaminsen, Medlem Planutvalget Helge.
Norge Digitalt v/ Anne-Kirsten Stensby Statens kartverk Oslo.
Velkommen til folkemøte
Bybanen Utbygging (BU)
Samhandling for effektive planprosesser
Private aktører - veilednings- og kompetansebehov
Presentasjon 14. juni 2017 Rådgiver Magnar Simensen
Trafikkanalyse : Veiobjekter med trafikkmengde
Samhandling om plan Fylkeskommunens rolle Regionalt planforum
Samhandling om plan Fylkeskommunens rolle Regionalt planforum
Dovrebanen gjennom Hamar – videre prosess kommunedelplan
Temadata - Geonorge - DOK
Forum for unge planleggere 1.februar 2018
Innføring velferdsteknologi Agder
Digital framstilling av kommuneplan/kommunedelplan Planstandarden Kjersti Hov Norkart as
Mobil GIS løsning Kaja Lunde 27.mars 2007
Plangrunnlaget Hilde Johansen Bakken Statens kartverk
I 2016 leverte vi sluttrapporten fra Foranalyse dokumentasjonsforvaltning og arkiv. Med vi, mener jeg en gruppe bestående av representanter fra en rekke.
Hovedproblemstillinger
Roger Kvilhaugsvik Norconsult Informasjonssystemer
VELKOMMEN TIL NETTVERSSAMLING!
Digital utsending av brev Presentasjon for ledelsen
kart.fosen.net – interkommunalt GIS-samarbeid
Utskrift av presentasjonen:

Fylkesportalen og fylkesdatabasen - Veien videre… Per Vallner, Fylkesmannen Elin T. Skeide, Østfold fylkeskommune Eldbjørg Solli Lund, Statens Kartverk Tematisk Geodatagruppe

Prosjekt digitale kommuneplaner Et delprosjekt under fylkesplanrulleringen høsten 2007

Kartskisse til fylkesplandrøftinger våren 2008 Kommuneplanene ved siden av hverandre Senterstruktur i Østfold Regionale drøftinger om bruk av arealer

Oppbygging geodatabase Geodatabase i ESRI, SOSI 4-standard Objekttype, tema, oversiktsplanareal, arealstatus og kommunenummer Ingen nye egenskaper fra utenfor SOSI Koding kvalitetssikret 5 kommuneplaner digitalisert inn manuelt. Svakhet: For disse er kun byggeområder lagt inn av formålskodene Øvrige: Oversiktsplanarealer i nåværende form, kun overlappende flater er korriger

Utfordringer ved sammenstillingen En del kommuner har ulik bruk av formålskoder, f eks byggeområder m v. Noen kommuner ”utvider” standarden, finner på sine egne (”utdypingskoder”) når standarden ikke dekker. Eksempel på sprikende praksis: Allerede utbygde byområder, noen har delt formålene, andre har ett felles formål for bolig og næring. Eksempel Moss/Rygge. Ikke endret noen formålskoder, men til gjengjeld fått en svært lang og detaljert tegnforklaring. Har fjernet noen slike tilleggskoder.

Resultat og nytteverdi Planen kan brukes til analyser Formålskoder for hele Østfold kan tas ut til sammenligning

Vedlikehold, bruk, ansvar Ansvar for vedlikehold – data blir fort foreldet! Arealdelen må oppdateres hos kommunene, ikke i det avledede produktet. Kompetanse og kostnadsfordeling kritiske faktorer Hvilke frivillige ordninger er mulig? Interkommunalt samarbeid – kompetansemiljøer Fordeler ved å kunne se ting regionalt. Norge Digitalt: Få plandata inn som vedlikeholdstema på linje med basis geodata.

Krav til kvalitet på digitale leveranser Få noen klare standarder. Felles formålskoder i Østfold? Planer må kunne settes sammen uten å måtte bearbeides Spesifikasjonskrav i Lille Grønne:  Kartene skal leveres i henhold til nyeste SOSI-standard (nå: SOSI 4)  Formålskoding skal holde seg innenfor gjeldende standard  Data for karttemaene skal leveres i riktig koordinatsystem (EUREF89)  Karttemaene bør være vektorisert  Metadataopplysninger til hvert tema: herunder opphav, gyldighetsparametere (tid og/eller geografisk begrenset), generasjon (hvis de er transformert), og fremstillingsmåte (eks. vektorisert eller Gps)"