Elvis Presley «King of rock & roll». Litt om livet hans Født 8.januar 1935 Død 16.august 1977, 42 år gammel. Hans fulle navn var Elvis Aaron Presley,

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Kvinner Ser seg i speilet..
Advertisements

ER DU EN PERSON SOM… Kan tenke nye tanker? Kan gjøre noe du ikke har gjort før? Kan du gjøre noe som ikke er typisk deg? Ser du for deg at du om ett år.
Bluestur mai – 12. juni Memphis Mississippi Nashville Chicago Del I.
Kapittel 30 Fag og rutiner på skolen.
Florry Sandsmark
KNUT HAMSUN Gruppe 4: Austen, Erik, Eva og Rese.
Bodøs store komponist.
Amalie Skram «Karens jul».
Oppgave 42 Finn feilene i setningene, og gi forslag til riktige setninger. Her finnes det selvsagt mange muligheter og ikke én fasit.
Islam og Budhismen.
Vår andre mulighet til å forandre historien Jodmangelrelaterte sykdommer (IDD) •I 1994, Kiwanis startet et partnerskap med UNICEF og samlet inn nesten.
Det gamle egypt AV ANDREAS 5d.
Elizabeth I.
Hvem er Findus og Robot?.
Rockens historie En reise i tid, gjennom Rock & Roll
Jazz – Musikk for kultiverte og ukultiverte
Av Thea Hermansen Bakke
Galileo Galilei ble født i Italia i 1564, og døde 1642.
Jeg heter Yasmin Meralli Jeg er invitert hit på grunn av mine erfaringer som Konsernsjef for mangfold og likestilling i et av Canadas største finanskonsern,
Fra ord til liv Februar 2010.
Henrik Ibsen Norsk verdensberømt forfatter
Maria Gripe.
Presentasjon av Tordivelen flyr i skumringen
Piano og Klarinett Ragnar Freyr Olsen.
Hva Er Alkohol(Etanol) og Hvilke Bivirkninger Har Det?
Sjanger kjennetegn Her vil du finne de musikalske sjanger kjennetegnene til de ulike musikkperiodene vi går igjennom .
Kapittel 36 Reza forteller om sin arbeidserfaring.
En presentasjon av Elvis Presley
De 222 mest brukte ordene i det norske språket..
"You think it’s the end, but it’s just the beginning!" Bob Marley.
Radio Reklame Komplett.no Fossbad Spotify.
Opp og fram Musikk og videoproduksjon - Fra idé til suksess.
1 SKAL DU HJELPE KFUK-KFUM NÅR VI SLUTTER?. 2 VI FIKK SÅ MYE GLEDE I KFUK-KFUM I Y’S MEN FORTSATTE DET.
Oppdatering fra Ålesund. Her skal dere få et innblikk i hva vi har gjort med midlene vi har mottatt fra av dere.
Henrik Wergeland.
Napoleon Bonaparte.
Islams historie Ørkenlandskap i Saudi-Arabia. Foto: Pedronet.
Olav den hellige ( Haraldsson)
Den amerikanske revolusjon. På midten av 1700-tallet raste Sjuårskrigen mellom mange europeiske land. Det ble utkjempet kamper over store deler av verden.
Infinitiv: er den UBESTEMTE tiden. Vi kan sette Å foran verb som står i infinitiv. Å si Det var en vakker vårdag, at lærer`n sa til klassen: Å jobbe Nå.
Arne Svingen Født ARNE SVINGEN Han ble født i Oslo. På barneskolen spilte han fotball hver dag, og på ungdomsskolen begynte han å spille i.
Stemmer fra Gaza - Gi oss arbeid og kontakt med verden! En av Norsk Folkehjelps partnere på Gaza-stripen er General Union of Cultural Centres. GUCC gir.
Viktige ord vi skal jobbe med. Disse må dere forstå og lære: En revolusjon Et monarki Eneveldig konge Et klasse-samfunn En stand – flere stender En adel,
Sorg føder glede-jazzen kjem Dance in ragged time = «dans i skeiv rytme» Populær danseform Musikk komponert i den nye stilen vart kalla ragtime og låtane.
Øyeblikk - om å gjøre det beste ut av her og nå 24. sept Marit Elin Hansen.
Sett inn riktig form av adjektivene, med artikkel hvis nødvendig Kapittel 10 oppgave b.
En helt i hjemlandet mitt Hun heter Pumpuang Duangchan, og hun er en sanger fra Thailand Hun vokste opp i ei lita bygd, og familien hennes hadde dårlig.
Gode tider i USA, verre i Europa
Liding blir til musikk Mange slavar vart buande åleine, og det oppstod ei ny musikkform. Ein gjekk vekk frå «call and response» og gitaren erstatta svaret.
Kirsten Flagstad ble født i Strandstuen på Hamar. Hun vokste opp i en svært musikalsk familie, og hun viste tidlig talent for både sang og musikk. Foreldrene.
Kapittel 35 Hans forteller om jobben som sosionom Hans ønsker å hjelpe andre mennesker.
ROCKENS HISTORIE. Byrjinga- frå arbeidssongar til underhaldning. Slavehandel: byrja på slutten av 1500 – tallet. Slavane kom frå Afrika til USA. Billeg.
Undervisningsopplegget 17.mai om 17.mai. Hvorfor feirer vi 17.mai? Samtale med ungene om 17.mai og hva vi vanligvis gjør den dagen. Synge og øve på 17.mai.
Kjennskap til etablering av «Innbyggerservice» og inntrykk av informasjon fra kommunen generelt Bergen omnibus Januar 2017.
-en stor familie av nasjonale kirker
Rhythm &Blues – We've got electricity!
Nye bøkerapril ’16 – april ‘17
INNSAMLING TIL REDD BARNAS ARBEID
60-talet Rocken ut til folket!.
Mulig.
Helin, Mai, Isra, Marius, Emil
Roller og forventninger
Rhythm &Blues – We've got electricity!
Buddhismen Vokste fram i et hinduistisk miljø.
Emilios jobb som assistent
Sinne Film:
Å se andre innenfra og seg selv utenfra
Populærmusikkens historie
Utskrift av presentasjonen:

Elvis Presley «King of rock & roll»

Litt om livet hans Født 8.januar 1935 Død 16.august 1977, 42 år gammel. Hans fulle navn var Elvis Aaron Presley, mellomnavnet Aaron fikk til minne om tvillingbroren sin, som døde da han ble født. Vokste opp i en fattig familie i småbyen Tupelo i Mississippi.

Familien hans var medlemmer av pinsemenigheten, og han lærte mye om sceneopptreden av predikantene i menigheten. Han viste tidlig interesse for og talent innen musikk, så han fikk en gitar da han var ganske liten. Da han gikk på ungdomsskolen hadde han det vanskelig, og ble sett på som sær og rar, på grunn av sin særegne klesstil.

1. mai 1967 giftet han seg med Priscilla Ann Beaulieu, 9 mnd senere fikk de datteren Lisa Marie Presley. Elvis og Priscilla skilte seg i 1973, da ble datteren boende hos moren.

Musikalsk historie Da han var 10 år kom han på andreplass i sangkonkurransen Mississippi-Alabama Fair and Dairy Show, der han sang «Old Sheep».«Old Sheep» Regnes som den første underholdningsartisten som i kommersiell skala kombinerte vestlig ungdomsopprør med populærkultur Hadde tilnavnet «King of rock and roll» eller «The king» Har solgt ca. 2 millioner plater verden over

Karriereutvikling Da han var 18 år hadde han planer om å bli elektriker, men han pleide å gå forbi lokalene til platestudioet «The Sun» på vei til skolen, der kunne man spille inn en plate for 4 dollar. En dag bestemte han seg for å prøve å spille inn en plate hos «The Sun». Året etter dro han tilbake til «The Sun», og spilte inn enda en plate.

Det var en av de ansatte i «The Sun» som oppdaget at Elvis Presley hadde et helt spesielt talent som artist. Med bandet «Elvis Presley & The Blue Moon Boys» startet utviklingen av en ny musikksjanger, rockabilly – senere rock&roll. «That's All Right»

I 1955 hadde Elvis sitt største gjennombrudd med kjempehiten «Heartbreak Hotel».«Heartbreak Hotel» Suksessen hans ble delt mottatt av publikum, hos ungdommene var han en superstjerne, mens de mer konservative opplevde han som en trussel mot moralen innen populærmusikk.

Elvis var spesielt kjent for sin vulgære dansestil, dette var noe av det som provoserte det konservative publikummet mest.vulgære dansestil Han var en kommersiell superstjerne, som opplevde svært mye press fra mange kanter, og levde dermed et ganske hardt liv. På slutten av karrieren var han avhengig av flere sterke medisiner, og hadde et stort inntak av alkohol.

Død 16. august 1977 ble Elvis funnet livløs på badet av kjæresten sin, han ble kjørt på sykehuset, og ble erklært død samme dag. Da han døde hadde han over 10 forskjellige narkotiske stoffer i kroppen. Nyheten om at Elvis var død spredte seg raskt over hele verden.

Ettertiden Elvis er en viktig artist i musikkhistorien, mye fordi han ble så enormt populær, men kanskje aller mest fordi han sprengte så mange grenser. Platesalget gikk betraktelig opp etter hans død. Mange av låtene hans er fremdeles populære og spilles på radioen.