Befaring – Austafjord Oppvekstsenter og SFO/ Barnehage 19.10.2012 1>10 klassetrinn – 45 elever – 27 barn i sfo/barnehage -10 lærere 1.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Impulssenteret Et dynamisk veiledningssenter i Vaskerelven, Bergen.
Advertisements

Royal Ministry of Culture and Church Affairs Hordaland 10. september Universell utforming Seniorrådgiver Morten Roa Kultur- og kirkedepartementet,
Fysisk tilgjengelighet under arrangementer i Trondheim sentrum
En ny epoke i livet - skolestart
Arbeidsoppgaver for baneansvarlige Ansvarlig årgang G/J 10 Sesong 2012: årgang 2002.
”Psykisk helse i skolen –Noe å snakke om -Noen å snakke med?"
Stenrød Barnehage i Halden
Likestillings- og diskrimineringsombud Beate Gangås
Kartlegging av tilgjengelighet I Bydel Stovner
D ISKRIMINERINGS OG TILGJENGELIGHETSLOVEN – LMU Wenche Dahl/Eiendomsforvaltningen.
TEKNISK INFORMASJON! • Levert energi ca kWh • Drifts-tank 223l • Tank temp C • El. tilsats 0-7,5 kW • Varmtvann C • Varmtvannsslynge.
| 1 Kriterier for et uu-tilpasset valglokale Kristin Bille Pilotkommunesamling på Stord 5.mars -07.
Bilder fra besøk i Russland
B IBLIOTEKSOPPLÆRING 1 B ASIS. M ÅL FOR BIBLIOTEKET Skolebiblioteket på Hauketo skole skal være et læringssenter og et hjelpemiddel i skolens pedagogiske.
Prosjekt ”Glad og trygg på vei til Staupshaugen”
Bodø 27. september 2007, Ragnhild Nicolaisen
Teknisk forskrift (TEK 10) og universell utforming
Bibliotekprosjekt – Mortensrud skole
Elevene på Santa Rosa ville bli tatt bilde av.. Skolen hadde tre fine murbygninger bak hverandre.
Universell utforming av bibliotek Erfaringer fra en kartlegging i Østfold Anne Berit Brandvold Spesialbibliotekar Østfold fylkesbibliotek Rosfjord Strandhotell.
BOLIG OG ARBEID? Bolig betyr Alt! Av Laila Bakke-Larsen.
HVA, jobber det kommunale rådet i – Vikna med ?. Rådets sammensetning Vi er fem medlemmer i rådet. Fire fra bruker organisasjoner og en valgt politisk.
Bakgårdsmuligheter Skal vi ha sykkelbod? (i kjeller eller bakgård)
Universell utforming Drammen
Universell Utforming = ÅPEN BY De folkevalgtes rolle i arbeidet med et samfunn for alle.
LDO sine verktøy for bedre likestillingsarbeid
Likestillings- og diskrimineringsombud Beate Gangås
Toril Bergerud Buene Deltasenteret
Kjøreskinner fra.
 Den universelle vegen videre Hvordan få gode integrerte løsninger.
Undersøkelse om undervisningsmateriell for psykisk helse
Eksempler til sjekkliste
Foreldre- undersøkelse 2011 BARNEHAGE. Det var 52% som svarte på undersøkelsen! Grafen under viser snittet på hvert spørsmål, i en skala fra 1-6 hvor:
Digitalt prosjektrom og samarbeidsteknologi Muligheter for meningsskaping og relevans i et «kombinert klasserom» Jorunn Thortveit og Hans Erik Bugge IGIS.
OVERGANG TIL UNGDOMSSKOLEN
Gautesete SKOLE Kunst og Håndverk skoleåret Trinn
Diskriminerings- og tilgjengelighetsloven Universell utforming Seniorrådgiver Eli Knøsen Klepp
Byggeår 1985 Sokkeletasje er i skrånende terreng, med fyllmasse der bakre del mot fjell er fylt helt opp. Jeg har lite informasjon om hvordan massene er.
Ringerike kommune ALS-seminar oktober Park Inn Hotell, Gardermoen Ergoterapi, tilrettelegging og velferdsteknologi Kari Hidem Sætre,
Overskrift her Tekst, figur, bilder etc.. Kommunens ansvar Helsestasjoner Skolehelsetjeneste Allmennlegetjenesten Pleie/omsorgstjeneste Miljørettet helsevern.
Befaring – Ytre Vikna Vindmøllepark 19. oktober
Flytkningsituasjonen – en beredskapsutfordring? Per Ketil Riisem Seniorrådgiver samfunnssikkerhet og beredskap Trondheim kommune.
Mobbing Handler om gjentatt fysisk eller psykisk plaging, enten i form av åpne angrep eller utfrysing.
Festivalopplevelser Brukerperspektiv på festival.
Skole med flerbrukshall og kulturdel Bruttoareal: m 2 (Fortsatt kan det bli små endringer) 1.
Ble startet etter en inspirasjonsreise til Uganda i 2007 IRC i 104 C, Ole Romslo Traasdahl så hvilket enormt behov det var for rent drikkevann, og dro.
Overskrift her Tekst, figur, bilder etc.. Fylkeskommunens ansvar Tannhelsetjenesten Hjelpemiddelsentraler Videregående skoler.
MÅNEDSBREV FOR TYRIHANS OKTOBER 2015 Høsten har så langt vært ganske så flott, med flere dager med sol og lite vind. Da er det litt vanskelig for barna.
Nyhetsbrev fra Bevegelse Velkommen som leser av tredje utgave av vårt nyhetsbrev. Vi håper det faller i smak! så ny informasjon. 03/17.
OVERSIKT OVER BUSSER ROGALAND - TRAVEL Mercedes E Klasse
Aspåsen skole og Bodø kulturskole Foreldremøte
Fastmonterte hjelpemidler i bolig
KRAV OM HEIS I BYGGVERK TEK10 § 12-3
UTBYGGING OG ORGANISERING Skuleåret
Skole- hjem samarbeid.
Evaluering fra samarbeidsgruppemøte
Menneskerettigheter Før man går i gang med selve presentasjonen som er forløperen til IGP (individ-gruppe-plenum) arbeidet der elevene selv skal lage rettigheter.
Fag / tema Digital kompetanse som støtte og verktøy i ulike fag på ulike trinn Trinn 3.trinn og oppover Elever skal få trening i å se mulighetene ved å.
Verdiøkning.
Å være trist Spør elevene om hvorfor de tenker denne jenta er trist.
Modul 1 – Dynamisk kartlegging
Tittel Å være redd Eliessa Rivas Oslo
Forside/oversikt Fag / tema Kunst og Håndverk Trinn Ungdomstrinnet
Psykevettreglene Bær ikke på tunge tanker alene. Søk hjelp i tide, det er ingen skam å be om hjelp. Verdensdagene.no.
SAMM Systematisk Arbeid Med Motivasjon i barneskole
Velkommen til SFO Høvik Verk skole
Forside/oversikt Fag / tema Naturfag Trinn 4.trinn
Formannskapet
Foreldremøte SFO høsten 2019
MÅNEDS-/ INFOBREV FOR TYRIHANS august 2018
Utskrift av presentasjonen:

Befaring – Austafjord Oppvekstsenter og SFO/ Barnehage >10 klassetrinn – 45 elever – 27 barn i sfo/barnehage -10 lærere 1

Vår befaring ved Austafjord Oppvekstsenter – var nedslående. Vår befaring startet med å vise at skolen, ikke er tilgjengelig for mennesker med rullestol, rullator etc. Rampe er gammel og utslitt, må restaureres ! Inngangsdør, mangler el. dørpumpe – og har for høy dørterskel. Dør innenfor er og tung, og må kobles på el. døråpner. 2

Skolen har ikke eget HC handikap toalett – heller ikke egne toaletter for personalet. Toalett som kan brukes som HC toalett, ligger i kjeller etasjen ! Dette toalettet er ikke optimalt HC toalett – og mangler også merking om at dette er et HC toalett ! 3

Adkomst til lærerrom – er meget vanskelig. Spesielt for rullestol bruker. Tung dør, inn til gang – stigning på denne «rampe» er for bratt. Inngangsdør inn til lærerrom er tung. Begge dører må få el. åpning. 4

For å komme til toalettet som fungerer som HC toalett, må du enten gå ned en smal og bratt trapp – eller gå ut og rundt skolen og inn til biblioteket. Men her er døren for tung å åpne, så her må el. dørpumpe også monteres – samt at dør innenfor hoveddør er for smal for rullestol. 5

Bilde av dør, inn til bibliotek – denne er for smal ! Samt at innenfor denne døren, er det plassert en utstilling av bøker på et bord  6

Adkomst mellom etasjene, kan kanskje ordnes med heis – plassert der inngangsdør til bibliotek er ………. 7

SFO og Barnehage Også her er det ikke tilgjengelighet for alle – det mangler el. døråpner, dørstokk er for høy, samt at det er en alt for myk dørmatte på innsiden av døren. Rullestol med små hjul, får problemer innenfor hoveddøren. 8

Adkomst til SFO / Barnehage, er foruten ikke godkjent hoveddør – trapp fra hovedetasjen. Heller ikke i SFO / Barnehage - er det egne HC toaletter. Vi fikk opplyst at ventilasjon ikke fungerte – dette er betenkelig med tanke på astmatikere og allergikere. Med hilsen for Rådet for likestilling av funksjonshemmede i Vikna Aage Haukø og Arve H. Nordahl 9