Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Formannskapet 19.03.2019.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Formannskapet 19.03.2019."— Utskrift av presentasjonen:

1 Formannskapet

2 Informasjonsplan

3 Informasjonsplan

4 Plan og byggekomite Otta Skole
Workshoper med følgende tema er gjennomført: Ny læreplan/fagplaner Elevareal Spesialrom Fellesareal, personal Pedagogisk personal Grunnlag for rom og funksjonsprogramm

5 Plan og byggekomite Otta Skole
Rom og funksjonsprogram (RFP): Avklarende studietur til nye skolen i Nordre Ål som har vert et referanseprosjekt fra oppstarten. Befaring viste gjennomgående fokus på arealutnyttelse med minimalt gangareal, sambruk og organisering (ingen lager, bruk av skap). Disse tankene og tar vi med oss nå i konkretiseringen av RFP som er grunnlaget for bestilling til konsulent (ARK)

6 Plan og byggekomite Otta Skole
Entrepriseform: Lhmr kommune benyttet samspillsentreprise på prosjektet med Nordre ål. Sel kommune har ingen erfaring med slike entrepriser men vurderer dette opp mot andre entrepriseformer (totalentreprise, generalentreprise, delte entrepriser). Entrepriseform avgjørende for videre prosjekteringsarbeid, gjennomføringsmodell og resultat. (detaljeringsgrad, personalressurser, risiko, økonomi ) Kommunal eiendom gjør vurdering av entrepriser for å få avklart dette så snart som råd.

7 Plan og byggekomite Otta Skole
Representanter for Sel kommune (Jostein, Per Ivar og Kristin) fikk en presentasjon av Norconsult sin «skoleavdeling» i Bergen. De presenterte sin kompetanse og arbeidsmetoder med hovedfokus på den viktige «tidlig-fasen» i prosjektene for å få et riktig grunnlag for RFP. Fikk bekreftet at Sel kommune har jobbet «riktig» med grunnlaget da arbeidet Norconsult ønsket å bistå med allerede i svært stor grad er ferdig utført.

8 Plan og byggekomite Hall
I utredningsarbeid oppvekst ligger det til grunn at en ny hall bygges inntil eller nær eksisterende hall. Funksjonene/arealene til «minimumsarealet» er her beskrevet og har dannet utgangspunktet for arbeidet. I tillegg er det etter avklaring i styringsgruppen også lagt inn arealer som skal erstatte funksjoner i dagens samfunnshus som må saneres.

9 Plan og byggekomite Hall
I plan og byggekomite (PB) var det enighet om at ny hall måtte bygges inntil eksisterende hall med tanke på gjennomføring av større arrangement og øket tilgjenngelighet/ sambruk. PB synes den beste løsningen på plassering av ny hall var og vri den nye hallen 90° i forhold til eksisterende hall, for å få avstand til nærliggende bygninger. Den nye hallen er skissert med takhøyde på 9m istedenfor 7m for å ha mulighet til å f.eks. nasjonale arrangement. (Ekstra tilskudd på 1,0mill. ) Plassering av funksjoner er skissert på neste bilder.

10 Plan og byggekomite Hall
Tredje utkast til skisse

11 Plan og byggekomite Hall
Tredje utkast til skisse (plan 1)

12 Plan og byggekomite Hall
Tredje utkast til skisse (plan 2)

13 Plan og byggekomite Hall
Tredje utkast til skisse

14 Plan og byggekomite Hall
Tredje utkast til skisse

15 Plan og byggekomite Hall
I skisse 3 inneholder 1.etg kun idrettshall, aktivitetshall, garderobeanlegg for hallene, samt vestibyle, publikumstoalett og transportareal (ganger, trapper og heis). Grunnflaten på disse funksjonene slik det er skisser er ca 26oom². De andre funksjonene er plassert i 2.etg over garderobeanlegget. Gulvarealet i 2.etg blir ca 750m² der deler av dette arealet kan bli disponibelt/tillegsrom til andre funksjoner.

16 Plan og byggekomite Hall
Areal og romprogram i skisse 3 vil kunne utløse inntil 14,7 millioner i tippemidler (inkludert skissert programsatsingsmidler til aktivitetssal inntil 1,0 mill)

17 Plan komite infrastruktur
Trygg skolevei Gang- sykkelvei Skoleskyss (Buss, taxi, «kiss and ride») Parkering Vann, avløp, overvann Fjernvarme/Biovarme El-kabler og fiber

18 Plan komite infrastruktur
Problemstillinger Etablere bussoppstillingsplass på en arealeffektiv måte Kryssing av Skansen Sikker gang- sykkelvei (til/fra buss, langs Skansen, kryssing av GS ) Omlegging av høyspent kabler, nye trafostasjoner, fjernvarme, fiber og VA

19 Plankomite infrastruktur

20 Plankomite infrastruktur

21 Plankomite infrastruktur

22 Plankomite infrastruktur

23 Plankomite infrastruktur

24 Plankomite infrastruktur

25 Plankomite infrastruktur
VA-kart

26 Plankomite infrastruktur
Kart over fjernvarmerør og el-kablar

27 Plankomite infrastruktur
Kart over fiberkabel


Laste ned ppt "Formannskapet 19.03.2019."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google