Flytte på hybel 1P-Y KKG Høsten 2011. Hei! Jeg heter Cecile og skal flytte på hybel. Hybelen ser trist ut, så jeg har bestemt meg for å pusse opp. Jeg.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Matematikk hver dag Hvordan kan vi bruke dagliglivet til å gi
Advertisements

Nettverksamling i matematikk
Del 2: Personlig økonomi.
Skedsmo 12. november 2009 Tonje Hilde Giæver
Nordby skole NASJONALE PRØVER Informasjon til SU og FAU
Geometrioppgave for 4.klasse
FYR – yrkesretting og relevans Jessheim videregående skole
VG1: matematikken i kunnskapsløftet
Del 2: Personlig økonomi.
Den digitale dimensjonen i fagplanen for matematikk i vgs
Hva klarer jeg? 1P eller 1T ? Hva trenger jeg?.
Veiledet matematikk.
Læreplan VG1T og VG1P - Hva er nytt?
Læreplaner i matematikk
TALL I ARBEID Lærebok ● Elevnettsted ● Lærernettsted.
LÆREPLANEN Matematikk Vg2 – hovedprinsipper. Struktur (fra
Boligprosjektet-case for 10`ende klasse
Bygg en by. Tverrfaglig 4 ukers oppgave i matematikk og kunst og håndverk beregnet for 8. Klasse.
Lyst til å prøve noe nytt, noe annerledes? En skole uten eksamen eller karakter Mer enn 300 fag å velge i Internatliv Utstyr tilgjengelig døgnet rundt.
Lysåpning og senteravstand
Fagdag på DH: Stilhistorie – vg1
Funksjoner og GeoGebra Velkommen !
Matematikk 1 A2A / A2B 11. september 2009
Læreplan K 06 Utdanningsdirektoratets læreplan s er matematikk
Funksjoner og didaktikk
-bruksområder og egenskaper
Algebra Vår 2009 = 72∙41 A1A/A1B.
M4s ønsker (Tema: måling og statistikk)
M4s ønsker (Tema: måling og statistikk)
Om Kunnskapsløftet Gjennomgåande opplæring. ”Grunnopplæringa”.
Matematikkens Hva? Hvordan? Hvorfor?
Geometri Former og figurer.
LUT2, høst 2008 Høgskolen i Vestfold
Statistikk M4 Mandag 20. april 2009.
Emne C: Praktisk bruk av matematikk Klepp ungdomsskule.
Statistikk og sannsyn Analysere statistiske data og vise kjeldekritikk Drøfte ulike dataframstillingar og kva inntrykk dei kan gje Kjelde: Den norske foreininga.
Foreldreskole i matematikk - Du utgjør forskjellen! Eirin Anette Ekeberg
Case 3: På tur. På tur Rødstrupen barnehage skal ta de eldste barna (4-6 år) med på en dagstur til Bergstølhytta på Kulia. I denne oppgaven må dere løse.
Den grunnleggende ferdigheten å kunne regne Introduksjon.
Oppgave:  Regn ut = ? Gå i gruppe på 3. Forklar hva du har gjort, hvordan du har tenkt, hvorfor blir det riktig? Har dere ulike strategier?
MATEMATIKK Åmot ungdomsskole Erfaringer -Vurdering -Karakterer -Ulike mål -Hva kan hjemmet bidra med? -Oppgave fra prøve i matematikk 8. trinn.
Yrkesfagmatematikken i kunnskapsløftet Valgmuligheter Lærebøker Utfordringer.
ØKONOMIDELEN 1P KOMPETANSEMÅL: Gjøre rede for og regne med prisindeks, kroneverdi, reallønn og nominell lønn og beregne inntekt, skatt og avgifter. Vurdere.
DEN ELEKTRISKE VERDA Elektrisk energi: Kor mykje vi bruker Korleis vi kan spare energi Korleis vi kan bruke elektrisk energi på ein sikker måte Korleis.
Agenda: Gjennomgang med tips Spørsmålsrunde Gruppesamtaler.
Kapittel 2. Familie og forbruk Del 1: Individ og samfunn Denne delen skal hjelpe elevene til å nå følgende kompetansemål i læreplanen: 2a definere sentrale.
Proporsjonale storleikar -finne og utnytte eigenskapane til proposjonale, omvendt proposjonale, lineære og kvadratiske funksjonar og gje døme på praktiske.
Tverrfaglig oppgave TIP/Matte. TIP KompetansemålMatte Kompetansemål  måle trykk, temperatur og mengde i forhold til en arbeidsoppgave og vurdere måleresultatet.
Vi flaskar til! -med brøk  Rik oppgåve!. MÅL Rekne med brøk, utføre divisjon av brøkar og forenkle brøkuttrykk. (Repetisjon/ aktivere forkunnskapar)
Sannsynlighet. Fra LK trinn planleggje og samle inn data i samband med observasjonar, spørjeundersøkingar og eksperiment representere data i tabellar.
Økonomi Gjere berekningar om forbruk, bruk av kredittkort, inntekt, lån og sparing Setje opp budsjett og rekneskap ved å bruke rekneark og gjere greie.
En samarbeidsdag om FYR ved Kalnes vgs, 1bata 1.april 2016.
Den grunnleggende ferdigheten å kunne regne i samfunnsfag Del av etterutdanningstilbud i den grunnleggende ferdigheten å kunne regne i alle fag Utarbeidet.
Motivasjon og læring gjennom aktivitet Et inquiry- og casebasert opplegg for 1P og 1PY Marit Kalstø og Tor Arne Mjølund Kristiansand katedralskole Gimle.
FamiliematematikkFamiliematematikk ”Verda er full av matematikk”
Økonomi LUT2, høst 2008 Høgskolen i Vestfold. Økonomi er et område der matematikk anvendes. En situasjon modelleres matematisk, og matematiske verktøy.
Bilde inn Forslag til justerte læreplaner for 1P, 1T, 2P og 2T.
Driftsbudsjett og regnskap
Sinus 1P Sinus 2P Sinus 1P-Y Trondheim, 6. mai 2014.
Kapitalbehov og finansiering
Personlig økonomi For DEG som er ung i dag!!.
Opplæringsplan i basiskunnskap matematikk
Kapittel 3 Diskontering Tillegg
Oppgåve 7 Lotte kjøper ein telefon til 5000 kr inklusive 25 % meirverdiavgift. Kor mange kronar utgjer meirverdiavgifta? Kryss av for rett svar.   250.
Funksjonar i dagleglivet
Bedre gjennomføring i matematikk
Foreldremøte 4.kl. tysdag 25.sept. 2018
ØKONOMIDELEN 1P KOMPETANSEMÅL:
- Likninger/ulikheter og konstruksjon
Proporsjonale størrelser
Utskrift av presentasjonen:

Flytte på hybel 1P-Y KKG Høsten 2011

Hei! Jeg heter Cecile og skal flytte på hybel. Hybelen ser trist ut, så jeg har bestemt meg for å pusse opp. Jeg har et budsjett på 3500 kr. Dere skal nå hjelpe meg med oppussingen, og passe på at jeg ikke bruker mer penger enn jeg har råd til.

Her ser dere hybelen min. Dere skjønner sikkert at den trenger en oppfriskning. Jeg har mange idéer. Her er noe av det jeg har lyst til å gjøre: Male vegger og tak Tapetsere veggen over senga Kjøpe nye gardiner

Hybelen min er ikke stor. Her ser dere en tegning som kan hjelpe dere i planleggingen. Høyden fra gulv til tak er 2,40 m Vinduet måler 1,30X1,20 Døra 2,10X80

I går tok min venninne Mathilde og jeg oss en tur i butikken og sjekket ut maling. Veggene skal ha to strøk maling, og vi har tenkt å bruke denne malingen:

På priz.no finner jeg følgende priser: Når deg gjelder takmalingen, fikk jeg anbefalt å bruke Easy Clean. De sa jeg kunne regne med at den hadde like god dekkevne, også her vil jeg bruke to strøk maling.

Jeg elsker retrostilen og har funnet en dyr tapet som jeg bare MÅ ha. Prisen per rull er kr. 700 og hver rull inneholder 10m. Jeg har aldri tapetsert før, men jeg vet at det er viktig å ta hensyn til mønsterbredden når en skal bestille.

Dere skal nå: Sette opp et budsjett for oppussingsprosjektet til Céline Pass på å ta med regnestykkene og eventuelle skisser/tegninger som ligger til grunn for hver beregning. Alle skal kladde alle oppgavene. I tillegg vil vi ha en felles innlevering. Det gis en felles karakter for caset. Tidsbruk: 3 uker Kryss av de læreplanmålene dere har jobbet med i denne oppgaven. Dere skal levere budsjett med beregningsgrunnlag og tabell med læreplanmål til oss i løpet av fredag 9. september.

I denne oppgaven har jeg jobbet med følgende læreplanmål (kryss av) HovedmålLæreplanmål Jobbet med? Tal og algebra gjere overslag over svar, rekne praktiske oppgåver, med og utan tekniske hjelpemiddel, og vurdere kor rimelege resultata er. tolke, tilarbeide, vurdere og diskutere det matematiske innhaldet i skriftlege, munnlege og grafiske framstillingar tolke og bruke formlar som gjeld daglegliv, yrkesliv og programområde rekne med forhold, prosent, prosentpoeng og vekstfaktor behandle proporsjonale og omvendt proporsjonale storleikar i praktiske samanhengar Geometri bruke formlikskap, målestokk og Pytagoras’ setning til berekningar og i praktisk arbeid løyse praktiske problem som gjeld lengd, vinkel, areal og volum rekne med ulike måleiningar, bruke ulike målereiskapar, og vurdere målenøyaktigheit tolke og framstille arbeidsteikningar, kart, skisser og perspektivteikningar knytte til yrkesliv, kunst og arkitektur Økonomi rekne med prisindeks, kroneverdi, reallønn og nominell lønn gjere lønnsberekningar, budsjettering og rekneskap ved hjelp av ulike verktøy berekne skatt og avgifter undersøkje og vurdere forbruk og ulike høve til lån og sparing ved hjelp av nettbaserte forbrukarkalkulatorar