Stiftet 3. Mars 1920 En aktiv samfunnsdeltaker og samfunnsbygger i over 90 år Strategi 2011- 2013 Fana IL Fotball Strategi – Målsetninger - Tiltak.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
MIF Toppfotball Elitelag 2014
Advertisements

Forus & Gausel IL.
Frafall og rekruttering av kvinnelige trenere, ledere og dommere Hege Leirfall Forbundsstyret NFF.
Ski IL Innebandy Virksomhetsplan Ski IL Innebandy n3sport.no/bandy/ski facebook.com/SkiIlInnebandy Arbeidsdokument.
Klubbutvikling NBBF Torunn Ytrehus 2012.
Ungdomstrinnet VBK.
Klubbintern utdanning av dommere til barne- og ungdomsavdeling Hinna Fotball har i dag: Sportslig Utvalg uten interesse for dommere. Spillerutvikler og.
Strindheim håndball Elite
AFK Sportslig Plan ”Sånn gjør vi det i AFK” Sportsplan AFK.
A-LAGET 2008.
Stormøte 02.november Klubbesøk 26.august 2009.
Grei - så mange som mulig så lenge som mulig Utdanning og kompetanse i SF Grei GREI HVOR DET ER GODT Å VÆRE HVOR DET ER GODT Å LÆRE.
Fotball for ungdommen Høyreklikk for “full screen”. Bruk entertasten for å komme videre.
Referat Klubbseminar IL Trio
STRATEGIPLAN 2012– 2015 Skreia IL - aktivitet i sentrum
Kartlegging Toten HK`s visjon : Virksomhetsidé Analyse Overordnet mål
Stormøte i Bødalen.
Strindheim IL håndball Elite
Oppsummering fra work-shop mellom hovedstyret og styrene i håndball og fotball Verdiene våre Virksomhets- ideen Visjonen vår Lokal- miljøet Idrettslig.
Romolslia Sportsklubb. Stiftet 1975 som Center Ballklubb Skiftet navn til Romolslia Sportsklubb ca 1990 Ca 100 aktive spillere i 8 lag, hovedvekt på medlemmer.
VISJONER OG MÅL På Skoppum er det alltid gøy og trivelig å spille fotball! VISJON.
Bli medlem i ”Nordstrand Håndball”
Kvalitetsklubb – NFF regi
Sammenslåing Soon IF med HSV Fotball
Spiller-/foreldremøte høst -14 Med blikk for de beste og rom for alle.
Skap et godt idrettsmiljø. Innhold i modulen Innledning – Hensikt og mål med modulen – Miljø- og personfaktorer For utøverne – Metoder for et utøvermøte.
Grovplanlegging Evaluering av inneværende sesong:
Skap et godt idrettsmiljø i klubben din - Gjennomføres av trener eller leder For styret.
Velkommen til infomøte «Prosjekt 1.div kvinner». 17:00 – 17:10 Orientering om prosjektet 17:10 – 17:30Hva bidrar AFK med? 17:30 – 17.50Hva bidrar LSK.
Der alle har glede av å være Referat Trenerforum 3. november November 2012.
VEDLEGG 1 til Virksomhetsplan for Hobøl IL - Handlingsplan årsmøteperioden 2015 Organisasjon og ledelse. Delmål: Gjøre organisasjon og aktivitetene synlig.
Velkommen til oppstartmøte Klubbutviklingsprosess A3.
Kvalitet i Trener – spiller relasjonen. Erfaringsbasert Fagleder Utviklingsavdelingen TFK(2014) Spillerutvikler 13 – 16 år TFK(2011) Spiller og trenerutvikler.
HK Trøgstad 97 Strategiplan.
Medlemsmøte DF-02 Lørdag 10. november 2007 Clarion Royal Christiania Hotell Utviklingsprogram for klubbene i 2. divisjon menn.
Verdier i Lier IL Fotball Oppsummering fra verdimøte
FORSLAG TIL VERDIGRUNNLAG IL HOLEVÆRINGEN (utdrag av versjon 3 med innspill fra undergruppene) ÅRSMØTE ILH SVENDSRUD 01 MAR 10.
1 Stavanger Tennisklubb Et av Rogalands største og sterkest voksende idrettslag Sportslig utvikling 2008.
TRØNDELAG FOTBALLKRETS Norges ledende fotballkrets
Melhus Fotballakademi SPILLERUTVIKLINGSTEAMET
Barnefotballseminar 2015 Trondheim 26.april 2015.
Stjørdals-Blink Fotball Informasjon Krav og forventninger.
Oppsartsmøte Byåsen IL. ALLSIDIG TRENING, HVA ER DET? Finnes ingen regler Treningen i seg selv er lite forutsigbar Må være motiverende og utfordrende.
Stiftet 3. Mars 1920 En aktiv samfunnsdeltaker og samfunnsbygger i over 90 år Fana IL Fotball Holdnings kampanje 2013.
Fossum Fotball jenter 2001 Sesongen Fossum Fotballs Føringer Sportsplan Retningslinjer for barnefotball Hospitering.
Bli medlem i ”Nordstrand Håndball” fra Ballskolen til Elite !
FAIR PLAY. Fair Play - et ansvar for hele fotballfamilien - spillere, trenere, ledere, foreldre, publikum og media Troms Fotballkrets er blant Nord-Norges.
Handlingsplan Plogen Skiklubb GØY PÅ SKI FOR ALLE!
Elverum Fotball Kvalitetsklubbprosjektet
Dommerkontaktmøte 22 mai Status påmelding Per 18 mai er det påmeldt 455 dommere. fortsatt mangler det påmelding fra flere klubber, anslagsvis 50.
FLØY IL Fløy IL Struktur og Ansvarsforhold. FLØY IL Fløy trenger retningslinjer som beskriver ansvarsforholdene til de enkelte styrer  Mange mennesker,
KLUBBEN FOR ALLE. VÅR VISJON FL Fart – «klubben for alle på og utenfor banen» Fart jobber bevisst med holdningsskapende arbeid, og tenker Fair Play på.
Løvenstad FK -på lag med lokalsamfunnet for et bedre oppvekst-og nærmiljø Spilleren i fokus – laget i sentrum - klubben i hjerte.
Spillerutvikling – samarbeid på tvers av klubber. Kan vi bidra til flere:Og samtidig beholde flere:
Løvenstad FK -på lag med lokalsamfunnet for et bedre oppvekst-og nærmiljø Spilleren i fokus – laget i sentrum - klubben i hjerte.
Vi skal videre! ”Fra Herdbana til AMFI Moa Stadion!”
Strategiplan
Skeid ungdomsavdeling
Hvordan står det til med…
Klubben for alle.
Klubbutvikling 3. SAMLING (KVINNEPROSJEKTET).
Foreldremøte 29. sept 2016 Team J-2003.
Spiller-/foreldremøte høst
LANGHUS IL FOTBALL Trenerforum 26. oktober 2017
Karate seksjonen Visjon: Verdier: Vi skaper vinnere/mestring!
IL SKJALG Virsomhetsplan.
Spørrebibliotek Hvordan står det til med…
Med fokus på barnas beste…
MÅLSETTINGER GRESVIK IF
Hospitering i Smørås IL.
Utskrift av presentasjonen:

Stiftet 3. Mars 1920 En aktiv samfunnsdeltaker og samfunnsbygger i over 90 år Strategi Fana IL Fotball Strategi – Målsetninger - Tiltak

Strategi Visjon Fana IL Fotball skal ha et bredt tilbud til sine medlemmer og derigjennom gi mulighet for det enkelte medlem til å utvikle seg både sportslig og sosialt. Misjon..gi alle som ønsker det muligheten til å spille fotball på sitt nivå. Verdier Glede Fellesskap Trygghet Handlekraft Hjørnesteinene i Fana IL Fotball

Strategi Fana IL Fotball skal være ledende i Bergen Sør på spillerutvikling, for å utvikle spillere til eget A-lag og for klubber i toppfotballen. 2. Toppen av 2. divisjon for A-lag herrer og 1. div kvinner når klubbens fundament både sportslig, administrativt og økonomisk er tilstede. 3. For aldersbestemte satsingslag er målsettingen best mulige sportslige resultater uten at dette i vesentlig grad går ut over målsetting 1 om spillerutvikling. I enkelte turneringer kan resultatmål prioritereres. 4. Ha et breddetilbud som utvikler spillere og lag og som motiverer barn og ungdom til å spille fotball gjennom hele oppveksten

Strategi  Sportsplan skal oppdateres og gi retningslinjer for den sportslige aktivitet på alle nivåer  Spillerutvikling  Gjennom egne lag og –grupper skal Fana IL Fotball gi tilbud til medlemmer som innehar et spesielt talent. Målsettingen skal her være å utvikle den enkelte spillers talent maksimalt og dermed bidra til tilførsel av egne spillere til klubbens A-lag både på dame og herresiden, samt for lag i høyere divisjoner.  Legge til rette for at de største talentene får mest mulig optimale rammer for videre utvikling  Sportskoordinator skal løpende vurdere behov for etablering av spillerutviklingsgrupper/ elitelag for å sikre at en ivaretar sportslig utvikling av spillere med spesielt talent.  Skape arenaer for økt aktivitet med god kvalitet på tvers av lag og årsklasser  Sportskoordinator skal sammen med trenere for bredde- og elitelagene utvikle hospiteringsordninger som sikrer at enkeltspillere får utfordringer som bidrar til optimal utvikling av spillernes talent.  Utvikle en fotballkultur med fokus på treningsvilje og utnyttelse av ressurser i Fana IL.  Fastsette minimumskrav til trenerkompetanse for trener av satsingslag.  Skape bedre forhold,mellom topp og bredde (A-lagspillere som ”gjeste trenere”)  Videreutvikle sportslig støtteapparat – trenere, fysioterapeut, lege

Strategi  Sportslige målsetninger A-lag  Gjennom bedret spillerutvikling få frem enere som kan heve nivået når de blir A-lagsspillere  Skape økonomisk grunnlag for videre satsning – stå på egne ben. Både for å kunne beholde spillere, men også for å kunne ha noen etablerte som viser ungdommen vei.  Få best mulig rammebetingelser rundt A-lagene ut i fra tilgjengelige ressurser (økonomi / menneskelige).  Få økt menneskelige ressurser som involveres mot A-lagene  Satsingslag  Ha trenere med stort engasjement og god faglig kompetanse.  Skape gode relasjoner mellom lagene i forhold til hospitering, oppfølging++, jfr. også spillerutvikling  Breddelag  Det skal utvikles gode bredde tilbud i alle aldersklasser for å motivere barn og ungdom til å spille fotball gjennom hele oppveksten.  Skape gode rammer for breddelagene, slik at alle som ønsker å spille fotball i Fana har et godt tilbud både sportslig og ikke minst sosialt.  Dette gjøres gjennom å få engasjert spesielt foreldre men også andre ressurspersoner til å bidra til inn mot lagene

Strategi  Utvikling av trenere  Motivere trenere og ledere på alle nivåer til utvikle egen kompetanse via kurs/samlinger i regi av klubb, HFK og NFF  Iverksettes aktiviteter som gjør trenere for alle klubbens lag i best mulig stand til å utføre en tilfredsstillende trenergjerning.  Sørge for at det er gode hjelpemidler til bruk for trenere og som danner basis for trening og trenerutvikling på alle nivåer.  Oppfølging av trenere for å sikre god forståelse av øvelser og treningsopplegg

Strategi Fana Fotball skal jobbe aktivt for å videreutvikle baner og anlegg, slik at klubbens medlemmer skal kunne drive sin aktivitet i trygge omgivelser og ha tilfredsstillende tilgang til og kvalitet på de anlegg en benytter. TILTAK:  Fana IL Fotball skal aktivt jobbe for å få realisert ny reguleringsplan for Nesttun Idrettsplass  Få orden på trafikk og parkeringsforholdene ved Nesttun Idrettplass, slik at klubbens medlemmer kan ferdes trygt til og fra trening.  Ny 7’er bane  Få området totalt sett utviklet slik at det fremstår som en helhet,, med muligheter også for uorganisert aktivitet  Fana IL Fotball skal aktiv jobbe med å få etablert ny bygningsmasse på Nesttun Idrettsplass som er gode og funksjonelle i forhold til den aktivitet som er på Nesttun Idrettsplass  Nye garderober, slik at det til sammen er 6 garderober + dommergarderober (Kommunalt ansvar)  Klubbhus med kontordel, møteromsfasiliteter og aktivitetssal..  Fana IL Fotball skal søke å sikre seg retten til nye baner som etableres innenfor klubbens naturlige nærområde.  For å ivareta baner, garderober, tribuner, klubbhus, kiosk, m.v. som klubben disponerer, skal Fana Fotball etablere vedlikeholdsprogram og -rutiner i samarbeid med Bergen Kommune som sikrer klubben et tilfredsstillende anleggsområde og medlemmene et godt og trygt treningsmiljø.

Strategi Fana IL Fotball skal iverksette aktiviteter som bidrar til å øke medlemmenes og deres foresattes ønske om og vilje til å engasjere seg i deler av klubbens drift. Skape en klubbidentitet som bidrar til at man er stolt av å være medlem i Fana IL Fotball. Klubbhuset skal stå sentralt i utviklingen av et “nærmiljø” hvor medlemmer og deres foresatte i større grad identifiserer seg med klubben og hvor Nesttun Idrettsplass blir en naturlig samlingsplass for organisering av og utvikling av sportslige og sosiale aktiviteter. TILTAK  Definere aktuelle prosjektgrupper og gjennom disse søke å engasjere mennesker med kompetanse og vilje til å påta seg begrensede arbeidsoppgaver.  Kartlegge kompetanse i foreldregruppene i forbindelse med medlemsregistrering.  Årlig avholde “Åpent medlemsmøte” for å informere om klubbens drift og knytte flere ressurspersoner til klubben.  Ha kick-off møte hvert år med trenere, ledere og dommere  Bidra til at våre medlemmer i størst mulig grad benytter klubbens kolleksjon ved trening og kamper. Dette må gjøres både gjennom klubbens utstyrsordninger og medlemskjøp hos utstyrsleverandør..

Strategi Fana Fotball skal etablere et dommermiljø som motiverer flere av klubbens medlemmer til å ta dommerkurs, samt bidra til at klubbens dommere ønsker å videreutvikle seg. TILTAK:  Fana IL Fotball skal i samarbeid med HFK og samarbeidsklubber videreutvikle samarbeidet vedr rekruttering og oppfølging av dommere. Dette skal bidra til et større miljø og tilførsel av flere ressurser til dommerutvikling.  Dommerkoordinator skal følge opp og rådføre klubbens dommere samt bidra til at den enkelte dommer får utfordringer som stimulerer til videre satsning  Dommerne skal gis rammebetingelser gjennom utstyr, dommergodtgjørelse og samlinger som bidrar til at flere motiveres til å begynne og dømme og satse på dømming over tid.  Definere måltall og kvalitet/nivå på dommerutvikling i klubben

Strategi  Fana Fotball skal til enhver tid ha en egenkapital som er tilfredsstillende i forhold til klubbens aktivitetsnivå.  Klubbens aktiviteter og sportslige ambisjoner skal utvikles i takt med klubbens økonomiske stilling og være basert på langsiktighet og et trygt økonomisk fundament.  Klubbens økonomiske drift skal være basert på nøkternhet og liten grad av usikkerhet i årlige budsjetter. TILTAK:  Budsjett utarbeides og følges opp i detalj på gruppenivå.  Prise klubbens tilbud slik at en sikrer et trygt økonomisk fundament.  Videreutvikle rutiner for innkreving av kontingent og treningsavgift.  Arbeide aktivt for å knytte til seg flere samarbeidspartnere / sponsorer

Strategi Spillerutvikling Sportslige resultatmål Breddefotball Økonomi Anlegg Sosialt Mulighetsrom Status 2010 Mål 2013

Strategi Styret Administrasjon -Daglig leder -Forretningsfører -Admin.sekretær Årsmøte Dommerutvalg Klubbutviklings- utvalg Barne- og ungdomsutvalg Toppfotballutvalg Kontrollkomite Bredde Seniorfotball Anlegg Klubbhus

Strategi – en klubb å være stolt av!