Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Prester optimalt med intelligent restitusjon! Ved Geir Føleide Distributør Skandinavia.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Prester optimalt med intelligent restitusjon! Ved Geir Føleide Distributør Skandinavia."— Utskrift av presentasjonen:

1 Prester optimalt med intelligent restitusjon! Ved Geir Føleide Distributør Skandinavia

2 AGENDA 1) Hva er Restwise basert på? 2) Hva er produktet Restwise? 3) Modell av Markørene 4) Input: De forskningsbaserte spørsmålene 5) Hvordan kan trenerne bruke det? 6) Hvordan kan utøvere bruke det? 7) Demo av Restwise i bruk 8) Spesial tilbud

3 HVA ER RESTWISE BASERT PÅ? Ved hjelp av en bevis-basert forskning, grundig utprøvning av variable vektorer og en proprietær algoritme, har Restwise definert en patentsøkt løsning på spørsmålet som plager enhver utøver: «Trener jeg for hardt...eller ikke hardt nok?

4 HVA ER PRODUKTET? Restitusjonsverktøyet Restwise er en online-database (restwise.no) hvor utøver logger seg inn via pc eller mobil (applikasjon). Svarer på en serie med forskningsbasert spørsmål (tar ca 30 sek) hver dag, og får da en restitusjons score som vil kvantifisere kroppens restitusjons tilstand. Fordi programmet analyserer historikken din er det avgjørende at du bruker det daglig, slik at gode analyser kan gjøres. Det er også viktig at utøveren er ærlig og konsekvent i sine svar. Føring de første 2-4 ukene kan anses som en innkjøringsperiode På neste plansje ser du de 11 markørene som danner grunnlaget for å kunne gi en score på utøverens restitusjons tilstand Trenere kan ha en egen online-database med oversikt over restitusjonscoren på alle sine utøvere

5 kvantitative og kvalitative Restitusjons Score 90% Restitusjons Score 90% 2.Vekt 1.Hvilepuls 3.Søvn 4.Oksygen metning 5.Hydrering 6.Appetitt 7 Stølhet 8.Energi nivå 9. Humør 10. Velvære 11.Gårsdagens trenings prestasjon Målbart Kunnskap MARKØRENE I ALGORITMEN

6 UTØVERE Daglig restitusjon score Objektiv anbefaling på din treningsintensitet basert på din restitusjon score Bevisstgjøring rundt faktorene som påvirker din restitusjon Gir deg et objektivt mål på restitusjon som du kan bruke for å kvalitet sikre om du er der du ønsker å være i henhold til din treningsplanen. Du kan om du ønsker gå i dybden og se på utviklingen på de forskjellige spillerne i forhold til hver av de 11 markørene. SE VIDEO Hvordan kan du som utøver bruke Restwise:

7 RESTWISE I BRUK!

8 INPUT: Føres på PC eller APP

9 OUTPUT: Score basert på historikk

10 LAG Hver morgen får du raskt oversikt over restitusjon score på samtlige spillere. Varsling direkte på sms eller via mail ved avvik på følgende: (skade, sykdomstegn, dehydrering, ikke ført data eller ved lav restitusjonsscore) God oversikt over alle spillerne, og enkelt å sende mail til de ulike spillerne direkte fra listen Lese kommentarer om de har noen meldinger til deg Bevisstgjøring rundt faktorene som påvirker spillernes restitusjon Skjul resultatene for spillerne før kamp Ved store avvik på enkeltspillere, kan man sjekke ut årsak Gir deg et målbart verktøy for å se om spillerne er der du ønsker de skal være i henhold til planen. Ved behov kan du gå i dybden og se på utviklingen på de forskjellige spillerne i forhold til hver av de 11 markørene SE VIDEO Hvordan kan du som trener bruke Restwise:

11 TRENER PLATTFORM (Liste)

12 TRENER PLATTFORM (Innstillinger)

13 TRENER PLATTFORM (Diagram)

14 TRENER PLATTFORM (Alarmer)

15 EKSTRA UTSTYR OKSIMETER? I tillegg til restwise-online kan man kjøpe et oksimeter som gjør det raskt og enkelt å sjekke hvilepuls og oksygen metning i blodet hver morgen. Stikk fingen i oksimeteret og trykk på knappen så får du data etter 15 sek Se bilde neste illustrasjon for en bedre forståelse av bruken Alternativet er å ta puls manuelt eller ved hjelp av pulsbelte.

16 Ta kontakt om dere er interessert i å vite mer! Geir Føleide gfoleide@restwise.no 46780982 Gå inn på: www.restwise.no

17 1.Hvilepuls Sports vitenskapen har bekreftet sammenhengen mellom variasjon i hvilepuls og overtrening. Men denne koblingen er verken lett å forstå eller direkte korrelert. Problemet er at en forhøyet hvilepuls kan indikere trening stress, men det kan også bare bety at du hadde en tøff dag på jobben. For å komplisere saken, kan en forhøyet puls være et tegn på sympatisk overtrening, mens en dramatisk senket puls kan tyde på parasympatisk stress. Restwise analyser variasjoner i hvilepuls innenfor rammen av både din puls historikk og dine andre daglige registreringer. Algoritmen tar da utgangspunkt i den totale kompleksiteten og justerer beregningen deretter. Hvilepuls bør ideelt sett sjekkes under søvn eller om morgenen, før du står opp av sengen. Dag-til-dag variasjoner i hvilepuls på ca 5% er vanlige og vanligvis ikke forbundet med trøtthet eller stress. Imidlertid er økninger på mer enn 5% vanligvis rapportert i utmattet eller akutt over-belastede (sympatisk) individer.

18 2.Kroppsvekt Sport ernæringseksperter er enige om at hurtig tap av kroppsmasse går på kompromi med kroppens evne til å reparere seg selv under intens trening. Rask reduksjon av kroppsvekt oppstår som et resultat av væske og / eller substrat tap, som begge påvirker restitusjon og ytelse. Et akutt vekttap tap på 2% eller mer kan påvirke den kognitive og fysiske prestasjon. Regelmessig overvåking av kroppsvekten din før frokost kan hjelpe til med å optimalisere væske-og energibalanse, og føre til en mer effektiv restitusjon og prestasjon. Men bare det å veie deg hver morgen er ikke nok. Hvorfor? Fordi hydrering, type mat, regularitet, etc. kan alle påvirke daglig vekt. Restwise analyserer din registrering av kroppsvekt og ser den i sammenheng med de andre variblene (registreringene) og din historiske trend. På denne måten tolkes variasjonene innenfor et større bilde

19 3.Søvn Som vi alle vet, det er søvn... og så er det søvn. Som idrettsutøvere, har vi opplevd ettervirkninger av en hard konkuranse eller en tung blokk med trening: en urolig natt. Vi har også erfart den magiske følelsen som kommer etter flere dager med høy kvalitets søvn. Heldigvis er søvn en variabel som har blitt studert grundig i forhold til restitusjon. Allikevel er det ingen enighet om hva som er den "optimale" mengde søvn, men det eksisterer bred enighet om betydningen av søvn når det gjelder å reparere de skader som hard trening påfører. Mange spesialister på søvn anbefaler rundt 8-timer søvn. Når en idrettsutøver regelmessig sover mindre enn dette, er det mulig at restitusjonen vil bli negativt påvirket. Enten søvn volum, søvn kvalitet eller begge kan bli påvirket, noe som igjen kan undergrave utøverens restitusjons strategier.

20 4.Oksygen metning Selv om det er lite bevis for at oksygenmetning i blodet gir en indikasjon på overtrening eller utmattelse, kan målingen være en nyttig indikator på en rekke ikke-trenings-relaterte problemstillinger som: 1) En idrettsutøvers høyde akklimatisering prosess 2) Diagnostisere pre-symptomatisk bronkitt, fremhever risikoen av anemi, oppdage tidlige stadier av kronisk overtrening tretthet, etc. Normal sunne oksygenmetningen verdier er mellom 96% og 99% ved havnivå (verdiene er lavere for ikke-akklimatisert idrettsutøvere på høyere høyde). Oksygenmetning under 95% kan indikere noen av de ovennevnte refererte saker, hvorav anemi (vanligvis forbundet med svakhet eller tretthet) er den mest utbredt blant idrettsutøvere. Den proprietære metodikk som Restwise bruker for å innlemme SPO2 i sin restitusjon score utnytter sin verdi som et prediktiv verktøy.

21 5.Hydrering Idrettsutøvere forstår at hydrering er viktig, og at en god indikator på hydrering er farge på urin. Det å ikke være tilstrekkelig hydrert før trening kan forverre effekten av langvarig aktivitet ift væskebalansen. Ved dehydrering på 2% eller mer kan dette ha en negativ innvirkning på kognitive funksjoner og fysiske yteevnen. Det kan også påvirke immunsystemet status, kroppstemperatur og hjertets minuttvolum, som alle undergraver kroppens anabole fase (oppbygging) etter trening. Et mer omfattende ”urin-diagram" kan gi en nyttig indikasjon på hvor hydrert utøveren er, men for utøvere som ikke ønsker å bruke mye tid om morgenen på å analysere sin urin, har Restwise utviklet en enkel, tretrinns farge indikator.

22 6.Appetitt Appetitt avtar vanligvis med høy treningsbelastning og tretthet, noe som kan resultere i negativ energibalanse. Utilstrekkelig inntak av karbohydrater kan føre til tidligere symptomer av den katabole fasen og dermed gi nedsatt ytelse, mens utilstrekkelig inntak av protein og mikronæringsstoffer kan påvirke immunsystemet, protein syntesen og restitusjon etter trening.

23 7.Stølhet Forsinket stølhet (DOMS) er tenkt å være et resultat av mikroskopiske rift av muskelfibre, noe som resulterer i intra- muskulær betennelse. DOMS er derfor en normal reaksjon på høy treningsintensitet som kan øke risikoen for skade hvis etterfulgt av utilstrekkelig hvile. Vedvarende stølhet kan indikere økt risiko for belastningskade og overtrening syndrome (OTS). Selvfølgelig skal uttrykket "mikroskopiske rift av muskelfibre” varsle deg om viktigheten av å overvåke denne tilstanden i forhold til restitusjon. Mens i noen faser av treningen bør du forvente noe DOMS, men det bør ikke være en kronisk tilstand.

24 8.Energi nivå Vi har alle opplevd de dagene da vi ikke ønsker å trene,men tvunget oss ut av døren og hatt en fantastisk opplevelse. Vi har også hatt de dagene da vi ikke har ønsket å trene, så har vi tatt en lur og følte oss mye bedre etterpå. Trikset er å kunne skille lav motivasjon som en konsekvens av å være i katabol/anabol fase, og lav motivasjon avledet fra ikke- fysiske faktorer. Subjektivt nivå av energi er knyttet til en rekke kjennetegn for utmattelse, inkludert fysiologiske, immunologiske og psykologiske markører. Restwise hjelper deg med å skille mellom dager når du er restituert, men kan føle deg trøtt versus de dager da du kan føle deg sliten og faktisk trenger å hvile.

25 9.Humør Profile of Mood States (POMS) ble opprettet for å evaluere effekten av rådgivning og psykoterapi. Det fikk først gjennomslag blant idrettspsykologer i slutten av 1970-tallet for å hjelpe idrettsutøvere til å oppnå topp ytelse. Mens Restwise ikke bruker eksplisitt en av POMS testene, stoler vi på den omfattende mengde forskning som støtter den. Mer nylig har forskerne brukt en medisinsk modell - the Central Nervous System score – til å kvantifisere ikke trenings relatert stress. Mellom de to modellene, bekrefter forskning at det er sammenheng mellom kropp og sinn. Det bekrefter dermed at en idrettsutøvers mentale tilstanden har en invirkning på restitusjonen. Generell apati, humørsvingninger og følelse av depresjon eller angst er ofte tegn på tretthet, sykdom eller å være fysisk nedbrutt. Disse markørene er også ofte forbundet med perioder hvor man under presterer.

26 10.Velvære Du har kanskje lest at moderat trening bedrer immunforsvaret. Gode nyheter! Men så har du sikkert også lurt på hvorfor, i perioder med intens trening, at du føler du er "i ferd med å bli syk." Seriøse idrettsutøvere kan presse kroppen sin hardt nok til å bli mer mottakelige for sykdom, ofte balanserer de på en fin linjen mellom velvære og sykdom. Hodepine, kvalme, diaré og sår hals er alle vanlige symptomer på stress, tretthet og sykdom. Symptomer på øvre luftveisinfeksjoner er felles for idrettsutøvere, og om de vedvarer over lengre tid, kan det være en indikasjon på overtrening. Ved å spore tilstedeværelsen av disse symptomene og vurderer dem i sammenheng med de andre tegn på tretthet, hjelper Restwise deg med å holde deg på rett side av linjen.

27 11.Gårdagens prestasjon Det er ingen stor nyhet å observere at en nedgang i ytelse (prestasjon) er den mest gyldige indikator på tretthet eller overtrening. Mens korte perioder hvor man under presterer kan forventes i et nøye konstruert treningsprogram, er lengre perioder hvor man under presterer en pålitelig indikator på overtrening. Restwise tar en proaktivt tilbakeblikk på din ytelse (prestasjon) for å hjelpe deg å sikre at planlagt nedbryting ikke krysser linjen inn mot overtrening.


Laste ned ppt "Prester optimalt med intelligent restitusjon! Ved Geir Føleide Distributør Skandinavia."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google