Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Personverninnstillinger Der stiller du inn hvem som skal få tilgang til hva på din facebookside Slik kommer du til «Personverninnstillinger»: • Logg inn.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Personverninnstillinger Der stiller du inn hvem som skal få tilgang til hva på din facebookside Slik kommer du til «Personverninnstillinger»: • Logg inn."— Utskrift av presentasjonen:

1 Personverninnstillinger Der stiller du inn hvem som skal få tilgang til hva på din facebookside Slik kommer du til «Personverninnstillinger»: • Logg inn på Facebook. • Trykk på piltasten (til høyre for «Hjem» og velg «Personverninnstillinger» Ditt navn

2 Personverninnstillinger er i hovedsak delt inn i: • Facebook kommer med anbefalte innstillinger, men det er viktig at du selv ser på alle funksjoner og setter innstillingene etter ditt behov/ønske • Det er viktig at du ser på alle funksjoner og velger det oppsettet du ønsker • Husk: Personene du deler med, kan alltid dele din informasjon med andre, inkludert applikasjoner

3 • Du kan administrere personvernet for det du skriver selv på din side, for bilder og informasjon, ved hjelp av direktevalg av publikum • I personverninnstillinger setter du en del standardinnstillinger. For hver gang du publiserer noe kan du velge hvem du vil dele dette med. Det gjelder for bilder, tekst eller annen type informa- sjon du legger ut selv • Husk: Personene du deler med, kan alltid dele din informasjon med andre, inkludert applikasjoner

4 Kontroller de standard personverninnstillingen Denne innstillingen gjelder for tekst og bilder du publiserer på Facebook (tidslinjen) din fra en Facebook-applikasjon som ikke har en innebygd publikumsvelger, dvs. fra Facebook på mobilen

5 • Her er det tre mulige alternativer. Facebook har satt dette standard til «Offentlig». Dvs. at du deler med alle. For å endre alternativ trykk her eller der Det er å anbefale at du velger «Venner» eller «Egendefiniert»

6 Velger du «Egendefiniert», vises følgende vindu Velger du «Bestemte personer eller lister», får du mulighet til å velge de personer fra vennelista din som du ønsker å dele med Deling av tekst, bilder eller annen informasjon som du publiserer i Facebook fra din PC kan du også bestemme for hver publisering (se eksempel på neste side) Trykk her for å få opp alternativer

7 Valg av hvem du vil dele tekst, bilder eller annen informasjon med, som du selv publiserer på Facebook på din PC har du i utgangspunkt bestemt i Personverninnstillinger, men du kan bestemme dette fra gang til gang du publiserer noe. Trykk her dersom du ønsker å velge noe annet enn det du har satt i Personverninn- stillinger, for hvem du vil dele denne statusoppdatering med. Trykk deretter på Publiser

8 Videre i Personverninnstillinger har du følgende 5 alternativer å ta stilling til: På de neste sidene ser vi nærmere på disse 5 alternativer

9 Slik kobler du til -Trykk på «Rediger innstillinger» for å ser på valgene i dette alternativ -De første 2 punktene kan til fordel stå som de står, nemlig «Alle» Det betyr at alle kan finne deg og sende deg en venneforespørsel. Du avgjør da selv om du vil bekrefte forespørselen eller ikke. -Det tredje punkt «Hvem kan sende deg Facebook-meldinger?» kan du evt. endre. Dersom du vil endre: Trykk på piltasten og velg «Venners-venner» eller «Venner» og trykk til slutt på «Ferdig»

10 Tidslinje og tagging Tidslinje er nevnt før hva er. Facebook gir følgende forklaring for «Tagging»: «En tagg er en spesiell type lenke. Når du tagger noen, oppretter du en lenke til deres tidslinje. Innlegget du tagger denne personen i, legges også til på personens tidslinje. Du kan for eksempel tagge et bilde for å vise hvem som er med på bildet, eller publisere en statusoppdatering og si hvem du er sammen med. Hvis du tagger en venn i statusoppdateringen din, kan alle som ser oppdateringen, klikke på vennens navn og gå til hans eller hennes tidslinje. Statusoppdateringen din vises også på denne vennens tidslinje.» Sagt på en annen måte: tagger man f.eks. et bilde, setter man navnelapp(er) på bildet med navn til de personer som er med på bildet.

11 Klikk på «Rediger innstillinger» (til høyre for «Tidslinje og tagging») Ta stilling til alle 6 spørsmål For å få opp alternativer for spørsmål 1,2 og 4, trykker du på der det står «Venner» eller «Venners venner» og velger ønsket innstilling

12 Spørsmål 3 og 5 – trykk på «Av» og følgende vindu vises: Trykk på «Deaktivert» og velg «Aktivert». Trykk deretter på «Tilbake»

13 Siste spørsmål: Trykk på «Venner» og velg «Venner» eller «Ingen» (her kan du til fordel velge «Ingen») Trykk deretter «OK»

14 Annonser, applikasjoner og nettsteder (annonser er allerede behandlet i Kontoinnstillinger) Trykk på «Rediger innstillinger» Følgende vindu vises: Trykk på «Rediger innstillinger» for hver av de 5 punkter

15 Applikasjoner du bruker: Dersom du bruker «Spill» eller andre typer programmer (applikasjoner) på Facebook, vil det være å anbefale å se «Applikasjoner du bruker». Dersom du ikke bruker noen applikasjoner på Facebook kan du bruke «Deaktiver» funksjonen. Trykk på « X Deaktiver» og les det som er skrevet i vinduet som vises (Se nedenfor). Trykk evt. på «Deaktiver plattform»

16 Slik overfører folk din informasjon til applikasjoner de bruker Trykk her Les det som står i vinduet som vises. Trykk i firkantene foran de valgene for å få vekk haken. Du kan til fordel velge å la en eller to valg stå hukket av, for å holde muligheten åpen for å kunne bruke spill eller andre applikasjoner. Trykk til slutt på «Lagre endringer»

17 Direkte personaliserin Facebook har blitt partnere med noen nettsteder som gir deg mange personlige opplevelser som å spille av musikk du liker, med en gang eller vise omtaler fra venner. For å skreddersy opplevelsen din har disse partnerne bare tilgang til offentlig informasjon (som navn og profilbilde) og andre opplysninger som du har offentliggjort. Første gang du besøker et av disse partnernettstedene mens du er logget inn på Facebook, vil du se et varsel med beskjed om at opplevelsen tilpasses til deg personlig. Det er spørsmål om hvor nyttig denne funksjonen er. Du kan til fordel velge å deaktiver valget «Aktiver direkte personalisering på partnernettsteder» (se neste side)

18 Trykk på «Rediger innstillinger», så vises dette vinduet. Trykk på «Lukk» I neste vindu som vises trykk i firkanten foran «Aktiver direkte personalisering på partnernettsteder». Trykk så på «Bekreft»

19 Offentlig søk Offentlig søk kontrollerer hvorvidt personer som søker på internett om du har en Facebook konto, kan se en forhåndsvisning av Facebook-tidslinjen din. Ved deaktivere funksjon «Aktiver offentlig søk» vil de som søker da ikke se denne forhåndsvisning av din Facebook-tidslinjen. Men de vil se at du er på Facebook og de kan dermed sende deg en venneforespørsel. For å deaktivere funksjonen: Trykk på «Rediger innstillinger» Trykk i firkanten foran «Aktiver offentlig søk» for å ta vekk haken og dermed deaktiver funksjonen og trykk på «Bekreft»

20 For de siste 2 deler av Personverninnstillinger, «Begrens publikummet for tidligere innlegg» samt «Blokkerte personer og applikasjoner» anbefales at du trykker på Administrer-funksjon for disse og leser gjennom hvilken valg du har. Det er ikke noe kritisk dersom du ikke foretar noen innstillinger her. For «Blokkerte personer og applikasjoner gjelder at du kan bruke denne innstillingen dersom du blir «plaget» av invitasjoner til applikasjoner eller dersom du gjentatte ganger for venneforespørsel fra en eller flere personer som du ikke ønsker lenger. Det kan også blokkere noen du har hatt som «venn».

21 Dersom du fortsatt har spørsmål eller er usikker om innstillinger du bør sette, kan du kontakte oss i Seniornett på tlf


Laste ned ppt "Personverninnstillinger Der stiller du inn hvem som skal få tilgang til hva på din facebookside Slik kommer du til «Personverninnstillinger»: • Logg inn."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google