Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Generelle betraktninger Kommunesektoren skal legge til rette for gode liv for innbyggerne i det lange løp. Det normale er at konjunkturene svinger. Buffer.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Generelle betraktninger Kommunesektoren skal legge til rette for gode liv for innbyggerne i det lange løp. Det normale er at konjunkturene svinger. Buffer."— Utskrift av presentasjonen:

1

2 Generelle betraktninger Kommunesektoren skal legge til rette for gode liv for innbyggerne i det lange løp. Det normale er at konjunkturene svinger. Buffer må bygges opp i gode tider og tæres på i dårlige tider. Ambisjonsnivået må ikke være høyere enn at vi kan innfri. Størst mulig grad av frie midler gir best løsninger lokalt og minst administrasjon. Budsjettdisiplin – tjenestene må tilpasses hva vi har.

3 Viktige spørsmål fra KS – debatthefte Inntekter – spørsmål 14: Større andel frie inntekter Helse og omsorg – spørsmål 18: Pengene følger pasientene Skole – spørsmål 20: Tiltak med gode resultater Inntekter Helse og omsorg Skole

4 Inntekter Kort og greit: Vi er kompetente til å styre kommunene. Frie midler gir oss handlingsrom til å prioritere innbyggerne best mulig. Administrasjonsulempene er store ved alle mulige bundne midler. Restriksjoner hindrer effektiv oppgave- løsning i det lange løp. Bindinger kan imidlertid i få enkelt- tilfeller være nødvendige for å oppnå overordnede politiske mål.

5 Helse og omsorg Meget viktig at vi nå er våkne og offensive og at vi ikke blir salderingspost for helseforetakenes prioriteringer. Kommunesektoren har potensial for å spille en viktigere rolle enn i dag. Viktig at vi sikres rett finansiering for oppgavene vi til enhver tid har. Kommunesektoren må være involvert i beslutningsprosessene om hvor oppgaveløsningen skal finne sted. KS har en viktig rolle.

6 Skole Dette er investering i framtidig velferd og må prioriteres høyt. Vi politikere må ha fokus og entusiasme i forhold til innholdet i skolen. Skolebygg er sikkert viktige, men innholdet er viktigst. Kvalitetssikringssystem etter opplæringslovens § 13.10 er viktig – men vi må ikke la paragrafene drepe godt og entusiastisk læringsmiljø. Satsingen på barn og unges oppvekstvilkår i Vestfold 2008-2018 må vi lykkes med. Vi må satse tidlig i barnas liv for å få dem inn på rett spor raskt.


Laste ned ppt "Generelle betraktninger Kommunesektoren skal legge til rette for gode liv for innbyggerne i det lange løp. Det normale er at konjunkturene svinger. Buffer."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google