Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

selvhjelp.no Selvhjelp Norge, Nasjonalt kompetansesenter for selvorganisert selvhjelp TLF: 23 33 19 0.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "selvhjelp.no Selvhjelp Norge, Nasjonalt kompetansesenter for selvorganisert selvhjelp TLF: 23 33 19 0."— Utskrift av presentasjonen:

1

2 selvhjelp.no Selvhjelp Norge, Nasjonalt kompetansesenter for selvorganisert selvhjelp post@selvhjelp.no TLF: 23 33 19 0

3 2 selvhjelp.no Solbjørg Talseth Daglig leder «Selvhjelp handler om effektiv handling og mestring»

4 3 selvhjelp.no Selvorganisert selvhjelp: Selvhjelp er å forstå hva vi gjør med andre mennesker, og hva vi tillater andre å gjøre med oss. Selvhjelp er å sette seg i stand til å være sammen med andre på en konstruktiv måte. Selvhjelp er for alle - uansett rolle og livssituasjon.

5 4 selvhjelp.no Hvorfor selvhjelp? Selvhjelpsforståelse er en erkjennelse av at alle mennesker har iboende ressurser som kan aktiveres, gjenerobres og mobiliseres når livsproblemer oppstår. Selvhjelpsarbeid er å ta egne ressurser og krefter i bruk. Smertefulle og vonde erfaringer representerer viktig kunnskap om eget liv og egen hverdag.

6 5 selvhjelp.no

7 6 Selvorganisert selvhjelp som helseforståelse Å ta på alvor at et problem representerer erfaring og kunnskap, smertefullt ervervet, er å gi helseverdi til noe vi oftest skyver unna.

8 7 selvhjelp.no

9 8 Bevisstgjøre Berøre Bearbeide Bevege Selvhjelpens 4 B-er

10 9 selvhjelp.no

11 10 selvhjelp.no Refleksjonsoppgave: Finn en situasjon du har vært i der du føler deg berørt – beskriv dette til din sidemann.

12 11 selvhjelp.no

13 12 selvhjelp.no Gevinst for individ og samfunn: Iboende kunnskap og erfaringer tas i bruk. Økt livsdeltakelse for den enkelte – fra passiv mottaker til aktiv deltaker. Bedre utnyttelse av offentlige ressurser fordi den enkelte er en aktiv deltaker i egen hverdag og egen behandling. Styrket samspill og økt kunnskapsplattform i forholdet mellom bruker og hjelper.

14 13 selvhjelp.no Erfaringer fra selvorganiserte selvhjelpsgrupper

15 14 selvhjelp.no Forskning på selvhjelp i Norge Forskningsprosjekt: Endringsarbeid i selvhjelpsgrupper - perspektiver på deltakelse og samarbeid av NIBR Les mer på www.selvhjelp.no

16 15 selvhjelp.no


Laste ned ppt "selvhjelp.no Selvhjelp Norge, Nasjonalt kompetansesenter for selvorganisert selvhjelp TLF: 23 33 19 0."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google