Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Fra ord til liv April 2013 «Kom ikke med klager mot hverandre.» (Jak 5,9)

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Fra ord til liv April 2013 «Kom ikke med klager mot hverandre.» (Jak 5,9)"— Utskrift av presentasjonen:

1

2 Fra ord til liv April 2013

3 «Kom ikke med klager mot hverandre.» (Jak 5,9)

4 For bedre å forstå denne månedens ord må vi ha for øye de omstendighetene som hadde gått forut.

5 Det dreier seg om at det var oppstått uoverensstemmelser i de kristne menighetene som apostelen Jakob henvender seg til med dette brevet:

6 Det dreide seg om skandaler, sosial diskriminering, egoistisk bruk av penger og materielle goder, utnyttelse av arbeidere, en tro som ble forkynt mer i ord enn i handling, osv…

7 Alt dette var årsak til forargelse og misstemning de kristne imellom, og en følelse av ubehag spredte seg i hele menigheten.

8 «Kom ikke med klager mot hverandre.»

9 Alt på apostlenes tid kunne man gjøre de samme iakttakelser som man gjør i dag.

10 De største vanskene i vårt trosliv kommer sjelden utenfra, dvs. fra verden, men de kommer som oftest innenfra:

11 Det kan være at visse situasjoner oppstår eller at våre brødre ikke handler i pakt med de kristne idealer.

12 Dette kan være årsak til en følelse av ubehag, mistro og fortvilelse.

13 «Kom ikke med klager mot hverandre.»

14 Men alle disse ofte mer eller mindre alvorlige motsetninger og inkonsekvenser har sine røtter i en tro som ikke alltid er klar, og i en kjærlighet til Gud og vår neste som ennå er ufullkommen. Derfor burde ens første reaksjon som kristen ikke være utålmodig eller uforsonlig.

15 Man burde heller følge Jesu lære om tålmodighet, forståelse og barmhjertighet. Dette vil fremelske det gode som er sådd i oss som et lite frø, slik liknelsen om såmannen forklarer (Matt 13, 24-30,36-43).

16 «Kom ikke med klager mot hverandre.»

17 Hvordan kan så vi etterleve ordet for denne måneden? Det gjør oss oppmerksom på en vanskelig side av vårt kristenliv.

18 Også vi tilhører forskjellige former for fellesskap (familie, menighet, foreninger, arbeidsmiljø, borgerlige fellesskap) der det dessverre kan finnes mye som etter vår mening ikke fungerer bra;

19 forskjeller i temperament, synsmåter, handlemåter og mangel på oppfølging er smertefullt for oss og får oss til å reagere med avvisning.

20 Vi har altså mange muligheter til å etterleve månedens ord.

21 La oss vise toleranse og forståelse i stedet for å falle for fristelsen til å baktale eller fordømme. Og når det finnes fortrolighet, kan vi hjelpe vår bror til å rette på sine feil.

22 Men la oss fremfor alt gi et kristent vitnesbyrd ved å møte en eventuell mangel på kjærlighet og engasjement med enda større kjærlighet og engasjement fra vår side.

23 «Kom ikke med klager mot hverandre.» (Jak 5,9) “Fra Ord til liv”, månedlig utgave av Focolare bevegelsen. Tekst: Chiara Lubich, 1989 Løyout: Anna Lollo i samarbeid med don Placido D’Omina (Sicilia - Italia) Teksten til «fra ord til liv» blir oversatt til over 96 språk og dialekter og spres verden over. På internet: www.focolare.no Oversatt i forskjellige språk: www.santuariosancalogero.org


Laste ned ppt "Fra ord til liv April 2013 «Kom ikke med klager mot hverandre.» (Jak 5,9)"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google