Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Fakta om Bergensvømmerne. Ble startet i 1988 som et samlet elitelag for de beste svømmere fra hver av moderklubbene. Har som mål å skape ”perfekte rammer”

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Fakta om Bergensvømmerne. Ble startet i 1988 som et samlet elitelag for de beste svømmere fra hver av moderklubbene. Har som mål å skape ”perfekte rammer”"— Utskrift av presentasjonen:

1

2 Fakta om Bergensvømmerne. Ble startet i 1988 som et samlet elitelag for de beste svømmere fra hver av moderklubbene. Har som mål å skape ”perfekte rammer” for utvikling av internasjonale svømmere. Er i 2003 utpekt som et av to kraftsentre under NSF. Har i de fleste av sine leveår vært beste klubb i Norge. I sesongen 2002-2003 tok svømmere fra BS 79 Gull, 32 Sølv og 33 Bronse - totalt 143 medaljer, i de norske mesterskapene. I tillegg satte diverse svømmere totalt 16 norske rekorder.

3 Beskrivelse av hverdagen i Bergensvømmerne. Når du som ung lovende svømmer blir tilbudt en plass i Bergensvømmerne (BS) er det med håp om at du kan utvikle ditt talent optimalt, så du en dag blir en av de bærende kreftene på laget. Vi forsøker å tilrettelegge treningen på en så optimal og individuell måte, at det passer best til nettopp deg. Som medlem av Bergensvømmerne tilhører du en av norsk svømmings best trente grupper. Treningen i klubben er tilrettelagt etter praktiske erfaringer og vitenskabelige metoder. Hvis du vil utnytte ditt potensiale optimalt, er det viktig å ha den nødvendige innsikt i de prinsipper som ligger bak treningen. Et av formålene ved å være svømmer i BS er å lære disse prinsippene og kunne analysere din egen trenings-sammensetning, slik at dine personlige behov blir innfridd og målsetningene dine kan opnnåes. Enhver seriøs svømmer har en målsetning! Hvordan denne målsetning skal se ut er et samarbeid mellom deg og treneren, hvor det blir utarbeidet et opplegg som du skal etterleve og leve opp til. Det er viktig å presisere at dette er SVØMMERENS målsetting og ikke trenerens. I en målsetting er det viktig å tenke gjennom følgende punkter; øvelser du vil satses på / hvor stor fremgang hadde du i disse øvelsene forrige sesong / er din treningsinnstilling god nok til denne nye målsetting / er du pliktoppfyllende nok til en slik ønsket fremgang?. Når du har bestemt deg for din konkrete målsetting er HVER DAGS TRENING ET SKRITT PÅ VEIEN. Med et tålmodig og intelligent syn og overblikk over din målsetting, vil du eter hvert kunne evaluere forholdet mellom dine treningsprestasjoner og dine stevneresultater. Dette forutsetter imidlertid, at du forstår forholdet mellom treningens inndhold og de ferdigheter som du under konkurransen skal beherske for å nå dine mål.

4 Hva må du forberede deg på ? Når du i løpet av sesongen stuper i vannet ved det eller de stevner hvor du satser på å oppnå dine alle bedste prestasjoner, blir du utsatt for ganske hardt press. Stort fysisk press på de muskler som arbeider med å overvinne vannets motstand. Stort press på kroppens evne til fortsatt å forsyne de hardt arbeidende muskler med tilstrekkelig energi (surstoff), så du kan holde en høy hastighet under HELE løpet. Store krav til din evne til å svømme med den teknikk som gir deg maksimal hastighet med så lavt energiforbruk som mulig, selv om du er trøtt. Store krav til din evne til å regulere hastigheten under HELE løpet på en måte som tillater best mulig utnyttelse av ditt energiforbruk. Du må tilpasse energiforbruket til en fornuftig og fleksibel taktikk (motstandere). All din trening vil være mer eller mindre tilrettelagt slik at den tilbyr svømmere de aller beste muligheter til å forberede seg til disse enormt krevende utfordringer. JO MER FORNUFTIG OG MÅLRETTET DIN TRENINGSINNSATS ER, DESS HURTIGERE VIL DU OPPNÅ DINE MÅLSETTINGER. Treningen i BS inneholder følgende treningsparametre; vanntrening (teknikk, taktikk, pace) / styrketræning (muskleoppbyggende, nevromuskulær trening) / landtrening (oppvarming, alternativ, stabiliserende trening) / smidighetstrening (tøying og bevegelighetstrening) Forventningene til deg som svømmer er ganske enkle og klare; har du inngått en avtale med treneren - overholder du den. Du har den rette innstilling overfor sig selv og sine kamerater. Du viser nsvarsbevissthet rundt treningen du utfører i svømmehallen. Du er konstruktiv i din kritikk av miljøet og dine omgivelser. Du vil gjøre alt for å oppnå dine mål !

5 Praktiske opplysninger til deg og dine foresatte. I BS er treningstidene som følger: –Mandag kl: 0615-0845 & 1715-2000 –Tirsdag kl: 0615-0845 & 1500-1700 –Onsdag kl: 0615-0800 –Torsdag kl: 1500-1730 –Fredag kl: 0615-0800 –Lørdag kl: 0700-1000 Vi har 3 grupper i BS; Talentgruppen (trinn 1), Hospitantgruppen (trinn 2), Faste (trinn 3) –Talentgruppen trener 1 x pr. uke sammen med BS. Hospitantgruppen trener 3 x pr. uke, Faste svømmere trener mellom 7og 10 x pr. uke i vannet. I tillegg kommer landtrening og styreketrening. Du skal påregne ca. 20-22 timers trening pr. uke når du er fast. –Individuelle avtaler om hvilke dager det skal trenes lages med svømmere i Hospitantgruppen og Faste. –Bergensvømmerne har 3 obligatoriske treningsleire pr. år. 1 ved nyttårstid, 1 i påsken og 1 om sommeren. Til sammen medfører disse leirene ca. 50 reisedøgn pr sesong. Bergensvømmerne deltager på en del lokale stevner og ALLE nasjonalemesterskap. Stevnehyppigheten er ca. 2 pr. måned. Bergensvømmerne ønsker å ha en tett dialog med deg og dine foresatte om utviklingen i din svømmekarriere. Gjennom personlige samtaler utarbeides en målsetting 1-2 x pr. år. Bergensvømmerne ønsker å ha et tett samarbeid med dine foresatte om arbeidsoppgaver som skal løses i Bergensvømmerne


Laste ned ppt "Fakta om Bergensvømmerne. Ble startet i 1988 som et samlet elitelag for de beste svømmere fra hver av moderklubbene. Har som mål å skape ”perfekte rammer”"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google