Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

NORSK SAMFUNNSVTENSKAPELIG DATATJENESTE AS Database for statistikk om høgre utdanning (DBH) Benedicte Løseth Arbeidsgruppen for studentflyt og frafall.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "NORSK SAMFUNNSVTENSKAPELIG DATATJENESTE AS Database for statistikk om høgre utdanning (DBH) Benedicte Løseth Arbeidsgruppen for studentflyt og frafall."— Utskrift av presentasjonen:

1 NORSK SAMFUNNSVTENSKAPELIG DATATJENESTE AS Database for statistikk om høgre utdanning (DBH) Benedicte Løseth Arbeidsgruppen for studentflyt og frafall NSD, 4. februar 2010 (andre møte)

2 Viktige perspektiver på ulike analysetilnærminger: Kvalitative tilnærminger som analysefokus Verktøy for dimensjonering av studietilbud og opptaksrammer Studentenes eget perspektiv på frafall og studieflyt Oppsummering; Utvikling av dette som nytt styringsparameter og utvikling av måltall for dette bør være en målsetning for arbeidet i arbeidsgruppen.

3 Ulike nivåer for analysefokus – bevegelser og frafall fra: Individperspektiv - den enkelte student Institusjonsperspektiv - fakultet - studieprogram – institusjonen Nasjonalt perspektiv - sektoren som helhet Nasjonalt perspektiv- ulike fagområder Oppsummering; - Vi kan ikke favne alt - Fokus på strukturelle forhold - avgrensning av omfanget og analysefokus

4 Telletidspunktet for å kalle en student, en student Student med studentstatus ved telletidspunktet 1. mars og 1. oktober Perioden før det er viktig, men er knyttet til rekrutteringsfasen (gjennom opptak) Dette finnes det en felles måte å måle på i dag (KD sin definisjon) Oppsummering; - Gruppen må finne en felles avgrensing her.

5 Utviklingen i antall arbeidsledige og antall studenter;

6 http://dbh.nsd.uib.no/styringsdata/virksomhetsmaal.action http://dbh.nsd.uib.no/styringsdata/andremaal.action Nye ting;..


Laste ned ppt "NORSK SAMFUNNSVTENSKAPELIG DATATJENESTE AS Database for statistikk om høgre utdanning (DBH) Benedicte Løseth Arbeidsgruppen for studentflyt og frafall."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google