Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

FORDI MENNESKET LÆRER Fylkeskommunens rolle i ny lov om voksenopplæring Fredrikstad 21. januar 2010.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "FORDI MENNESKET LÆRER Fylkeskommunens rolle i ny lov om voksenopplæring Fredrikstad 21. januar 2010."— Utskrift av presentasjonen:

1 FORDI MENNESKET LÆRER Fylkeskommunens rolle i ny lov om voksenopplæring Fredrikstad 21. januar 2010

2 FORDI MENNESKET LÆRER Samarbeidet mellom Fylkeskommunen og VOFO er viktig! Vi har et godt samarbeid i Østfold Til beste for Østfoldingen og Østfold - samfunnet.

3 FORDI MENNESKET LÆRER Hva må til for å få voksenopplæringen til å virke? Ta utgangspunkt i individets bakgrunn, ståsted og behov. Motivasjon kan ikke legges på lager. Læringen må skje i trygge omgivelser, og være tilpasset sted, tid og form.

4 FORDI MENNESKET LÆRER VOFO i Østfold 14 godkjente studieforbund i Østfold I 2008: 22.866 deltakere på 1.910 kurs Virksomhet fra A – Å: Fra Basiskompetanse til Fagskoler Folkeopplysning og Kultur

5 FORDI MENNESKET LÆRER En viktig sammenheng! En viktig sammenheng mellom: studieforbundenes erfaring, kompetanse og nettverk og de forskjellige offentlige økonomiske virkemidlene, også på tvers av forvaltningsnivåer.

6 FORDI MENNESKET LÆRER Noen eksempler: Basiskompetanse i arbeidslivet (Staten/VOX) Fagopplæring for voksne rettselever hvor Fylkeskommunen finansierer teoriopplæring til fagprøven. Daghøyskole for de som trenger å restarte livet – finansieres gjennom et bredt spleiselag.

7 FORDI MENNESKET LÆRER Viktige bidrag til å gjøre dette mulig. Et godt samarbeid mellom Fylkeskommunen og VOFO Fylkeskommunale tilskudd: Til VOFO drift Generelt tilskudd til fordeling mellom studieforbundene, gjennom VOFO Særlige tilskudd til tilrettelagt virksomhet for prioriterte målgrupper Samarbeidsavtale om videregående opplæring for voksne Fra 01.01.2010 overtar Fylkeskommunen ansvaret for Fagskolevirksomheten.

8 FORDI MENNESKET LÆRER Kunnskap en viktig utjevningsfaktor!


Laste ned ppt "FORDI MENNESKET LÆRER Fylkeskommunens rolle i ny lov om voksenopplæring Fredrikstad 21. januar 2010."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google