Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Fallforebygging er ett av innsatsområdene for å bedre pasientsikkerheten i Norge. Felles retningslinje for fallforebygging i HMR er utarbeidet i et samarbeid.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Fallforebygging er ett av innsatsområdene for å bedre pasientsikkerheten i Norge. Felles retningslinje for fallforebygging i HMR er utarbeidet i et samarbeid."— Utskrift av presentasjonen:

1 Fallforebygging er ett av innsatsområdene for å bedre pasientsikkerheten i Norge.
Felles retningslinje for fallforebygging i HMR er utarbeidet i et samarbeid mellom fagpersoner fra alle fire sjukehusa.

2 Hvorfor fokus på forebygging av fall?
Vanligste årsak til skade i og utenfor helseinstitusjoner Mer enn halvparten av sykehjemspasientene faller Fallulykker utgjør 20-30% av alle skaderelaterte sykehusinnleggelser 10-20% av fallene gir alvorlig skade (brudd, hodeskader, varig uførhet, tap av selvstendighet, frykt)

3 Hva er et fall? « en utilsiktet hendelse som medfører at en person havner i bakken, gulvet eller annet lavere nivå, uavhengig av årsak og om det foreligger skade som følge av fallet»

4 Fallscreening = Risikovurdering
HVEM?? Innlagt HMR mer enn 24 timer. Pasienter over 70 år HVORDAN?? Vurderingsverktøy for fallrisiko: Har du falt de siste 3 månedene? Nei = 0 Ja = 1 Bruker du ganghjelpemidler? Nei = 0 Ja = 1 Strever du eller trenger du hjelp når du reiser eller setter deg? Nei = 0 Ja = 1 Opplever du svimmelhet eller ustøhet? Nei = 0 Ja = 1

5 Dokumentasjon og tiltak
Fallrisiko dokumenteres i merknadsfelt på kurve (eks. fallrisiko=2) Problem i EPJ: Score 2 eller mer Høyrisiko for fall «Fallfare» Tiltaksplan i EPJ: Utarbeides individuelt med utgangspunkt i EPJ-mal ” Tiltak for forebygging av fall HMR”

6 Videreformidle til hjemmesykepleie/sykehjem/andre institusjoner:
Samhandling Videreformidle til hjemmesykepleie/sykehjem/andre institusjoner: At pasienten er risikovurdert Hvilke tiltak er satt i gang og anbefales videreført


Laste ned ppt "Fallforebygging er ett av innsatsområdene for å bedre pasientsikkerheten i Norge. Felles retningslinje for fallforebygging i HMR er utarbeidet i et samarbeid."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google