Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

FAGFORBUNDETS KAFFEKURS Tema: Arbeidstid. Definisjon Arbeidstid er den tiden du står til disposisjon for din arbeidsgiver. Arbeidsfri er den tid arbeidstaker.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "FAGFORBUNDETS KAFFEKURS Tema: Arbeidstid. Definisjon Arbeidstid er den tiden du står til disposisjon for din arbeidsgiver. Arbeidsfri er den tid arbeidstaker."— Utskrift av presentasjonen:

1 FAGFORBUNDETS KAFFEKURS Tema: Arbeidstid

2 Definisjon Arbeidstid er den tiden du står til disposisjon for din arbeidsgiver. Arbeidsfri er den tid arbeidstaker ikke står til disposisjon for arbeidsgiver.

3 Arbeidsmiljøloven Kapittel 10 i loven omhandler arbeidstid. Arbeidstaker skal ikke utsettes for uheldige fysiske eller psykiske belastninger

4 Arbeidsmiljøloven Alminnelig arbeidstid er 9 timer i løpet av 24 timer. AML bestemmer hva som er normalarbeidsdagen, altså hvor lenge man kan jobbe før man har krav på overtidsbetaling.

5 Arbeidsmiljøloven Arbeidsgiver og tillitsvalgte kan avtale en daglig arbeidstid på inntil 10 timer. Arbeidstilsynet kan samtykke i en daglig arbeidstid på 13 timer

6 Arbeidsmiljøloven Overtidsarbeid må ikke overstige 10 timer i løpet av sju dager eller 200 timer innenfor en periode på et år. Ved avtale med tillitsvalgte kan overtidsarbeidet ikke overstige 15 timer i løpet av sju dager eller 300 timer i løpet av et år.

7 Venstresida vil Samarbeid mellom partene i arbeidslivet og offentlige myndigheter Sikre og styrke arbeidstakernes rettigheter og føre en ambisiøs politikk for et godt arbeidsmiljø

8 Venstresida vil Videreføre og videreutvikle avtalen om et inkluderende arbeidsliv Arbeidsmiljøloven skal være en lov som verner arbeidstakerne Sette inn tiltak for å få flere hele stillinger, bl.a. god kommuneøkonomi.

9 Høyre vil utvide mulighetene for forskjellige typer avtaleturnus. Det betyr at vi kan få 13 timers arbeidsdag som det normale i pleie og omsorgsektoren.

10 Høyre vil ha mer fleksibilitet innenfor dagens rammer av overtid. Det betyr at ramma for overtid kan økes men de sier ikke hvor mye. bygge ned terskelen for å komme inn i arbeidslivet. Det vil bety midlertidig ansettelser.

11 Fremskrittspartiet vil: Gjøre det lettere for bedrifter å ha midlertidig ansatte. Sikre at arbeidsmiljøloven ikke blir til hinder for å finne lokale, ønskede løsninger når det gjelder arbeidstid, overtidsbruk, lønnsdannelse m.m.

12 Venstre vil: Endre arbeidsmiljølovens bestemmelser når det gjelder hvilken arbeidstid det er mulig og avtale individuelt, slik at det blir lettere for arbeidsgiver å inngå avtale om turnusordninger Gjøre reglene om overtid mer fleksible


Laste ned ppt "FAGFORBUNDETS KAFFEKURS Tema: Arbeidstid. Definisjon Arbeidstid er den tiden du står til disposisjon for din arbeidsgiver. Arbeidsfri er den tid arbeidstaker."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google