Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

OU og Personaladministrasjon OU Organisasjonsutvikling består i at deltakerne, på grunnlag av samfunnsvitenskapelig innsikt, analyserer og.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "OU og Personaladministrasjon OU Organisasjonsutvikling består i at deltakerne, på grunnlag av samfunnsvitenskapelig innsikt, analyserer og."— Utskrift av presentasjonen:

1

2

3

4

5

6

7

8 OU og Personaladministrasjon

9 OU Organisasjonsutvikling består i at deltakerne, på grunnlag av samfunnsvitenskapelig innsikt, analyserer og diskuterer, planlegger og gjennomfører forandringer som bedrer effektiviteten og sin egen situasjon.(Nylehn)

10 I kap. 2 gir G. sin definisjon av 'personaladministrasjon': "Å skaffe, utvikle og beholde medarbeidere som bidrar til at organisasjonen når sine mål; og i å koordinere organisasjonens menneskelige ressurser med de tekniske og økonomiske.”

11 Før det - s. 17 - gjør G. rede for betegnelsen ”personalarbeid”, ved å si at det i realiteten omfatter: "Alt arbeid som berører de menneskelige ressurser i virksomheten, hvor en kjerneoppgave er å arbeide målrettet med alle forhold som innvirker på de ansattes vilje, evne og mulighet til innsats.”

12 Alle tiltak som kan iverksettes i den hensikt å sikre at en virksomhet til enhver tid har det rette antall tilsatte med den kompetanse som er nødvendig om virksomheten skal kunne nå sine mål. Et kjennetegn ved disse tiltakene er at de skaper motivasjon hos de tilsatte til å høg arbeidsinnsats. Et annet kjennetegn ved disse tiltakene er at de er forenlig med gjeldende lovgivning og avtaleverk, og for øvrig bidrar til en ønskverdig samfunnsutvikling.

13 http://www-bo.hit.no/~tarberg/pers/h00/s-enh1.htm

14 http://www-bo.hit.no/~tarberg/pers/h00/rammepl1.htm

15

16

17

18

19


Laste ned ppt "OU og Personaladministrasjon OU Organisasjonsutvikling består i at deltakerne, på grunnlag av samfunnsvitenskapelig innsikt, analyserer og."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google