Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Fremgangsmåte for å gjennomfør SWOT

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Fremgangsmåte for å gjennomfør SWOT"— Utskrift av presentasjonen:

1 Fremgangsmåte for å gjennomfør SWOT
Posisjonsanalyser Fremgangsmåte for å gjennomfør SWOT

2 Posisjonsanalyse standard (SWOT) Posisjonsanalyse utvidet
Innhold Posisjonsanalyse standard (SWOT) Posisjonsanalyse utvidet Framgangsmåte

3 1. Posisjonsanalyse standard (SWOT) Skriv en vurdering av virksomhetens Styrker, Svakheter, Muligheter og Trusler i kvadrantene Styrker Internt Muligheter Eksternt Områder virksomheten har god kompetanse på og som gjør virksomheten sterk sammenlignet med andre Forhold som virksomheten ikke har kontroll over, men som kan skape vekst og forbedringsmuligheter for virksomheten Svakheter Trusler Områder der enheten mangler kompetanse og ligger bak på for å utnytte enhetens fulle potensial. Forhold virksomheten ikke har kontroll over, men som kan skape økt konkurranse eller omkostninger og begrensninger i enhetens råderom.

4 2. Posisjonsanalyse utvidet Skriv først en vurdering av Trender og Utgangspunkt for virksomheten, deretter virksomhetens Styrker, Svakheter, Muligheter og Trusler i kvadrantene Trender Eksternt Slettes: Hva er det som preger våre omgivelser og får betydning for hvordan vi skal tenke på vår virksomhet. Dette kan være positivt og negativt Utg.pkt/ rammebetingelser Slettes: Mer statiske forhold som påvirker vår virksomhet, enten positivt eller negativt Styrker Internt Muligheter Eksternt Slettes: Områder virksomheten har god kompetanse på og som gjør virksomheten sterk sammenlignet med andre Slettes: Forhold som virksomheten ikke har kontroll over, men som kan skape vekst og forbedringsmuligheter for virksomheten Svakheter Trusler Slettes: Områder der enheten mangler kompetanse og ligger bak på for å utnytte enhetens fulle potensial. Slettes: Forhold virksomheten ikke har kontroll over, men som kan skape økt konkurranse eller omkostninger og begrensninger i enhetens råderom.

5 3. Framgangsmåte - for gjennomføring av en posisjonsanalyse i f
3. Framgangsmåte - for gjennomføring av en posisjonsanalyse i f.eks ledergruppen Hver person bruker minutter på å fylle ut tabellen Bruk dette som et utgangspunkt for å fylle ut en felles tabell Alle får sine innspill lagt inn i tabellen Like innspill slås sammen Hvilket samlet bilde gir analysen? Hvilke fremtidstrender bør vi være mest oppmerksom på? Er det sammenheng mellom våre styrker og fremtidstrendene? Hvilke muligheter har vi og hvilke trusler eksisterer?


Laste ned ppt "Fremgangsmåte for å gjennomfør SWOT"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google