Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

TIDLIG INNSATS KVELLO METODEN INN I BARNEHAGENE I SEL KOMMUNE.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "TIDLIG INNSATS KVELLO METODEN INN I BARNEHAGENE I SEL KOMMUNE."— Utskrift av presentasjonen:

1 TIDLIG INNSATS KVELLO METODEN INN I BARNEHAGENE I SEL KOMMUNE.
Styrermøte for barnehagene Ledermøte Heggelund barnehage Ped. leder samling regionalt

2 Bakgrunn for å utarbeide metoden:
For å jobbe systematisk på individ og systemnivå i barnehager for å sikre godt tilrettelagte barnehagetilbud og å tilby bistand til barn i en tidlig fase av en mulig skjevutvikling. Og pga. utfordringer med at det er for stor innsats på utredning av barn og for lite på tiltak Det rapporteres for lang avstand mellom barnehage og hjelpeapparat, tjenestene har lite kjennskap til hverandres arbeidsinnhold og metoder. Posisjonsstyrte blikk på barn dvs.at en må ha flere blikk for å danne ett godt blikk. Nye statlige føringer-kommunene må finne sin form.

3 Resultatene fra 30 å r med aktiv informasjonspredning I Norge viser bare små bevegelser når det gjelder hvilke barn som oppdages av hvem, når og henvises hvor Rivende utvikling I kunnskap om spe- og småbarns utvikling.

4 Informasjon om metoden:
Observatørkorps sammensatt av repr fra barnehagen, PPT, barnevern, helsestasjon, fysioterapeut. Skal observere barna i avdelingen. Skal skje annet hvert år. Slik at barnet blir observert 2 ganger i sin barnehagekarriere. Avsatt ½ dag pr. avdeling til observasjon. Stormøte i etterkant. Tar lenger tid.1 dag ? Der alle barn gjennomgås, og tiltak evt foreslås. Barn som har tiltak fra før skal ikke observeres. Krav til taushetsplikt overholdes. Evt. tiltak bestemmes. Foreldre informeres og tilbys tiltak. Erfaring: barnehagepersonell stor nytte av metoden for å legge opp barnehagedagen best mulig.

5 Lesesirkler. Boka Barn i risiko er grunnlagslitteratur. Risiko-og beskyttelsesfaktorer legges til grunn. 3 ganger lesesirkel a 1,5 timer. Barnehagestyrer organiserer dette. Personell avspaserer tid brukt i lesesirklene. 2 dager avspasering for å lese boka(Lillehammer).

6 Informasjon til foreldre
Faste maler for dette er utarbeidet. Informasjonsbrev før barnehagestart både fra rådmann og barnehagestyrer om at Sel kommune nå skal bruke denne metoden og litt om hva det er. Informasjon på oppslagstavler i barnehagen og på nettsidene. Foreldremøte før oppstart. Fordel at metoden startes i oktober.

7 Forankring/Styringsgruppe
Det er viktig med god forankring blant alle parter. Barnehagestyrere og -ansatte, ledelse og politikere. I andre kommuner de bruker metoden har de satt ned en styringsgruppe. Møter en gang pr. mnd. I starten. Ledelsen i kommunen må bestemme om dette skal innføres hvis dere i barnehagene er positive. Prosjektleder 20% stilling i 3 år. Sette ned en styringsgruppe, gi den ett mandat.

8 Økonomi: 2 dager kurs med Øyvind Kvello.
Tar kr pr. dag. +reise og opphold. 20 % prosjektlederstilling i 3 år Det er ikke avsatt egne ressurser i forhold til observatørkorps og stormøter. Barna har vi likevel!!!

9 Erfaringer vi har gjort hittil:
Alle barnehagene i Sel har nå hatt en runde med observasjon. Det er positive tilbakemeldinger Det er ressurs krevende Systematisk tverrfaglig innsats Vi blir kjent med hverandre Viktig å ha en god tiltakskjede som er på plass Viktig at en person har ansvar for å drive prosjektet videre(Lillehammer sin erfaring)


Laste ned ppt "TIDLIG INNSATS KVELLO METODEN INN I BARNEHAGENE I SEL KOMMUNE."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google