Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Foto: Carl Erik Eriksson Mangfoldsrådet og Brukerutvalget : Hvordan kan NAV-kontorene i Trondheim sikre at flere flyktninger kommer i jobb?

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Foto: Carl Erik Eriksson Mangfoldsrådet og Brukerutvalget : Hvordan kan NAV-kontorene i Trondheim sikre at flere flyktninger kommer i jobb?"— Utskrift av presentasjonen:

1 Foto: Carl Erik Eriksson Mangfoldsrådet og Brukerutvalget 22.09.16: Hvordan kan NAV-kontorene i Trondheim sikre at flere flyktninger kommer i jobb?

2 Utgangspunktet for NAV.  INN har hovedansvar for at flest mulig av deltakerne i introduksjonsprogrammet kommer i jobb eller utdanning innen 21 måneder.  NAV overtar ansvaret for de som fortsatt har behov for oppfølging og bistand etter introduksjonsprogrammet Introduksjonsprogram. Hovedansvar: INN Jobb/skole. Klarer seg selv Jobb/skole. Økonomisk bistand fra NAV Ikke jobb/skole i løpet av program. Videre oppfølging fra NAV

3 Politisk mål.  Minst 70% av de som starter i introduksjonsprogrammet skal være i jobb eller ordinær skole 3 år etter oppstart i program (programmet varer normalt inntil 21 måneder).  NAV-kontorenes mål er at 33% av de som kommer fra INN til NAV uten skole/jobb, skal være i jobb eller skole senest 3 år etter oppstart i program  Det skal utvikles konkrete mål for hvor stor andel som starter i program som klarer seg uten livsoppholdsytelser fra NAV x antall år senere.

4 Hva trenger vi for å få flere flyktninger i arbeid?  Flyktninger som har eller får motivasjon til læring og til å spørre om jobb/praksis  Et inkluderende og modig næringsliv  Åpne og modige kommunale enheter  Kompetanse og nok ressurser i INN, NAV, EVO… (tett oppfølging gir resultater!)  Kreativitet i alle ledd  Gode samarbeidsevner hos alle  Frivillighet som påvirker.

5 Vi kan bli litt bedre til å…  Ha tett kontakt med modige arbeidsgivere  Avklare flyktningens ressurser og utfordringer sammen med INN tidlig i program.  Snakke forståelig og passe på at flyktninger forstår oss.  Lage kurs og andre tiltak som er mer tilpasset flyktningers behov.

6 NAVs egen forbedringsliste…  Skaffe flere kontakter i næringslivet og i det offentlige som ønsker flyktninger i jobb.  Utvikle samarbeidet med INN og EVO slik at vi tre til sammen blir mer smidig og effektiv.  Utvikle mer spisskompetanse knyttet til flyktningeområdet.  Flere flyktninger inn i ordinære NAV-tiltak i løpet av introduksjonsprogrammet (praksisplasser, AMO-kurs, mentorordning osv)

7 Forbedringsliste forts…  Prioritere flyktningene mer. Sikre god overgang fra INN til NAV, og sørge for tett oppfølging av alle som kommer til NAV fra introduksjonsprogrammet.  Jobbe sammen med INN og Trondheim kommune slik at alle flyktningene har en arbeidspraksis i tillegg til norskopplæring, enten i ordinære bedrifter eller i kommunale enheter.  Avklare hvem som ikke vil være aktuelle for arbeidslivet, og sikre dem en stabil inntekt


Laste ned ppt "Foto: Carl Erik Eriksson Mangfoldsrådet og Brukerutvalget : Hvordan kan NAV-kontorene i Trondheim sikre at flere flyktninger kommer i jobb?"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google