Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Informasjon om nytt regelverk og annen informasjon.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Informasjon om nytt regelverk og annen informasjon."— Utskrift av presentasjonen:

1

2 Informasjon om nytt regelverk og annen informasjon

3 Rett til utvidet tid i private videregående skoler med rett til statstilskudd I forbindelse med fremleggelse av revidert nasjonalbudsjett foreslås det at private videregående skoler med rett til statstilskudd kan gi ekstra videregående opplæring for elever som har rett til inntil to års ekstra offentlig videregående opplæring etter opplæringsloven § 3-1 femte ledd, jf. opplæringsloven § 5-1. Det er skolenes ansvar å sjekke at elevene som blir tatt inn har rett til å gå ved skolen. Dette gjelder alle elever og all type rett.

4 Rundskriv om inntak Utdanningsdirektoratet har ferdigstilt et rundskriv om inntak til private skoler med rett til statstilskudd. Vi oppfordrer skolene til å lese dette rundskrivet.

5 Fylkesmannens godkjenning av private skolers skoleanlegg Utdanningsdirektoratet har lagd en oversikt over saksgang for godkjenning av skoleanlegg ved oppstart og flytting/ombygging. Det innbefatter en oversikt over hvilke dokumenter Fylkesmannen trenger for å godkjenne skoleanleggene.

6 Regler for føring av fravær vil bli tatt opp senere i dag Fravær

7 Hvilke fag er godkjente for skolen Skoler kan kun gi opplæring i fag som skolen er godkjent for å tilby. Det vil blant annet si at dersom skolen ønsker å tilby programfag fra andre utdanningsprogram enn de man er godkjent for, må man ha godkjenning for dette.

8 Ofte stilte spørsmål Utdanningsdirektoratet har lagd en egen side med spørsmål og svar om private skoler. Vi oppfordrer skolene til å se på denne siden før de tar kontakt med Fylkesmannen.

9 Regionale samlinger Utdanningsdirektoratet har bestemt at det skal arrangeres årlige regionale samlinger for å informere om regelverket, om tilsyn med mer. Fylkesmannen arrangerer disse samlingene region Øst, region Sør-Vest og region Midt + Nord (Hedmark og Oppland inngår i region Midt).

10


Laste ned ppt "Informasjon om nytt regelverk og annen informasjon."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google