Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Ny utsendingsmetode for Lærebedriftsundersøkelsen 2015.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Ny utsendingsmetode for Lærebedriftsundersøkelsen 2015."— Utskrift av presentasjonen:

1 Ny utsendingsmetode for Lærebedriftsundersøkelsen 2015

2 Bakgrunn Lærebedriftsundersøkelsen og årlig rapportering (VIGO) er slått sammen og hjemles i opplæringslovens §4-7 som pålegger lærebedriftene rapporteringsplikt Utsendingsmetoden av Lærebedriftsundersøkelsen endres fra høsten 2015 på grunn av ny presisering fra Utdanningsdirektoratet om hvem som er lærebedrift og dermed har rapporteringsplikt.

3 Utfordring (klikk for neste) FylkeskommuneOpplæringskontorMedlemsbedrift Selvstendig lærebedrift Bare lærebedrifter har rapporteringsplikt. Bare opplæringskontor og selvstendige bedrifter som er godkjent som lærebedrifter etter opplæringsloven, har rapporteringsplikt til fylkeskommunen. En medlemsbedrift i et opplæringskontor har ikke status som lærebedrift, og er dermed ikke rapporteringspliktig. Fylkeskommunene kan ikke pålegge medlemsbedrifter å svare på Lærebedriftsundersøkelsen eller andre rapporteringer. Selv om medlemsbedriftene ikke selv har rapporteringsplikt, skal det rapporteres årlig om hver medlemsbedrift.

4 For å sørge for rapportering av hver medlemsbedrift har vi kommet opp med følgende utsendingsløsning for Lærebedriftsundersøkelsen (klikk for neste) FylkeskommuneOpplæringskontorMedlemsbedrift Selvstendig lærebedrift Fylkeskommunen sender Lærebedriftsundersøkelsen til alle lærebedrifter som har rapporteringsplikt jf. § 4-7. Opplæringskontorene får tilsendt én undersøkelse per medlemsbedrift i opplæringskontoret. Opplæringskontoret velger deretter om de selv vil besvare undersøkelsen for hver av medlemsbedriftene, eller sende videre til faglig leder* i medlemsbedriften. Den nye utsendingsmetoden skal være enkel og ligner delegeringen fylkeskommunen kan gjøre i Lærlingeundersøkelsen.

5 *Hva om opplæringskontoret er registrert som faglig leder? Noen opplæringskontor er registrert som faglig leder for lærlingene i medlemsbedriftene. Disse faglige lederne kan velge å besvare spørringene selv, eller sende dem videre til instruktører i bedriftene Faglig leder legger inn e-postadresser i bestillingsportalen til alle sine instruktører og sender spørringene til disse. Spørringene er merket med navnet på bedriften slik at det skal være enkelt å videresende til riktig instruktør.


Laste ned ppt "Ny utsendingsmetode for Lærebedriftsundersøkelsen 2015."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google