Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

JOBCAF’E 28.02.2017.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "JOBCAF’E 28.02.2017."— Utskrift av presentasjonen:

1 JOBCAF’E

2 Regelverk - VOKSNE Voksne som har fullført grunnskolen eller tilsvarende, men ikke videregående opplæring, kan ha rett til å få gratis videregående opplæring. Dette fra og med det året de fyller 25 år. Deltaker i opplæring etter § 4A-3 ved ikke voksenrett, kursavgift kan dekkes av NAV Kursdeltaker uten opplæring (hospitant) kursavgift dekkes av en selv.

3 Forslag på ny utvidet rett i Opplæringslova
Forslag om lovendring i Opplæringsloven § 4A-3 OG § 3-1: Forslag om å innføre rett til videregående opplæring for de som har fullført opplæring i utlandet, men som ikke godkjennes som studiekompetanse eller yrkeskompetanse i Norge. I høringsforslaget ligger: De over 25 år bør ha rett etter opplæringslovens § 4A-3. De under 25 år kan få rett etter opplæringslovens § 3-1. Det bør være en fast grense for når voksenretten begynner, og synet på at alle under 25 år i Norge bør behandles etter samme lovverk (§ 3-1) med tre års opplæring, med mindre man får deler av den utenlandske opplæringa godskrevet. Det kan være hensiktsmessig å åpne opp for at de under 25 år i denne gruppen gis anledning til å bli realkompetansevurdert selv om de ikke fyller 25 år det året, og at dette tas inn som et unntak i lov/forskrift.

4 Realkompetansevurdering - RKV
Alle som ønsker det og har voksenrett får gratis realkompetansevurdering som synliggjør hvilken opplæring søkeren må ha for å oppnå ønsket sluttkompetanse. I en realkompetansevurdering vurderes det om tidligere praksis, opplæring og annen livserfaring kan godkjennes som likeverdig med fag i videregående opplæring Søkere uten rett til voksenopplæring kan få gjennomført en realkompetansevurdering mot betaling. For de som henvises til realkompetansevurdering fra NAV vil eventuelt NAV måtte betale for vurderingen.

5

6 Lånekassen Studiebelastning avgjør prosent: Fire inndelinger:
50 % - 67 % - 75 % % Eksempel: Programfag yrkesfaglig utdanningsprogram Vg1 + Yrkesfaglig fordypning + Norsk (NOR1206) = gir 67 % eller 75 %.

7 Voksne / kurs Informasjon som ligger på vår hjemmeside
Skoleåret Voksenopplæring


Laste ned ppt "JOBCAF’E 28.02.2017."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google