Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Ny utsendingsmetode for Lærebedriftsundersøkelsen 2015.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Ny utsendingsmetode for Lærebedriftsundersøkelsen 2015."— Utskrift av presentasjonen:

1 Ny utsendingsmetode for Lærebedriftsundersøkelsen 2015

2 Bakgrunn Lærebedriftsundersøkelsen og årlig rapportering (VIGO) skal slås sammen og hjemles i opplæringslovens §4-7 som pålegger lærebedriftene rapporteringsplikt Utsendingsmetoden av Lærebedriftsundersøkelsen endres fra høsten 2015 på grunn av ny presisering fra Utdanningsdirektoratet om hvem som er lærebedrift og dermed har rapporteringsplikt.

3 Utfordring (klikk for neste) FylkeskommuneOpplæringskontorMedlemsbedrifterMedlemsbedrift Selvstendige lærebedrift Bare lærebedrifter har rapporteringsplikt. Bare opplæringskontor og selvstendige lærebedrifter er Lærebedrifter ifølge opplæringsloven, og dermed har bare disse rapporteringsplikt. Medlemsbedrifter i opplæringskontor er ikke lærebedrifter, og har dermed ikke rapporteringsplikt. Fylkeskommunene kan altså ikke pålegge medlemsbedrifter å svare på Lærebedriftsundersøkelsen eller andre rapporteringer. Selv om medlemsbedriftene ikke selv har rapporteringsplikt, skal det rapporteres årlig om hver medlemsbedrift.

4 For å sørge for rapportering om hver medlemsbedrift har vi kommet opp med følgende utsendingsløsning for Lærebedriftsundersøkelsen (klikk for neste) FylkeskommuneOpplæringskontorMedlemsbedrifterMedlemsbedrift Selvstendige lærebedrift Fylkeskommune sender Lærebedriftsundersøkelsen til alle lærebedrifter som har rapporteringsplikt jf § 4-7. Opplæringskontorene får tilsendt én undersøkelse per medlemsbedrift i opplæringskontoret. Opplæringskontoret velger deretter om de vil besvare undersøkelsen for hver av medlemsbedriftene, eller sende videre til faglig leder i medlemsbedriften. Den nye utsendingsmetoden skal være enkel og ligner delegeringen Fylkeskommunen kan gjøre i Lærlingundersøkelsen.


Laste ned ppt "Ny utsendingsmetode for Lærebedriftsundersøkelsen 2015."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google