Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

YRKES NM BARNE- OG UNGDOMSARBEDERFAGET Litt historie Fagforbundet "eier” faget og har ansvaret for selve konkurransen. Du trenger ikke være organisert.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "YRKES NM BARNE- OG UNGDOMSARBEDERFAGET Litt historie Fagforbundet "eier” faget og har ansvaret for selve konkurransen. Du trenger ikke være organisert."— Utskrift av presentasjonen:

1 YRKES NM BARNE- OG UNGDOMSARBEDERFAGET Litt historie Fagforbundet "eier” faget og har ansvaret for selve konkurransen. Du trenger ikke være organisert i Fagforbundet for å delta Yrkes NM er for elever, lærlinger og yrkesutøvere av faget som er under 23 år. En stiller som et team – 2 utøvere i sammen. 3

2 I 2010 var det 5 fylkeslag som stilte i BUA faget Noen av lagene deltok først på fylkesmesterskap, mens noen ble plukket ut til å delta. Lagene var fra Hordaland, Oppland, Rogaland, Sør-Trøndelag og Oslo. Lagene hadde med seg egen coach, disse var nok mer nervøse enn de som skulle konkurrere.

3 I 2010 var det kun lærlinger som deltok Kun en av disse var gutt.

4 Lagene konkurrerte på scene med barnehagebarn og ungdommer fra salen. Det var tre dommere, alle med erfaring fra prøvenemnder. Konkurransen er som en ”mini” fagprøve, der alle fikk 1 oppgave med barnehagebarn og en oppgave der de måtte bruke ungdommer i salen. Dommerne vurderte lagene på samme vis som om de skulle ta fagprøven.

5 Lagene ble vurdert etter følgende kriterier: Planlegging, gjennomføring og evaluering (faglig refleksjon). Kommunikasjon Samarbeid Kreativitet Motivering Sosial kompetanse Observasjon Det var ulike temaer under konkurransene: fysisk aktivitet, kunst og kultur, kommunikasjon og samarbeid.

6 Scenen i Håkonshall

7 Laget fra Sør-Trøndelag var først ute

8 Spente lokale barnehagebarn som venter på å komme opp på scenen

9 Alle barna fikk egne t-skjorter

10

11 Laget fra Oppland, de forteller publikum hva deres oppgave inneholder

12 Oslo laget med sin ungdomsoppgave.

13 Vi hadde med oss to gutter fra Trondheim, Martin og Thomas som hadde skrevet en egen BUA sang.

14 Rogaland med sin ungdomsoppgave

15 Jentene fra Bergen med sin ungdoms- oppgave

16 Forberedelsetid for Oslo laget

17 Evaluering sammen med dommerne

18 Planlegging

19 Oppland med sin ungdomsoppgave

20 Konkurransen avsluttes med BUA- sangen på scenen.

21 Vinneren ble to flotte jenter fra Rogaland

22 Yrkes NM 2012 Fylkesmesterskap Må gjennomføres våren 2012 Forslag til styringsgruppe: Fagforbundet, opplæringskontoret, lærere fra videregåendeskole Samarbeid med Fagforbundets Ungdomsutvalget og andre seksjon

23 Økonomi Det søkes fylkeskommunen om tilskudd Skolen som er med skal ikke ha noen utgifter, heller ikke utøverene Laget som går videre til Yrkes NM på Lillestrøm 2012 bør ikke ha økonomiske utlegg, men det bør jobbes for at laget har fri med lønn under deltagelsen.

24 Hvorfor er dette viktig for BUA? Barne- og ungdomsarbeider faget et av plogspiss yrke. Yrkes-NM er en viktig mulighet for å: Styrker fagets status Synliggjøre hva faget står for og hva lærlingene og elevene kan Vil gi et bedre samarbeid med skoler, lærlinger, lærebedrifter og opplæringskontor og med andre aktører innen fag- og yrkesopplæring Et bedre samarbeid sentralt med myndigheter og parter som er opptatt av å støtte faget.

25 Lyst å delta??? Ta kontakt med……………..


Laste ned ppt "YRKES NM BARNE- OG UNGDOMSARBEDERFAGET Litt historie Fagforbundet "eier” faget og har ansvaret for selve konkurransen. Du trenger ikke være organisert."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google