Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

SMART MÅLSETTING DEN BESTE MÅTEN Å NÅ MÅLENE DINE.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "SMART MÅLSETTING DEN BESTE MÅTEN Å NÅ MÅLENE DINE."— Utskrift av presentasjonen:

1 SMART MÅLSETTING DEN BESTE MÅTEN Å NÅ MÅLENE DINE

2 S FOR SPESIFIKKE SPESIFISERTE MÅL HAR HØYERE MÅLOPPNÅELSE ENN GENERELLE MÅL. MÅL SOM ”JEG VIL JOBBE MED ANGSTEN MIN” ER FOR DIFFUSE. SPØR DEG SELV ”DE 6 H’ENE: 1) HVA ØNSKER JEG Å OPPNÅ? 2) HVEM MÅ INVOLVERES? 3) HVOR SKAL JEG GJØRE DET? 4) HVILKET TIDSPUNKT SKAL JEG SETTE AV? 5) HVILKE KRAV MÅ JEG FYLLE(HVILKE HINDRINGER HAR JEG? 6) HVORFOR ØNSKER JEG DETTE JEG ØNSKER Å REDUSERE GRADEN AV FØLT ANGST (1), SLIK AT JEG KAN FÅ DET BEDRE (6). FOR AT JEG (2) SKAL GREIE DET, SÅ MÅ JEG BRUKE MINST 1 TIME (4) HVER DAG TIL Å KARTLEGGE ANGSTEN MIN SKRIFTLIG (5). JEG MÅ KARTLEGGE HVER GANG ANGSTEN MIN KOMMER, UAVHENGIG AV HVOR JEG ER (3).

3 M FOR MÅLBARE DET NYTTER IKKE Å SETTE GENERELLE MÅL SOM ”BLI BEDRE”. FOR AT MÅLOPPNÅELSE SKAL BLI MULIG, MÅ DU KUNNE MÅLE FRAMGANG. HVIS MÅLET DITT ER Å REDUSERE MENGDE FØLT ANGST, SÅ MÅ DU KARTLEGGE HVOR OFTE DU OPPLEVER ANGST OG SETTE EN MÅLSETTING. DU KAN FOR EKSEMPEL BESTEMME DEG FOR Å REDUSERE ANTALL ANGSTANFALL SOM NÅR OPP TIL 10 PÅ ANGSTSKALAEN, VED Å BRUKE PUSTETEKNIKKEN ”INN PÅ 3/UT PÅ 5”, ELLER BESTEMME DEG FOR Å REDUSERE ANTALL ANGSTANFALL PR DAG MED ET ANGITT ANTALL.

4 A FOR AMBISJONSRIKE FOR AT MÅLENE DINE SKAL KUNNE NÅES MÅ DE VÆRE OPPNÅELIGE, MEN NOE Å STREKKE SEG LITT ETTER. HVIS NOE ER FOR LETT, SÅ GIDDER VI IKKE. HVIS NOE ER FOR AMBISIØST, SÅ ORKER VI IKKE. DERFOR ER DET LURT Å BRYTE STORE MÅL NED I DELMÅL. SETT DEG DELMÅL, SÅ DU KAN KRYSSE AV FOR DET DU OPPNÅR.

5 R FOR REALISTISK IGJEN ER DET VIKTIG Å Å FORHOLDE SEG TIL DET SOM ER MULIG. DET ER BARE DU SOM KAN BESTEMME HVA SOM ER ET REALISTISK MÅL FOR DEG! FOR NOEN VIL DET Å KVITTE SEG MED ALL OPPLEVD ANGST, SOM IKKE ER ANNET ENN NATURLIGE VARSLINGER, KUNNE GJØRES I LØPET AV ET PAR DAGER, MENS ANDRE TRENGER LANG TID PÅ Å SKRU OM TANKENE SINE. AKKURAT SOM AT NOEN KAN GÅ NED 30 KG I VEKT, MENS ANDRE JOBBER BEINHARDT FOR Å GREIE 4 KG. MÅLENE MÅ VÆRE REALISTISKE FOR DEG!

6 T FOR TIDFESTET DET ER ALDRI LURT Å HA MÅL SOM SIER ”SÅ SNART SOM MULIG”. SETT DEG KLARE TIDSRAMMER FOR HVA DU SKAL OPPNÅ OG INNEN HVILKET TIDSPUNKT. JEG SKAL GREIE Å GÅ I BUTIKKEN ALENE, UTEN Å FÅ PANIKK INNEN UTGANGEN AV XX MÅNED.

7 S PESIFIKKE M ÅLBARE A MBISIØSE R EALISTISKE T IDFESTET


Laste ned ppt "SMART MÅLSETTING DEN BESTE MÅTEN Å NÅ MÅLENE DINE."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google