Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Læringsportalen i HMN Muligheter for brukerorganisasjonene Kjell Åge Nilsen, rådgiver HR-avdelingen. 05.10.2015.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Læringsportalen i HMN Muligheter for brukerorganisasjonene Kjell Åge Nilsen, rådgiver HR-avdelingen. 05.10.2015."— Utskrift av presentasjonen:

1 Læringsportalen i HMN Muligheter for brukerorganisasjonene Kjell Åge Nilsen, rådgiver HR-avdelingen. 05.10.2015

2 Teknologi Etter 2 år: 21 400 Pålogginger på e-læring 20 362 pålogginger på klasseroms-kurs

3 Samarbeidsavtaler

4 70 e-læringskurs

5 385 klasseromskurs

6 Ekstern pålogging til Læringsportalen - ID-porten Helse Midt-Norge lager påloggingsløsning for eksterne brukere. Dokumentere kompetanse f eks en vikar som skal jobbe med pasienter Brukes av 3 mill innbyggere i Norge Benyttes av 300 offentlige virksomheter allerede ID-porten er en felles innloggings- løsning til offentlige tjenester.

7 Utfordringer – krav til sammenhengende tjenestetilbud Det er en rivende utvikling i tjenestetilbudet og innbyggerne stiller større krav til et sammenhengende tjenestetilbud med høy kvalitet Dette utfordrer tjenesteleverandørenes kompetanse. Det er derfor naturlig at utdanningssektoren, kommunal sektor spesialisthelsetjenesten jakter på de gode felles løsningene for kompetansedeling og kompetansebygging

8 Samarbeid Førende prinsipper i arbeidet med læringsportalen: Samarbeid om kompetansedeling og kompetansebygging som bygger på følgende prinsippene om åpenhet, delbarhet og fleksibilitet. Læringsområder: – Pasienter og pårørende – Ansatte (leger, sykepleiere…) – Pasientforløp – Studenter, veiledere og vikarer – Hospitanter

9 Rapport 2015 fra MNSU MNSU (Midt-Norsk samarbeidsutvalg for utdanning og forskning i helse og velferdstjenestene) konkluderer med at: Et stort behov for felles kompetansebygging og kompetansedeling Et stor potensiale med deling og bygging av kunnskap med ny teknologi Det er stor entusiasme i helse- og utdanningssektoren for arbeidet – og det ligger stor endringskraft i denne type arbeid.

10 Samarbeidsavtale med NTNU HMN tegner samarbeidsavtale med NTNU/DMF om videreutvikling av Læringsportalene i begge institusjonene bygd opp i SharePoint. Målgruppe: alle ansatte i de institusjonene Det etableres et strategisk samarbeid om e-læring Det etableres ei teknisk gruppe for samarbeid/erfaringsutveksling om teknisk videreutvikling av Læringsportalene Det etableres ei gruppe for pedagogisk utvikling av e-læring med tanke på deling og erfaringsutveksling – kvalitetsarbeid. Begge gruppene skal samarbeide på tvers slik at det sammenheng mellom den tekniske og pedagogiske videreutviklingen. Potensialet er stort !

11 Standardiserte pasientforløp Helhetlig pasientforløp Gjennomgående pasientforløp Hvordan integrere e-læring i arbeidsprosessene slik at det blir nyttig i ansattes daglige arbeid og oppgaveløsning = til pasientens beste!!

12 En brukerhistorie Hør historien


Laste ned ppt "Læringsportalen i HMN Muligheter for brukerorganisasjonene Kjell Åge Nilsen, rådgiver HR-avdelingen. 05.10.2015."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google