Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Større fokus på ledelse i toårig teknisk fagskoleutdanning Ørsta 15. og 16. august 2013.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Større fokus på ledelse i toårig teknisk fagskoleutdanning Ørsta 15. og 16. august 2013."— Utskrift av presentasjonen:

1 Større fokus på ledelse i toårig teknisk fagskoleutdanning Ørsta 15. og 16. august 2013

2 • LØM-emnet har hittil gitt det generelle og teoretiske grunnlaget innen ledelse, organisasjon og økonomi. Slik vil det fortsatt være. • Sirkelen på neste lysbilde, som tar utgangspunkt i kompetansebehovet i en elektroinstallasjonsbedrift, har gyldighet langt ut over dette.

3

4 Dagens status • Den grønne sirkelen blir godt ivaretatt i dagens toårige fagskole. • Den gule sirkelen blir godt ivaretatt med hensyn til de tekniske områdene, men blir mindre godt ivaretatt i forhold til ledelse. • Den røde sirkelen krever nå arbeidsliv, direktorater/tilsynsmyndigheter blir betydelig styrket.

5 LØM og ledelse • Ledelsesteorier og organisasjon er behandlet under LØM-emnet. En trenger derfor ikke nok et frittstående ledelsesemne. For at studentene ved de ulike fordypningene skal kunne oppnå et (for arbeidslivet) tilfredsstillende læringsutbytte innen faglig ledelse, kreves det at den kompetansen de har ervervet seg gjennom LØM-emnet kombineres med faglige lederutfordringer knyttet til relevante tema i fordypningsemnene, med sterkt fokus på internkontroll og kvalitetssikring. Det er denne typen faglig ledelse som blant annet DSB etterspør.

6 Vurdering i ledelse • Læringsutbyttebeskrivelsen(e) for ledelse innen fordypningsemnet utformes så konkret(e) og målbar(e) at de(n) ved vurdering av emnet gir tydelig utslag. Har ikke studenten oppnådd fastsatt læringsutbytte i emnet, stryker studenten i emnet. Karakteren sier bare i hvor stor grad læringsutbyttet er oppnådd.


Laste ned ppt "Større fokus på ledelse i toårig teknisk fagskoleutdanning Ørsta 15. og 16. august 2013."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google